KIJK. Trump lacht met mentale gezondheid van Biden, maar maakt zelf pijnlijk foutje

Donald Trump (78) lachte zaterdag tijdens een speech in Detroit met de mentale gezondheid van Amerikaans president Joe Biden (81). “Hij moet een cognitieve test laten afnemen. Ik heb dat ook gedaan, het verliep toen voortreffelijk”, sprak Trump de menigte toe. 

Meer krantenkoppen in België

Natuurhulpcentrum Oudsbergen waarschuwt voor bronstige reebokken op de weg

Het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen waarschuwt mensen, en vooral autobestuurders, voor de start van de paartijd bij de reeën. Tussen half juli en half augustus zijn de mannetjes, of bokken, het hevigst. Ze markeren hun territorium of proberen een eigen territorium te vinden. Heel wat reeën verplaatsen zich dus. Spijtig genoeg geraken de dieren daardoor vaker dan anders betrokken bij verkeersongevallen.

Lees meer »

25 meldingen van grensoverschrijdend gedrag op Gentse Feesten na 5 dagen: “Meldpunt wint aan bekendheid”   

Tijdens de Gentse Feesten zijn er voorlopig 25 meldingen binnengekomen bij het meldpunt in de feestenzone. Het gaat over meldingen rond agressie en intoxicatie, maar ook over seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Er zijn meer bezoekers en dus ook iets meer meldingen dan vorig jaar. Het meldpunt wint ook aan bekendheid", klinkt het bij de stad. De Feesten zijn halfweg, er kwamen

Lees meer »

Viktor Maddens kampioen in de Lowlands Tour

Onlangs vond de laatste stop van de Lowlands Tour plaats in Grevenmacher, Luxemburg. Viktor Maddens wist er een derde plaats te bemachtigen en dat was voldoende om de Lowlands Tour overall te winnen nadat hij eerder als eerste eindigde in Izegem.
The post Viktor Maddens kampioen in de Lowlands Tour appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump belooft “Republikeinse vloedgolf” op eerste campagnerally na aanslag: “Democraten hebben geen idee wie hun kandidaat is”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft in de Verenigde Staten opnieuw een campagnebijeenkomst bijgewoond, 1 week na de aanslag waarbij hij lichtgewond raakte. Ook zijn kersverse running mate J.D. Vance was er voor het eerst bij. Op de rally zei Trump dat hij een kogel trotseerde voor de democratie, en hij had ook kritiek op de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Zuid-Korea: “Noord-Korea stuurde opnieuw ballonnen met afval de grens over”

Noord-Korea heeft volgens Zuid-Korea opnieuw meerdere ballonnen met afval de grens over gestuurd. De ballonnen zijn volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg naar de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt, meldt het persagentschap Yonhap zondag. De bevolking krijgt de raad de ballonnen niet aan te raken en aangifte te doen bij de politie.

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel (22): “Als een psycholoog maar even met de dader had kunnen spreken, was dit niet gebeurd”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »