“Deels op nieuwe locatie”: feestcomité Dikkebus en Sparta Dikkebus zorgen weer goedgevuld kermisprogramma

Vanaf vrijdag 21 juni is er opnieuw kermis in Dikkebus. Door de werken aan het OC wijkt het feestcomité even uit naar een voormalig veevoederbedrijf. De activiteiten van Sparta Dikkebus bingo, kubb, barbecue, EK op groot scherm en kermisfuif blijven wel in de feesttent op het voetbalveld.

“De nieuwe locatie is het voormalig veevoederbedrijf De Roo”, zegt Dominiek Vandeputte, van het feestcomité. “De ingang is via de Zorgvlietstraat en het ligt pal in het centrum van het dorp. Sinds enkele jaren is er geen bedrijfsactiviteit meer. We zijn de familie heel dankbaar dat we er dit jaar terechtkunnen. De kermis is een jaarlijks hoogtepunt voor de Dikkebussenaars.”

Het kermisweekend start op vrijdag 21 juni. “Dan is er de loopwedstrijd voor kids en stoepkrijttekenen. ‘s Avonds is er de feestelijke opening met de optredens van bands Soulmatic, 10 Cent Stoatiegeld en afterparty met L&A. Zaterdagmiddag organiseren we met de Japapa’s en Japabe’s een dartstornooi en is er levend tafelvoetbal.”

Stratenloop

Zondag start de dag met een kermisbuffet in ‘t Kobbetje. “In de namiddag is er doorlopende animatie, met onder meer een rodeostier en schminkers. Op 14.30 uur is er onze tiende stratenloop. Je kan kiezen tussen 5 en 10 kilometer. We hopen op zo’n 150 lopers. Om 17 uur is er het wandelconcert van De Vijverzonen en zondagavond zijn er nog enkele optredens van Wicked Souls en dj Special Guest. Maandagmorgen is er kinderzegening voor de leerlingen van vrije basisschool ‘t Nestkastje en in de namiddag voorziet Okra Dikkebus een kermisprogramma. Woensdag 26 juni organiseert Ertevoedekoers een wielerwedstrijd. De afsluiter is op zondag 30 juni met het jaarlijks groot tuinconcert van De Vijverzonen in de tuin van de familie Vanhoutte. Er kan nog voor alle activiteiten ingeschreven worden.”

We zien Nick Dewilde, Angelo Lucas, Davy Vervisch en Niels Lesage van Sparta Dikkebus. Ook dit jaar organiseren ze met de club weer enkele activiteiten tijdens Dikkebus Kermis. (gf)

Ook voetbalclub Sparta Dikkebus organiseert weer enkele activiteiten. “We trappen op vrijdag af met een bingo-avond in de feesttent op het voetbalplein in de Kerkstraat”, zegt bestuurslid Niels Lesage. “Er zijn mooie prijzen te winnen en we zorgen voor een frietkraam. Zaterdagnamiddag is er een kubbtornooi en ‘s avonds is er de barbecue die al bijna volledig volzet is , de EK-match België-Roemenië op groot scherm en de kermisfuif. Het EK-scherm is nieuw in vergelijking met vorig jaar. De uit Ieper afkomstige dj Nico de La Noche zorgt tijdens de kermisfuif voor de beats en dit tot 3 uur.”

Meer info is te verkrijgen via e-mail: [email protected] en [email protected].

The post “Deels op nieuwe locatie”: feestcomité Dikkebus en Sparta Dikkebus zorgen weer goedgevuld kermisprogramma is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Noodweer maakt dodelijk slachtoffer: baby overleden door vallende tak in park van Ukkel

De schade is aanzienlijk, nadat een zware regen- en onweerszone gisteren over ons land trok. In Londerzeel werden verschillende huizen vernield, in Kapelle-op-den-Bos moest een jeugdkamp geëvacueerd worden en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. In die laatste gemeente werd een deel van een kerktoren weggeblazen en vielen losgeraakte hoogspanningskabels op meerdere huizen. Volg alle updates hieronder in onze

Lees meer »

Geen zomerse muziekbars meer toegelaten in politiezone Neteland

In de politiezone Neteland zijn de voorwaarden voor pop-up bars verstrengd. Zo wordt onder meer het aantal decibels aan banden gelegd. Er mag enkel nog achtergrondmuziek spelen. In het verleden waren er soms klachten over geluidsoverlast. Het gaat om de gemeenten Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar.

Lees meer »

Wat een pech: slackliner steekt meer dan drie kilometer lange Straat van Messina over, maar verliest vlak voor de finish zijn evenwicht

Drievoudig wereldkampioen slacklinen Jaan Roose schreef woensdag geschiedenis in Italië. De Etste atleet stak als eerste persoon ooit de Straat van Messina over. Voor die tocht werd de zeestraat in de Middellandse Zee speciaal overbrugd met een 3.646 meter lange slackline. Roose voltooide de reis in bijna drie uur en overtrof daarmee het record van 2.710 meter. Maar door een

Lees meer »

Alexander Jocqué, Concertgebouw Brugge: “Kunst moet ontroeren, het is geen documentaire”

Op 1 september volgt Bruggeling Alexander Jocqué (35) zijn stadsgenoot Jeroen Vanacker op als artistiek directeur van het Concertgebouw. “Kunst moet ontroeren, je raken. Want anders kijk je naar een documentaire”, zegt Alexander Jocqué.
The post Alexander Jocqué, Concertgebouw Brugge: “Kunst moet ontroeren, het is geen documentaire” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chirokamp afgebroken na uitbraak rotavirus

Chiro Tom & Sam uit Merksem heeft zondag haar jaarlijks bivak afgebroken nadat er een uitbraak van het rotavirus was vastgesteld. Een 40-tal kinderen had maag- en darmklachten, ook een deel van de leiding raakte besmet.

Lees meer »

Ook Karl uit Lendelede ligt uit Baekelandt Universalis

Karl moest vorige week als twaalfde deelnemer het spel Baekelandt Universalis verlaten. “Ik hou wel van een uitdaging en overtuigde mijn vrouw ook om mee te doen”, aldus Karl.
The post Ook Karl uit Lendelede ligt uit Baekelandt Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »