Russisch militair vliegtuig heeft Zweedse luchtruim geschonden

Vrijdag heeft een militair vliegtuig uit Rusland het Zweeds luchtruim geschonden. Dat melden de Zweedse strijdkrachten zaterdag. Het Russisch vliegtuig werd onderschept nadat het kort ten oosten van het Baltische eiland Gotland vloog. De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Tobias Billstrom, noemde de schending van het luchtruim “onaanvaardbaar”, dat meldt Reuters.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

“‘s Morgens was mijn pyjama uit”: Bradley Wiggins deelt onthutsende details over seksueel misbruik als tiener

“Ik kon me niet herinneren dat ik ‘s nachts mijn pyjama had uitgedaan.” Sir Bradley Wiggins (44) vertelt voor het eerst openhartig hoe hij tussen z’n dertiende en zestiende seksueel werd misbruikt door z’n wielercoach. Dat hij gedrogeerd werd, maar ook nergens heen kon. “En nog steeds heeft het een enorme impact op mijn leven”, zegt de achtvoudige olympische medaillewinnaar.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen trekt de stand weer gelijk met twee geweldige uitworpen

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Europese Commisie overweegt jacht op zeehonden te heropenen: “Willen we echt terug naar die barbaarse methoden?”

Zeehondenproducten zijn sinds 2009 vrijwel geheel verboden in de Europese Unie, omdat de dieren tijdens de jacht werden doodgeknuppeld of op andere wrede manieren werden gedood. Maar dat verbod is nu in gevaar: de Europese Commissie is een evaluatie gestart en zet daarmee de deur op een kier om de zeehondenjacht en verkoop op afgeleide producten weer toe te laten.

Lees meer »

“De rookontwikkeling was enorm”: Dino (62) breekt deur open om buurvrouw (82) te redden uit brand in Wervik

Paniek dinsdagavond in centrum Wervik: toen brand werd opgemerkt, verlieten mensen in allerijl hun rijhuis, behalve de 82-jarige vrouw uit wiens woning de rook kwam. Buurman Dino Malfait (62) twijfelde niet en forceerde de deur. “We mogen van geluk spreken dat we thuis waren”, klinkt het. Intussen liet het parket weten dat de vrouw buiten levensgevaar is.
The post

Lees meer »

Dodental in Bangladesh loopt op tot meer dan honderd, Buitenlandse Zaken past reisadvies aan: “Hoge veiligheidswaarschuwing”

Bij de studentenprotesten in Bangladesh zijn zeker 105 doden gevallen. Persbureau AFP meldt op basis van een rondgang langs ziekenhuizen dat opnieuw in verschillende steden mensen om het leven zijn gekomen bij de protesten. Buitenlandse Zaken heeft een heeft een “hoge veiligheidswaarschuwing” uitgevaardigd voor heel Bangladesh door de grootschalige studentenprotesten in het land. Dat blijkt vrijdag uit een update van

Lees meer »

“Dat twee zonen overleefden, houdt me recht”: moeder van overleden Mathias (12) reageert op verkeersdrama

“Dat ik mijn oudste zoon Mathias heb moeten afgeven, is verschrikkelijk, maar het feit dat Lukasz en Kyalo het ongeval hebben overleefd, houdt mij recht. We slaan er ons met drie wel doorheen”, reageert Fanny, de moeder van de drie Antwerpse kinderen die zaterdagmorgen betrokken waren bij een zwaar verkeersongeval in Sinsin, in de provincie Namen. Bij dat ongeval kwam

Lees meer »

“Ik wil een deel van mijn geld terug”: Vicky en Ingrid uit ‘B&B zoekt lief’ staan met getrokken messen tegenover elkaar

Als één front gingen Vicky (60) en Ingrid (61) in ‘B&B zoekt lief’ in het verweer tegen uitbater Jelmont tijdens hun horrorverblijf in zijn zaak, maar sinds kort staan de dames ook lijnrecht tegenover elkaar. Een geannuleerde reis, een fysiek momentje met Jelmont en afgunst over het aantal minuten schermtijd. Het zorgt voor een bitse vete tussen de twee, die

Lees meer »

Eén van deze vijf moet Kamala Harris helpen Trump te verslaan. Amerika-expert legt uit “waarom ze best een witte man kiest”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »