Terugleververgoeding voor zonnepanelen levert amper nog iets op, en dat kan je zelf oplossen

De terugleververgoeding die zonnepaneel-eigenaars krijgen, is vorig jaar veel “sterker gedaald dan de elektriciteitsprijs”, waarschuwt de VREG, de Vlaamse energiewaakhond. Een nieuwe stijging is onwaarschijnlijk, dus roept de VREG eigenaars op het geweer van schouder te veranderen.

 

Meer krantenkoppen in België

Eline en Nils openen opnieuw zomerbar Sprink & Drink in Moorslede: “We voorzien 600 m² aan springkastelen”

Eline Hoorne en Nils Vercaigne openen woensdag opnieuw de deuren van hun zomerbar Sprink & Drink langs de Molenstraat in Moorslede. Voor het derde jaar op een rij kunnen kinderen er zich volop uitleven in een groot springkastelendorp. “Na het Belgische zomerweer van vorig jaar hebben we beslist om hen enkele extra dagen springplezier aan te bieden.”
The post

Lees meer »

Chinese brandstofwagens vervoeren geen benzine maar bakolie

Lokale journalisten hebben een nieuw voedselschandaal ontdekt in China. Zo worden tankwagens die normaal gezien brandstof vervoeren, ook gebruikt worden om bakolie te transporteren. En dat zonder eerst de tanks deftig schoon te maken. Volgens Beijing News, gaat het om een “publiek geheim”.

Lees meer »

200 witte ballonnen tijdens afscheid voor verdronken peuter Délano: “Je eerste lachje was 6 uur na je geboorte en je bent niet meer gestopt”

Zo’n 300 mensen hebben vanmiddag in Oostende afscheid genomen van Délano (1 jaar en 11 maanden). Het jongetje verdronk thuis in het zwembad. Het werd een dienst vol getuigenissen, met veel Bumba-knuffels en 200 witte ballonnen. Zijn mama en papa lieten allebei een tekst voorlezen. Het gehuil van zijn oudere broertje liet niemand onberoerd.

Lees meer »

? “Remco verwacht dat we ons voor 200 procent smijten”

De Tour duikt vandaag de Pyreneeën in. In onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikken Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck samen met Yves Lampaert, ploegmaat van Remco Evenepoel, vooruit op de bergetappe met aankomst op Pla d’Adet. Daarnaast kijken ze ook terug op de nieuwe tweede plaats van Wout van Aert in Pau gisteren.

Lees meer »

Kilometerslange file aan Gotthardtunnel in Zwitserland

Voor de noordelijke ingang van de Gotthardtunnel in Zwitserland verloopt het verkeer zaterdagochtend moeizaam. Er stond rond 5.30 uur 11 km file, goed voor een wachttijd van een uur en 50 minuten, zo meldt mobiliteitsclub Touring Zwitserland via het sociale netwerk X.

Lees meer »

? De Parachutemoord. “Els Van Doren was een rivale. Clottemans wilde Marcel voor zichzelf”

Els Van Doren moest dood, omdat Els Clottemans hun gezamenlijke minnaar Marcel voor zich alleen wilde. Bewijs dat Clottemans de parachute van Van Doren saboteerde was er nooit, een bekentenis ook niet, een motief wel. De vijfde aflevering van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Parachutemoord: “Ik hoor een stem uit het hiernamaals, en die is van mijn beste vriendin

Lees meer »

Zij woont weer permanent aan zee: hoe kleine barsten tot breuk tussen Karl Vannieuwkerke (53) en Caroline (38) leidden

Niet langer een koppel, niet langer zakenpartners. Zes jaar na hun eerste ontmoeting in Diksmuide en amper negen maanden na de geboorte van hun tweede kindje gaan Karl Vannieuwkerke (53) en Caroline Vereenooghe (38) elk hun eigen weg. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Het nieuws komt niet geheel onverwacht en werpt meteen een nieuw licht op enkele markante beslissingen

Lees meer »

Gemeente Ettelgem viert 50 jaar verbroedering

Van vrijdag 19 tot zondag 21 juli vindt opnieuw de Hoge Dijken Feesten plaats, een organisatie van vzw Ettelgheem en ontsproten in de schoot van de amateurvoetbalploeg KVK Ettelgem. Jaarlijks komt een Duitse delegatie van Essentho naar Ettelgem. De verbroedering is aan zijn 50ste verjaardag toe. “We krijgen een ontvangst door het stadsbestuur”, vertelt secretaris Fernand De Blauwe.
The

Lees meer »