De Amerikaanse Sandra zat 43 jaar onschuldig vast voor moord: “Laat het alsjeblieft eindigen, ik ben moe”

Een rechter in de Amerikaanse staat Missouri heeft de veroordeling vernietigd van een vrouw die al 43 jaar lang in de cel zat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Voor zover bekend zat nog nooit eerder een vrouw in de VS zo lang onschuldig vast. 

Meer krantenkoppen in België

Genk boos op NMBS omdat rechtstreekse trein naar kust dreigt te verdwijnen: “We worden stiefmoederlijk behandeld”

Het stadsbestuur van Genk reageert ontgoocheld na de aankondiging van TreinTramBus over de treinverbinding tussen Genk en Blankenberge. Treinreizigers die vanuit Genk rechtstreeks naar de kust willen, zullen vanaf volgend jaar misschien moeten overstappen. "We moeten investeren in openbaar vervoer, maar door dit soort beslissingen gaan mensen massaal de auto nemen", zegt een teleurgestelde burgemeester Wim Dries (CD&V).

Lees meer »

Vedastuskaarters vieren hun kampioenen

In OC Rookop in Reningelst hielden de Vedastuskaarters tijdens een gezellig samenzijn hun kampioenenviering. Michiel Verdonck veroverde het voorbije seizoen de titel bij de heren. Bij de dames kroonde Christel Dubois zich tot kampioene.
The post Vedastuskaarters vieren hun kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Farmtrail bij Landelijke Gilde en Ferm in Oostnieuwkerke

De Landelijke Gilde en Ferm Oostnieuwkerke organiseren op 28 juli Farmtrail. “De Farmtrail komt er naar aanleiding van 100 jaar Landelijke Gilde Oostnieuwkerke en Ferm Oostnieuwkerke”, weet Fermbestuurslid Sophie Nuytten.
The post Farmtrail bij Landelijke Gilde en Ferm in Oostnieuwkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boeing pleit schuldig aan fraude in dossier rond dodelijke crashes met 737 MAX-toestellen

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing pleit schuldig aan fraude in het dossier van 2 dodelijke vliegtuigcrashes met Boeing 737 MAX-toestellen, omdat het de voorwaarden van een eerdere schikking geschonden heeft. Daar kan een boete tot bijna een half miljard dollar aan vasthangen, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Met de deal vermijdt Boeing een publiekelijk strafproces.

Lees meer »

Gids Pascal (31) wordt tijdens tour door gemaskerde man in het water geduwd: “Ik had mijn nek kunnen breken”

Pascal Gerritsen (31) gidst al acht jaar nieuwsgierige toeristen rond in ’t Brugse, maar donderdag kreeg de tour wel een heel verrassende wending. De gids met Nederlandse roots werd door een onbekende man plots het water in geduwd, toen hij op de bekende Bonifaciusbrug zat. “Ik kan en wil me haast niet voorstellen dat het een gerichte actie is geweest

Lees meer »

Chinese wetenschappers creëren robot met menselijke hersencellen

De onderzoekers van de universiteit van Tianjin zijn erin geslaagd om een robot aan te sturen met behulp van wat ze een “mini-brein” noemen. De technologie werkt door een gekweekt brein te koppelen aan een chip die signalen kan versturen en ontvangen. Dit systeem decodeert informatie en maakt het mogelijk voor de robot om te leren reageren op zijn omgeving.

Lees meer »