Russisch vliegtuig heeft Zweeds luchtruim geschonden

Een Russisch militair vliegtuig van het type SU-24 heeft vrijdag het Zweedse luchtruim geschonden. Het incident vond plaats bij het Zweedse eiland Gotland in de Oostzee, meldt de Zweedse krijgsmacht zaterdag.

 

Meer krantenkoppen in België

DJ Basstripper alias Antoon Vaneeckhout stond op het podium in Tsjechië, trad zaterdag jl. op in Lommel én weldra ook op Tomorrowland

Een West-Vlaams onderonsje op zaterdagavond op Rampage Open Air in Lommel, want DJ Basstripper alias Antoon Vaneeckhout uit Kachtem stond daar op het podium.
The post DJ Basstripper alias Antoon Vaneeckhout stond op het podium in Tsjechië, trad zaterdag jl. op in Lommel én weldra ook op Tomorrowland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werkmanspintjes tijdens Oostkerke kermis

In het tweede weekend van juli, van 12 tot en met 14 juli, is het naar aloude traditie weer tijd voor Oostkerke kermis. “Je kunt er genieten van een werkmanspintje tegen slechts 2 euro en op zondag tonen we de finale van het EK voetbal op groot scherm”, zegt Cindy Demon namens het vernieuwde bestuur.
The post Werkmanspintjes tijdens

Lees meer »

Zomerhit-nominatie en videoclip voor ‘Zomerlicht’ van Garry Hagger, die weldra zijn nieuwe single tot twee keren toe komt zingen in Waregem

Met ‘Zomerlicht’, zijn gloednieuwe zomersingle, is Garry Hagger één van de 20 Zomerhit-finalisten die in augustus hun opwachting maken in het VRT 1-programma. “In meer dan 30 jaar carrière is het de eerste keer dat ik met een liedje genomineerd ben voor die prijs en dat doet ontzettend veel deugd. Sinds de release van ‘Alles Wat Ik Wil’ twee jaar

Lees meer »

LIVE TOUR. Ontspannen Evenepoel blijft kalm na “prima” eerste week: “Nee, nog geen plannetjes gesmeed met Pogacar”

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag voorgeschoteld. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard deze voormiddag terug op de kritiek. Remco Evenepoel sprak zonet ook met de pers en blijft ondanks z’n “prima” eerste week rustig. “Maar de uitspraak van de twee honden en het been zit nog niet in

Lees meer »

Britse regering krijgt onder Starmer een grondige facelift

De regeringsploeg van de kersverse Labour-premier Keir Starmer is begonnen. Opvallend: het is een heel vrouwelijk team, en bijna alle bewindslieden kregen hun opleiding in een openbare school. Aan de benoemingen is te zien dat Starmer zich grondig heeft voorbereid op de machtswissel.

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

Hoe gevaarlijk is een hoogspanningslijn op je dak? “Geen gevaar voor elektrocutie, maar blijf er toch zo ver mogelijk van weg”

De hoogspanningslijnen die op enkele huizen in Leest zijn terechtgekomen tijdens het onweer eerder deze week vormen geen gevaar voor elektrocutie, maar toch blijven de inwoners best even uit de buurt. Dat vertelt professor Elektrische Energiesystemen Dirk Van Hertem. Netbeheerder Elia gaat vanaf morgen de gevallen lijnen verwijderen, tot dan zijn een 10-tal huizen onbewoonbaar.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Indiase premier Modi bezoekt Poetin in Moskou en deelt foto waarop hij “dierbare vriend” knuffelt

De Indiase premier Narendra Modi is op bezoek bij Vladimir Poetin in Moskou. Intussen buigt de VN-Veiligheidsraad zich vandaag over de Russische raketaanval van gisteren op het kinderziekenhuis Ochmatdyt in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Rusland ontkent verantwoordelijk te zijn voor de aanval, maar de Oekraïense veiligheidsdiensten melden bewijzen te hebben gevonden dat de aanval is uitgevoerd met een door Rusland

Lees meer »

Tien doden bij brand in rusthuis in Uruguay

Bij een brand in een rusthuis, in de Uruguayaanse stad Treinta y Tres, zijn zondag tien doden gevallen. Dat melden de autoriteiten. “Jammer genoeg zijn alle bewoners overleden”, zegt de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De slachtoffers zijn acht vrouwen en twee mannen, de 20-jarige medewerker van het rusthuis kon het gebouw verlaten voor de aankomst van de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Al 28 doden en 112 gewonden bij “massale” Russische aanvallen op Oekraïne, ook kinderziekenhuis in Kiev getroffen

Rusland heeft maandag “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd op klaarlichte dag. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky rept over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. In hoofdstad Kiev werden naast flatgebouwen ook een kinderziekenhuis en nog een ander medisch centrum getroffen. Er is sprake van minstens

Lees meer »

Morgen voorlaatste kans om het masterplan te activeren: waarom Visma-Lease a Bike nog niet panikeert ondanks nieuwe tegenslag

Bijna twee minuten achterstand. De eerste Pyreneeënrit in de Tour de France eindigde in een nieuwe tik voor Jonas Vingegaard en Visma-Lease a Bike. Een nieuwe verloren veldslag in de strijd om geel. Komt dat nog goed? Enkel dankzij een masterplan én masterclass. De Nederlandse ploeg gelooft er (nog) in. “De rit van zondag is een zware rit.” Kaarten op

Lees meer »