Tom Van Grieken analyseert waarom Vlaams Belang een “overwinningsnederlaag” behaalde: “We zaten te veel in het defensief”

Te hard en te defensief in de campagne, te snel om conclusies te trekken op verkiezingsavond. Dat zijn de fouten die Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken maakte in de aanloop naar 9 juni, althans dat vindt hij zelf. Aan de partijstandpunten schort volgens hem niets.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Vanryckeghem maakt dj-debuut: Hype’O Dream viert tiende verjaardag met tal van verrassingen

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli vindt de tiende editie van Hype’O Dream plaats. De bijzondere verjaardag wordt gevierd met meer dan 120 dj’s, waaronder enkele special guests. Op zaterdagavond voorziet organisator vzw Encore Group ook een spetterende slotshow. Tijdens de jubileumeditie wordt er voor het eerst ook met herbruikbare bekers gewerkt. “We mikken op 25.000 bezoekers”, klinkt het.<br

Lees meer »

KIJK. Woedende DJ Hardwell beëindigt abrupt zijn optreden op Saga Festival: “Zo kan ik niet optreden”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

Boerderij brandt uit na blikseminslag

Het onweer heeft lelijk huis gehouden in Mechelen en omstreken. Aan de Oppuurseweg in Lippelo (Puurs-Sint-Amands) is een boerderij uitgebrand. De brand is waarschijnlijk ontstaan na een blikseminslag.

Lees meer »

90-jarige vrouw gewond nadat ze door rukwind met bestelwagen op boom botst

De felle rukwinden van zaterdag zorgden in Avekapelle bij Veurne voor een slachtoffer. Een 90-jarige vrouw verloor door de rukwinden de controle over het stuur van haar bestelwagen en botste tegen een boom. Daarna belandde ze in de gracht. Ze werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.
The post 90-jarige vrouw gewond nadat ze door rukwind met bestelwagen op boom

Lees meer »

E40 versperd in Oostkamp door verkeersongeval met verschillende voertuigen

Op de E40 gebeurde zondag ter hoogte van Oostkamp een zwaar verkeersongeval. Minstens vijf voertuigen raakten betrokken. Richting Brussel is de snelweg volledig versperd, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval gebeurde rond 15.55 uur. Op de autosnelweg E40 richting Brussel kwamen ter hoogte van Oostkamp vijf voertuigen in aanrijding met elkaar. Momenteel is de snelweg richting Brussel versperd en

Lees meer »

Elektrische Audi wordt wellicht einde van autohistorisch tijdperk: parel van Belgische auto-industrie lijkt boeken écht toe te doen

Nu Audi overweegt om in Vorst vroeger dan 2027 te stoppen met de productie van de Audi Q8 e-tron, lijkt na zeven decennia het lot van de Brusselse autofabriek bezegeld. Groot geworden door de Kever en gedragen door de Volkswagen Golf, maar de elektrische Audi wordt wellicht het einde van een autohistorisch tijdperk. Dit is het verhaal achter de op-

Lees meer »

Oostendse Dj Dimaro brengt exclusieve kledinglijn uit voor 20ste verjaardag: “Heel veel dj’s kozen een genre, ik durfde alles spelen”

Twintig jaar geleden begon hij met draaien in een café in de Oostendse uitgaansbuurt. Ondertussen staat Mario Willems (46) als Dj Dimaro al vijftien jaar op Tomorrowland, draait hij elke editie op Ostend Beach en was hij als dj te gast in onder andere China, Frankrijk, Duitsland en Amerika. Voor zijn twintigste verjaardag brengt hij nu een exclusieve kledinglijn op

Lees meer »

LIVE. Links front verrassend winnaar Franse verkiezingen, premier Attal kondigt ontslag aan

Volgens de exitpolls wordt het linkse Nouveau Front populaire verrassend de winnaar van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) zou pas als derde eindigen. Geen van de partijen lijkt op een absolute meerderheid te kunnen rekenen. Premier Attal heeft aangekondigd dat hij morgen zijn ontslag zal aanbieden. Volg hier alle ontwikkelingen, dit artikel wordt

Lees meer »