Duitse politie schiet man met bijl neer in Hamburg, vlakbij EK-fandorp van Oranje

Op de Reeperbahn in Hamburg, dicht bij de fanzone die is opgebouwd voor het EK voetbal en waar ook Nederlanders zijn, heeft zondagmiddag een grootschalige politieactie plaatsgevonden. Volgens de Duitse politie bevond zich een man met een bijl tussen de feestvierders.

 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog – Trump verschijnt voor het eerst sinds mislukte aanslag in het openbaar met verband op zijn oor, duidt Vance aan als running mate

Donald Trump is voor het eerst sinds de mislukte aanslag in het openbaar verschenen. Hij heeft zijn opwachting gemaakt op de Republikeinse conventie met een verband op zijn oor. Hij is intussen ook officieel aangeduid als presidentskandidaat van zijn partij. J.D. Vance (39) is gekozen als zijn running mate. Volg alle ontwikkelingen in deze liveblog.

Lees meer »

Economen over voorstel van Conner Rousseau (Vooruit) om investeringen “buiten begroting” te houden: “Logica zelve, maar zal Europa hierin meegaan?”

Economen Wim Moesen en Koen Schoors vinden het een goed idee om zogenoemde ‘productieve investeringen’ voortaan "buiten de Belgische begroting" te houden. Vooruit-kopstuk Conner Rousseau wil dat de volgende federale regering daarover met Europa in overleg gaat. Uit een nieuw rapport blijkt alvast dat ons land fors onder zijn eigen investeringsdoelstellingen blijft.

Lees meer »

Donald Trump verschijnt op Republikeinse conventie met verband aan oor

Donald Trump is dinsdagavond aangekomen op de Republikeinse conventie. De grote schermen toonden eerst beelden van Trump backstage, met een verband aan zijn oor. Hij gebaarde dat hij het publiek nog altijd kan horen. Het is zijn eerste publieke optreden sinds de moordpoging op hem zaterdag, waarbij zijn rechteroor geraakt werd door een kogel.

Lees meer »

Jonathan (29) verdrinkt na val in kloof in Franse Alpen: “Zijn kameraad smeet een touw en schreeuwde nog instructies. Maar het mocht niet baten”

Wat een avontuurlijke trip onder vrienden moest worden, is afgelopen weekend geëindigd in een drama. De 29-jarige Jonathan Victoor uit Sint-Denijs-Westrem verdronk zaterdagavond toen hij canyoning beoefende in de Franse Alpen. De twintiger gleed uit, belandde in het koude water en kwam vast te zitten tussen rotsblokken. “Zijn kameraad probeerde hem er nog uit te halen”, vertellen omstaanders. “Maar het

Lees meer »