Verpakkingsbedrijf Mirto uit Eeklo in de problemen na faillissement luierfabrikant Ontex

Maatwerkbedrijf Mirto uit Eeklo vreest voor de gevolgen van de sluiting van de luierfabriek Ontex volgend jaar. "Ontex is de grootste klant van Mirto en door de sluiting komt de tewerkstelling van de maatwerkers in gevaar", klinkt het. 

Meer krantenkoppen in België

Gewezen voorzitter Braderiecomité André Pauwelyn (87) overleden

In woon- en zorgcentrum Mater Amabilis in Wervik is André Pauwelyn (87) overleden. Zowat dertig jaar lang zette hij zich in voor het Braderiecomité waarvan tien jaar als voorzitter. André was de laatste voorzitter van de reuzengilde. Groot waren zijn verdiensten.
The post Gewezen voorzitter Braderiecomité André Pauwelyn (87) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen en Humphries houden elkaar in evenwicht in openingslegs

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor uitbreiding Mariënstede in Dadizele: “Er komt een nieuwbouw voor tien personen”

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een jaarlijkse investeringssteun toe van bijna 27.000 euro toe op lange termijn voor een nieuwbouw voor tien bewoners en voor de uitbreiding van de dagbestedingsruimtes voor Mariënstede in de Remi Dewittestraat in Dadizele. Mariënstede is een voorziening die volwassen personen met diverse handicaps ondersteuning biedt op het vlak van wonen

Lees meer »

Winkeldiefstallen op hoogste niveau in tien jaar: supermarkten willen maatregelen

Het aantal winkeldiefstallen in ons land is vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Dat meldt Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige supermarktuitbaters, die aan de onderhandelaars van de federale regering vraagt om van winkeldiefstal een prioriteit te maken.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Journalist krijgt 6,5 jaar cel na schijnproces in Rusland – Oekraïne saneert deel schuldenlast

Oekraïne heeft een deal gesloten met private schuldeisers om de schuldenlast van het land te verlichten. Dat heeft Kiev maandag bekendgemaakt. Zo mag het land een lagere rente betalen en langer doen over terugbetaling van de schulden. Oekraïne heeft daarnaast zijn luchtafweer tegen Russische aanvallen versterkt. “De Duitse Patriot is aangekomen”, zei president Zelensky zondag in zijn traditionele avondboodschap. Lees

Lees meer »

Dit wist je nog niet over Mr. Bean, het bekendste alter ego van Rowan Atkinson: “Hij heette bijna Mr. Bloemkool”

“Hij is heel vreemd, extreem egoïstisch en egocentrisch.” Zo beschrijft Rowan Atkinson (69) Mr. Bean, het personage dat hij meer dan dertig jaar geleden creëerde. Toch veroverde deze sociaal onaangepaste, maar hilarische nerd de hele wereld. Reden genoeg voor het weekblad ‘Primo’ om enkele straffe weetjes over Mr. Bean op een rij te zetten. Met in de hoofdrol een gecrashte

Lees meer »

“Herinnering levendig houden met QR-code op graf”: Uitvaart Beyens-Billiet pakt uit met een primeur voor regio

Uitvaartzorg Beyens-Billiet in de Lourdesstraat pakt met het platform Herinner Mij.be uit, volgens hen een primeur voor de regio. “Met QR-codes aan het graf of de urne willen we de herinnering aan de dierbaren levendig houden”, zegt zaakvoerder Arne Beyens. “Ons nieuw idee is ondertussen online en toegankelijk voor iedereen.”
The post “Herinnering levendig houden met QR-code op graf”:

Lees meer »

Gino Gardin is vinkenkeizer bij Koninklijke Vlaamse Zanger in Hooglede

Vinkenvereniging De Koninklijke Vlaamse Zanger kende een fijne laatste zetting van het seizoen onder een stralend zonnetje. Voorzitter Dirk Ramboer was zeer tevreden over het afgelopen seizoen met gemiddeld meer dan 40 vinkeniers per zetting.
The post Gino Gardin is vinkenkeizer bij Koninklijke Vlaamse Zanger in Hooglede appeared first on KW.be.

Lees meer »