Anderhalf jaar geleden nog een onbekend gezicht, binnenkort de eerste vrouw in Vlaanderen die de EK-finale presenteert

Ze is het derde vrouwelijke sportanker in de Vlaamse tv-geschiedenis, en straks de eerste die de EK-finale presenteert. Maar zeg Tess Elst (33) dat ze een rolmodel is en ze rolt net niet met de ogen. “Soms denk ik weleens: wat doe ik hier eigenlijk?”

 

Meer krantenkoppen in België

Werelddansfestival leert Schotenaren ook zelf volksdansen

Tijdens het werelddansfestival in Schoten konden de bezoekers vandaag ook workshops volgen om de beste danspasjes te leren van de vele internationale groepen die er optreden dit weekend. Zo zorgde onder meer de Mexicaanse dansers voor heel wat sfeer. Volgens de deelnemers waren de danspasjes niet makkelijk, maar was het enthousiasme des te groter.

Lees meer »

Walter Vanneste en Christiane Seys zijn 65 jaar getrouwd

Walter Vanneste en Christiane Seys uit de Kapelsestraat uit Sint-Eloois-Winkel zijn 65 jaar getrouwd. Het koppel werd door het gemeentebestuur gehuldigd voor hun jarenlange trouw voor elkaar.
The post Walter Vanneste en Christiane Seys zijn 65 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze reporter trok naar de Polderstraat in Londerzeel, waar windhoos spoor van vernieling achterliet: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

VOLT verkent Poperinge en omstreken

De oud-leerkrachten van het VTI Tielt trokken onlangs op dagexcursie. Ze brachten een uitgebreid bezoek aan het Lijssenthoek Military Cemetery in Poperinge met inbegrip van het informatiecentrum. Na het middagmaal trok men naar de hoppeboerderij ’t Hoppecruyt in Proven waar er uitgebreid uitleg gegeven werd over de hopteelt. Daarna was het heerlijk ontspannen in Au
The post VOLT verkent

Lees meer »

Nederlands binnenvaartschip lekt zonnebloemolie in kanaal in Izegem

Aan de Noordkaai in Izegem moesten de hulpdiensten vrijdagochtend ingrijpen toen een Nederlands binnenvaartschip zonnebloemolie lekte in het kanaal. De brandweer kwam ter plaatse en stelde vast dat het niet om een giftig product ging. De hulpdiensten konden de gelekte olie indijken.
The post Nederlands binnenvaartschip lekt zonnebloemolie in kanaal in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze werd aan haar lot over gelaten”: jonge vrouw moet verplicht krukken inleveren aan ingang bij concert Taylor Swift

Een jonge vrouw – die net meerdere operaties achter de rug had – wilde het concert van Taylor Swift in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam bijwonen met haar krukken. Maar ze moest haar krukken afgeven bij de beveiliging, anders werd haar de toegang ontzegd. De ArenA heeft inmiddels wel haar excuses aangeboden. “Onze standaardprocedures zijn niet gevolgd. Onze welgemeende

Lees meer »

Gezin verhuist naar Fuerteventura voor surfcarrière van zoon Kamiel (12)

Kamiel Deraeve (12) uit Oostduinkerke kan goed surfen. Over acht jaar hoopt hij op de Olympische Spelen te staan, maar de golven van de Noordzee zijn nu al te klein voor hem. Dus vroeg hij aan papa en mama: “Zouden we niet naar Fuerteventura verhuizen?” Peter Deraeve (46) en Elise Debaere (43) moesten er even over nadenken, maar de knoop

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club maakt zich op voor EK Inline Skating: “Het is echt fenomenaal wat ze nu op skeelers kunnen brengen”

Er zijn deze maand twee grote evenementen voor de Zwaantjes Roller Club in Zandvoorde (ZRC): dit weekend de 56ste editie van de Flanders Grand Prix inline-speedskating en een week later, van 18 tot 25 juli, het Europees kampioenschap. “Het is niet ons eerste EK. We zijn in 1979 gestart met een EK en zijn stap voor stap gegroeid. We weten

Lees meer »

“We vreesden dat Camille en co het ons moeilijk zouden maken”: Vlaamse artiesten horen kassa weer rinkelen

Vlaamse artiesten als Jo Vally (65) en Bart Kaëll (63) kunnen weer opgelucht ademhalen. Na een paar magere jaren, doen zij deze zomer eindelijk weer gouden zaken. Daar zit een opvallende nieuwe trend in showbizzland voor iets tussen. Al is daarmee niet alle ellende vergeten. “Op de bankrekening zijn fameuze kraters geslagen”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »