Biden en Trump leggen regels voor tv-debat vast

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn uitdager Donald Trump zijn het eens geworden over de regels die zullen gelden tijdens hun eerste tv-debat in de aanloop naar de komende presidentsverkiezingen. Dat is zondag meegedeeld door de Amerikaanse nieuwszender CNN, die het debat zal uitzenden.

 

Meer krantenkoppen in België

Actievoerders starten crowdfunding om juridische strijd tegen uitbreiding woongebied en jachthaven te betalen: “Willen gespecialiseerde advocaten”

Het geplande gebied met 1.000 wooneenheden en 600 extra ligplaatsen bij de jachthaven in Nieuwpoort kwam eerder dit jaar in opspraak. De aanwezigheid van achttien wulpen strooiden roet in dat toekomstplan. De vzw Bescherm Bomen en Natuur startte intussen al vijf juridische procedures en hoopt via een crowdfunding extra geld binnen te halen zodat ze gespecialiseerde advocaten kunnen aanstellen.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Dimitri Van den Bergh heeft vroege break te pakken tegen Duitser Schindler

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

Emma Plasschaert stelt zich kandidaat voor de atletencommissie van het IOC

Emma Plasschaert heeft haar kandidatuur ingediend voor een zitje in de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De zeilster hoopt een van de vier leden van de commissie te worden. De deelnemende atleten aan de Olympische Spelen in Parijs kunnen hun stem uitbrengen. Er zijn dertig kandidaten, uit dertig verschillende landen.
The post Emma Plasschaert stelt zich kandidaat

Lees meer »

‘Ex-vriendin’ van Leonardo DiCaprio veroordeeld voor mensenhandel: zo listig ronselde influencer volgers voor prostitutie

Kat Torres, een influencer die beweerde een relatie te hebben met Hollywoodster Leonardo Dicaprio en covers van internationale tijdschriften sierde, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor mensenhandel en uitbuiting. Ze hield er namelijk een opmerkelijke bijverdienste op na: zo ronselde ze volgers, om ze vervolgens te dwingen om te werken als sekswerker.

Lees meer »

Etsatelier voor UiTPAS-houders tijdens expo ‘Oostende, Ensors denkbeeldige paradijs’

Naar aanleiding van de lopende expo ‘Oostende, Ensors denkbeeldige paradijs’ in de Venetiaanse Gaanderijen demonstreren Roland De Winter, Pieter Denuwelaere en Herman Van Snick, drie professionele grafici, tijdens een aantal sessies hoe destijds de etsen van de meester van de maskers gedrukt werden.
The post Etsatelier voor UiTPAS-houders tijdens expo ‘Oostende, Ensors denkbeeldige paradijs’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Binnenkijken in Shomre Hadas, de Joodse begraafplaats in Nederland waar bijna alleen Antwerpenaars rusten

In het Nederlandse Putte liggen op een zakdoek maar liefst drie begraafplaatsen waar bijna alleen Antwerpse Joden rusten. Directeur Philippe Pollak en Moshe Berger van de Antwerps-Joodse gemeenschap gaven ons de code van de poort van de orthodoxe rustplaats Shomre Hadas, samen met een woordje uitleg over wat bij een Joodse begrafenis allemaal komt kijken. “In België wordt ons lichaam

Lees meer »