Wereldleiders blazen verzamelen in Zwitserland voor vredestop over Oekraïne: tussen hoop en pessimisme

De Oekraïense president Volodimir Zelenski is vrijdag aangekomen in Zwitserland. Van de luchthaven van Zürich ging het per helikopter naar Bürgenstock, waar zaterdag een vredestop over Oekraïne begint.

 

Meer krantenkoppen in België

Britse regering schrapt omstreden amnestiewet voor Noord-Ierland

De nieuwe Britse regering zet een streep door de omstreden wet die mensen amnestie zou moeten geven voor geweld dat ze hebben gepleegd tijdens The Troubles in Noord-Ierland. De vorige Conservatieve regering hoopte dat de Britten met de maatregel de roerige geschiedenis achter zich konden laten, maar kreeg daarop veel kritiek.

Lees meer »

Zele bouwt beveiligd en betalend parkeerterrein uit voor bestelwagens: “Minder grote voertuigen in de straten en meer plaats voor bewoners”

Vanaf maandag kunnen 45 bestelwagens parkeren op de terreinen van het oude recyclagepark. Dat is intussen ook speciaal ingericht als parkeerterrein, met beveiliging. "We praten met bedrijven om daar gebruik van te maken, maar we overwegen ook dwingender maatregelen", zo luidt het. Zele wil op termijn alle geparkeerde bestelwagens weg uit de straten.

Lees meer »

Meer vissen in Demer in Scherpenheuvel door aansluiten oude meanders

Er zitten opvallend meer vissoorten in de Demer. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit Antwerpen. Sinds de start van het Sigmaplan, 5 jaar geleden, om oude meanders weer aan te sluiten op de Demer tussen Diest en Rotselaar, groeit het aantal vissoorten. Het aansluiten van de meanders moet bij veel regen het water op een natuurlijke manier verspreiden en

Lees meer »

Horecazaak maakt conceptstore ‘Atelier VO2 Max’ in Knokke compleet: “Principe zoals je het vaak in Parijs ziet”

Knokke-Heist op de kaart zetten met een verrassend nieuw concept waar retail, business, charmeren en genieten in balans zijn. Met dát idee startte Filip De Baets vorige zomer met ‘Atelier VO2 Max’ op de hoek van de Lippenslaan en de Smedenstraat. Nu komt daar een horecazaak bij waar je zowel kan ontbijten als genieten van een glaasje champagne met een

Lees meer »

Haven Zeebrugge verbreekt record van containerschip met grootste diepgang

In de haven van Zeebrugge is woensdag een containerschip met een diepgang van 16,30 meter aangemeerd. Dat is het gedeelte van het schip dat onder water zit. Het is de eerste keer dat een schip met zo’n grote diepgang de haven aandoet. Dat meldt het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).
The post Haven Zeebrugge verbreekt record van containerschip

Lees meer »