“Blij met terugkeer van shakedown in Boezinge”: Dennis Declerck maakt in Ieper wederoptreden

De Divisie 2-wedstrijd maakt de Ypres Rally ineens een pak toegankelijker voor streekrijders. Ook Dennis Declerck maakt van de gelegenheid gebruik om met zijn BMW M3 voor het eerst in zijn thuiswedstrijd aan de start te staan. Voor de Ieperling wordt het zijn eerste rally nadat hij in de rally van Koekelare een ongeval had.

Voor Dennis Declerck wordt de Ypres Rally een wederoptreden nadat hij eind vorig jaar een ongeval had op de verbinding in de Hemicuda Rally. “Op weg naar de tweede proef werden we achteraan aangereden toen we stilstonden”, vertelt de 41-jarige Ieperling, die er onder meer een hersenschudding aan over hield. “Er was ook flink wat werk aan de wagen. De bedoeling was aanvankelijk om opnieuw aan te treden in de Rally van de Monteberg, maar het zal uiteindelijk toch de Ypres Rally worden. Na Ieper zullen we de rest van ons programma bepalen.”

Jongensdroom

Aan de start staan in Ieper is voor Declerck en zijn vertrouwde corijder Stijn Desodt de vervulling van een jongensdroom. “We wilden al lang eens deelnemen, maar de komst van het WRC maakte de wedstrijd een pak minder toegankelijk. Dankzij de Divisie 2-wedstrijd is het nu plots een stuk aantrekkelijker. We runnen een zaak en dan is het wel interessanter als de voorbereiding minder tijd vraagt, zeker als je ook nog een klein serviceteam hebt dat alles zelf doet. De terugkeer van de shakedown in Boezinge is ook een pluspunt. We zullen zowel daar als in Nieuwkerke aanwezig zijn om wat mee te genieten van de sfeer.”

Amusement staat voorop voor de BMW-rijder, die vooral mee het spektakel wil verzorgen. “Wij rijden vooral voor de fans. Mooie passages staan voor ons dus voorop, want zo kun je je ook een beetje in de kijker rijden. Wij zijn ondertussen aan het achtste seizoen met onze BMW toe en op dat vlak beginnen ze ons al een beetje te kennen. Natuurlijk rijden we nog altijd rally en vergeten we ook onze plek in het klassement niet. De bedoeling is toch altijd om onze startpositie te verbeteren. Het belangrijkste blijft om zaterdagavond weer over het podium op de Grote Markt te kunnen rijden”, besluit Dennis Declerck.

The post “Blij met terugkeer van shakedown in Boezinge”: Dennis Declerck maakt in Ieper wederoptreden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tim Declercq start niet in elfde rit van Tour de France door ziekte

Tim Declercq gaat woensdag niet meer van start in de elfde etappe in de Ronde van Frankrijk (WorldTour). Dat maakte zijn ploeg Lidl-Trek bekend op sociale media. De 35-jarige West-Vlaming, die bezig was aan zijn vijfde Tour, is ziek.
The post Tim Declercq start niet in elfde rit van Tour de France door ziekte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Abdijstraat in Antwerpen herleeft: “Amper leegstand hier en veel klanten, dankzij de nieuwe ondernemers”

De Abdijstraat in Antwerpen is populairder dan ooit. De winkelstraat op het Kiel trekt zelfs heel wat buitenlandse shoppers, vooral Nederlanders én ook moslim. "Het is hier dan ook een halal-straat", zegt een vrouw in een eethuis. Bert Van Buggenhoudt, de voorzitter van de winkeliersvereniging, beaamt. "We moeten er niet flauw over doen, Antwerpen is diverser geworden en de nieuwe

Lees meer »

Meer regionale treinen is winst op de autosnelweg

TreinTramBus maakt zich zorgen omdat de kans bestaat dat ‘kleine’ stations, zoals dat van Mortsel-Oude God, vanaf eind dit jaar minder frequent bediend zullen worden. Daarom trekken ze nu al aan de bel. Logisch, want voor minder auto’s op de weg, is regionaal treinverkeer cruciaal.

Lees meer »

Vedastuskaarters vieren hun kampioenen

In OC Rookop in Reningelst hielden de Vedastuskaarters tijdens een gezellig samenzijn hun kampioenenviering. Michiel Verdonck veroverde het voorbije seizoen de titel bij de heren. Bij de dames kroonde Christel Dubois zich tot kampioene.
The post Vedastuskaarters vieren hun kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kleinzoon van gewezen burgemeester komt op bij Voor 8930: “Opa zou trots geweest zijn”

Bij Voor 8930 maken ze mondjesmaat de personen bekend die op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staan. Het kartel tussen Open VLD en Vooruit loste maandagavond drie nieuwelingen, waaronder Olivier Libbrecht. Opvallend: hij is de kleinzoon van oud-burgemeester Jean Libbrecht.
The post Kleinzoon van gewezen burgemeester komt op bij Voor 8930: “Opa zou trots geweest zijn” appeared first

Lees meer »

Evenepoel, Van Aert en Pogacar betreuren tijdverlies van gehavende Roglic: “Klassement hoort niet zo beslist te worden”

Voor de tweede dag op rij tegen de grond, dit keer wél met tijdverlies als gevolg. Primoz Roglic incasseerde een onverwachte en stevige dreun in de etappe naar Villeneuve-sur-Lot. De Sloveen verloor na een valpartij bijna tweeënhalve minuut. Het podium lijkt mission impossible. Oud-ploegmaat Wout van Aert en concurrent Remco Evenepoel staken Roglic wel een hart onder de riem.

Lees meer »

Lamine Yamal zet het EK naar zijn zestienjarige hand

Net in de wedstrijd waarin Frankrijk zijn cynisme afzwoor, werd het genadeloos afgestraft door Spanje. Lamine Yamal zette met zijn eerste toernooidoelpunt het EK naar zijn hand. “La Roja” is op 14 juli de eerste finalist én de gedoodverfde favoriet om Euro 2024 te winnen.

Lees meer »

“Wanneer je man wint voor de meisjes”: van aanranding beschuldigde Zverev krijgt flinke veeg uit de pan van het lief van z’n tegenstander

Een nederlaag met een wel héél zure nasmaak voor Alexander Zverev (ATP 4). De Duitser is uitgeschakeld op Wimbledon na een spectaculaire ommekeer van Taylor Fritz (ATP 12), maar vooral de vriendin van zijn tegenstander was hét gespreksonderwerp. Tijdens de wedstrijd sneerde ze naar beschuldigingen van aanranding die Zverev al enkele jaren achtervolgen.

Lees meer »

Opnieuw blauwalgen in kanaal Roeselare-Leie: “Wachten op resultaten van proefproject”

In 2023 werd tijdens de zomermaanden op het kanaal Roeselare-Leie een proefproject opgestart om het probleem van blauwalgen aan te pakken. “Het is echter nog wachten op resultaten van dat proefproject”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) die enkele weken geleden nog een vraag stelde aan gouverneur Carl Decaluwé.
The post Opnieuw blauwalgen in kanaal Roeselare-Leie: “Wachten op resultaten van

Lees meer »