Instituut der Heilige Kindsheid in Ardooie ontvangt delegatie uit Beijing

Een delegatie uit het district Doncheng in het verre Beijing is op tweedaags bezoek in West-Vlaanderen. Ze bezocht onder meer het Instituut der Heilige Kindsheid (IHK).

Directeur Jo Willemyns was een namiddag lang gastheer voor deze delegatie die in een regio woont die een bijzondere band heeft met onze streek. Die Chinese regio was de werkplek van de Pittemse pater Ferdinand Verbiest, die er in de 17de eeuw een observatorium bouwde dat je vandaag nog altijd kan bezoeken. Het bezoek van de delegatie moet dan ook in dit verband worden gezien.

Het was de wens van de Chinese delegatie om een Vlaamse school te bezoeken en zo kennis te maken met ons onderwijssysteem. De tienkoppige delegatie kreeg een introductie over het onderwijs in Vlaanderen en over de toepassing ervan in de Ardooise school.

(foto JM)

The post Instituut der Heilige Kindsheid in Ardooie ontvangt delegatie uit Beijing is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik

Helemaal op het einde van de Akademiestraat in Wervik belandde een auto dinsdagmorgen tegen de gevel van het nieuw appartementsblok De Leieoever. De schade bleef gelukkig beperkt. Er vielen geen gewonden.
The post Auto belandt tegen gevel van gloednieuw appartementsblok in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op zijn 27ste in eerste klasse: deze “niet-profrijpe” voetballer effende zijn eigen pad

Joedrick Pupe is een naam om in het oog te houden bij de start van de voetbalcompetitie. Door blessures liep zijn weg naar de top niet over rozen, maar nu staat de Bruggeling, die in Oostende ook een koffie- en ijssalon heeft, met FCV Dender EH in eerste klasse.
The post Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op

Lees meer »

Na nóg een zomerstorm: zien wij daar… terrasjesweer? Weerman David Dehenauw heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

FC Westouter mikt op eindronde in vierde provinciale

FC Westouter start aan het derde jaar van het driejarenplan om de eindronde te bereiken in vierde provinciale. In een nieuwe reeks en met een vernieuwde selectie hopen ze hun doelstelling te bereiken.
The post FC Westouter mikt op eindronde in vierde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dior en Armani verdacht van betrokkenheid bij uitbuiting: “Werken voor loon van 2 euro per uur”

Een Italiaanse toezichthouder verdenkt modehuizen Armani en Dior van medeplichtigheid aan uitbuiting. Toeleveranciers van de luxemerken hebben hun werknemers mogelijk onderbetaald en te lang laten overwerken. Hierdoor komen de praktijken in de fabrieken niet overeen met het beeld van “excellente” productie dat de merken zelf schetsen, schrijft de marktwaakhond Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM).

Lees meer »

15 jaar verschil, maar als twee druppels water: Mbappé imiteerde jeugdidool Cristiano Ronaldo tot in de puntjes bij z’n voorstelling

“Uno. Dos. Tres. Hala Madrid!” De aandachtige Real-fans hadden het misschien al gemerkt. Kylian Mbappé (24) sloot zijn presentatie in Bernabéu op precies dezelfde manier af als zijn jeugdidool Cristiano Ronaldo dat deed, vijftien jaar geleden. Maar de gelijkenissen tussen de voorstellingen van beide Galáctico’s gaan nog een pak verder.

Lees meer »

Marc Coucke en stad Oostende vechten het uit in de rechtbank: “Hij liet KVO achter met een molensteen rond de nek”

Het zit er bovenarms op tussen Marc Coucke en stad Oostende. Via de rechtbank wil de voormalige voorzitter van het failliete KV Oostende toegang krijgen tot het voetbalstadion om er een inventaris te maken van zijn bezittingen. Maar de stad en de curator van KVO weigeren dit pertinent. “Hij heeft daar niets meer te zoeken”, klonk het fel.
The

Lees meer »

Het leven van Ludovicus Baekelandt op vijftien locaties in Lendelede: “Met een échte kunstschilder”

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september organiseren de vrijetijdsdiensten van de gemeente, in samenwerking met verschillende verenigingen, en in het kader van het Baekelandt-jaar, de ‘Baekelandt Theaterwandeling’. Een niet te missen evenement waarvan de regie in handen is van Johan Bonte.
The post Het leven van Ludovicus Baekelandt op vijftien locaties in Lendelede: “Met een échte kunstschilder” appeared

Lees meer »

? De Wurgmoord. Drie haartjes doen moordenaar de das om: “Hij was op zoek naar een prooi. En toen kwam Charlotte voorbij”

“Ik ben op weg.” Ze stuurde nog een sms’je naar haar vriend, en toen sloeg Jos Heyman-Dewitte – bijgenaamd Dracula – toe. Hij wurgde Charlotte Van Walleghem (18) met haar eigen sjaal, terwijl het meisje op weg was naar een café. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Wurgmoord. “Hij beroofde de ouders van een kind en daarmee ook de hoop

Lees meer »