Automobilist rijdt in op groepje wielertoeristen in Antwerpse haven: een persoon in levensgevaar, andere lichtgewond

Vanmorgen iets voor 9 uur is een vrouw met haar auto ingereden op een groepje van een 15-tal wielertoeristen ter hoogte van de Noordlandbrug in de Antwerpse haven. Een wielertoerist is zwaargewond geraakt en is in levensgevaar. Een tweede fietser is lichtgewond. De oorzaak is nog onduidelijk. 

Meer krantenkoppen in België

Van Gerwen rekent af met Smith en neemt het in de World Matchplay-finale op tegen wereldkampioen Humphries

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Zondagavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Politiehonden Patch en Thor gaan op welverdiend pensioen: “Nu wacht hen een luilekkerleventje”

Wissel van de wacht bij de hondenbrigade van de Oostendse politie: Mechelse herders Patch (8) en Thor (9) gaan op rust. Hun begeleiders maken namelijk als pas gepromoveerde hoofdinspecteurs de overstap naar de interventiepolitie. Het is maar de vraag of de honden zelf het einde van hun eigen carrière betreuren, want zij mogen hun oude dag slijten bij de baasjes

Lees meer »

Stad Wervik en brandweer Geluwe verrassen adjudant Dominique (66) en luitenant Luc (66) met een huldiging voor hun pensioen

De stad Wervik en de brandweerpost Geluwe verrasten adjudant Dominique Durnez en luitenant Luc Dorme met een huldiging in het stadhuis. Luc gaat eind juli met pensioen, hij wordt dan 67 jaar. Dominique (66) deed dat eind vorig jaar al. De zowat twintig brandweerlui uit de Gapersgemeente verliezen alvast twee sterke krachten.
The post Stad Wervik en brandweer Geluwe

Lees meer »

Democratische kopstukken voeren druk op Biden op, president zegt alleen bij “medisch probleem” kandidatuur te zullen evalueren

De druk op Joe Biden vanuit zijn eigen partij neemt met de dag toe. Verscheidene Democratische kopstukken hebben de voorbije dagen met hem gesproken en duidelijk gemaakt dat zij het idee genegen zijn een andere kandidaat het veld in te sturen om het voor het presidentschap op te nemen tegen Donald Trump. Biden blijft volharden, al lijkt hij de deur

Lees meer »

Taiwan zet zich schrap voor tyfoon Gaemi

Taiwan maakt zich vandaag op voor de komst van tyfoon Gaemi. De financiële markten zijn opgeschort, bijna alle vluchten zijn geannuleerd, scholen hebben hun deuren gesloten en de meeste mensen gaan niet naar hun werk. Het leger staat paraat in verband met verwachte stortregens en harde wind.

Lees meer »

Man dood aangetroffen op strand Blankenberge

In Blankenberge is een man van 69 dood aangetroffen op het strand ter hoogte van de Charlierhelling. Strandredders probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de politie gaat het om een natuurlijk overlijden.

Lees meer »

Private William McCann krijgt eindelijk een officiële grafsteen: “De eindmeet net niet gehaald”

Het Britse Ministerie van Defensie organiseerde een herdenkingsplechtigheid bij het CWGC-gedeelte van de gemeentelijke begraafplaats in Stasegem voor de inwijding met militaire eer van de grafsteen van Private William McCann. Hij was er al begraven, maar werd recentelijk geïdentificeerd door DNA-onderzoek.
The post Private William McCann krijgt eindelijk een officiële grafsteen: “De eindmeet net niet gehaald” appeared first on

Lees meer »

Brecht en Jamaica kajakken van Kortrijk naar Parijs voor goede doel: “Goed voor 378 kilometer en 43 sluizen”

Deze ochtend zijn Brecht Vierstraete (27) en Jamaica Crevits (41) met de Kortrijkse Broeltorens als vertrekpunt in kajak vertrokken naar Parijs. Met het initiatief genaamd ‘Kajakkers met een Hart’ zamelen ze geld in voor de afdeling niet-aangeboren hersenletsels van het AZ Groeninge. Brecht had namelijk in januari 2022 een werkongeval met een schedelbreuk en hersenbloeding tot gevolg.
The post

Lees meer »

? “De geboorte van mijn zoon heeft me vleugels gegeven”

Victor Campenaerts heeft het geflikt: na de etappe richting Barcelonette heeft hij eindelijk zijn ritoverwinning in de Tour de France beet. “Ik droom hier al heel lang van”, vertelde ‘Vocsnor’ na zijn schitterende zege. “Hij was al een kanjer, nu is hij ook een held”, aldus wieleranalist Michel Wuyts in onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Luister hierboven

Lees meer »