Petanqueclub Stella Maris kan voortaan indoor spelen

In Zeebrugge kan de Petanqueclub Stella Maris voortaan ook indoor spelen bij slecht weer. Ze speelden al een tijdje op de buitenterreinen aan de Stella Mariskerk, vlak naast de tennis en minigolf. Nu kunnen ze gebruikmaken van het oude zwembad langs het pad van de Brusselstraat naar de kerk. Het gebouw was vele jaren eigendom van het Boudewijn Seapark, dat het aan het Brugse stadsbestuur schonk. Het gebouw stond al jaren te verkommeren en krijgt nu eindelijk een nieuwe invulling, en het resultaat mag gezien worden. De Brugse burgemeester Dirk De fauw en schepen Mieke Hoste kwamen de locatie officieel openen. (SR/foto SR)

The post Petanqueclub Stella Maris kan voortaan indoor spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meunier dicht bij transfer naar Lille, Trabzonspor dreigt met klacht tegen speler én Franse club: “Hebben advocaten ingehuurd”

Thomas Meunier (32) is op weg naar Ligue 1-club Lille. Gisteren raakte al bekend dat de Rode Duivel zijn verbintenis had verbroken bij Trabzonspor, waar hij nog tot de zomer van 2025 onder contract lag . Meunier maakte gebruik van een exitclausule in zijn contract om Turkije te verlaten, Trabzonspor is ‘not amused’ en dreigt met rechtszaken.

Lees meer »

Emérance Cortvrienden het café-chantant

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Emérance Cortvriend en het café-chantant.
The post Emérance Cortvrienden het café-chantant appeared first on

Lees meer »

Jonge vrouw blijft in de cel voor moord op pasgeboren baby

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 24-jarige vrouw uit Brugge met twee maanden verlengd op verdenking van kindermoord en schuldig verzuim. Claudia D.C. blijft met klem ontkennen dat ze geweld gebruikte tegen haar pasgeboren baby.
The post Jonge vrouw blijft in de cel voor moord op pasgeboren baby appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Het is tijd voor dag 4: straks ploegvoorstelling van KAA Gent en optreden van ‘Mister Eurovision’ Johnny Logan

Nacht nummer drie van de Gentse Feesten, zit erop! De KetnetBand en de Vlaspoppenworp zorgden voor een onvergetelijke dag voor het jonge volkje. Isolde Lasoen betoverde het publiek van achter haar drumstel en Urbanus zette het Sint-Baafsplein in vuur en vlam. Het plein heeft ook voor dag vier heel wat in petto: om 18.30 uur is het tijd voor de

Lees meer »

Urenlang wachten, cash betalen en weer werken met pen en papier: deze impact had het ‘foutje’ in een software-update op u

Een ‘foutje’ in een software-update veroorzaakte vandaag wereldwijd IT-problemen in luchthavens, banken, stations en winkels. HLN-lezers Tom en Fien, Brian en Sabrina, Bjorn en Nathalie, Dietert, Willem en Lesley vertellen welke gevolgen dat voor hen had. “Plots doken er interventieagenten op. Terreurdreiging? Geen woordje uitleg!”

Lees meer »

Wat kunnen we verwachten van eventuele tweede ambtstermijn Donald Trump?

De steunbetuigingen aan de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump kunnen niet luider klinken dan na de aanslag op zijn leven. Ook de peilingen tonen dat Trump een goede kans maakt om de presidentsverkiezingen van 2024 te winnen in november. Maar met welk programma trekt hij naar de kiezer? En wat wil hij tijdens zijn tweede ambtstermijn bereiken? Een overzicht van de

Lees meer »

Energiewaakhond in nota aan formateur De Wever: “Maak aardgas duurder en elektriciteit goedkoper”

Energiewaakhond CREG vraagt de federale regeringsonderhandelaars om warmtepompen aantrekkelijker te maken door de accijnzen op elektriciteit te verlagen en die op aardgas te verhogen. Ander opvallend voorstel: een verplicht ‘basiscontract’ voor energie. Dat moet het makkelijker maken om energieleveranciers te vergelijken. Wat betekenen die voorstellen? Welk verschil maken ze op je energiefactuur? En komen ze er ook effectief?

Lees meer »

Kruidentuin maakt boomgaard Sint-Jan nog mooier

De boomgaard van Sint-Jan is opnieuw een stukje mooier geworden dankzij de aanleg van een kruidentuin en bloemenperk. Het is opnieuw een initiatief van het bewonersplatform van Sint-Jan dat onlangs feestelijk werd ingewijd.
The post Kruidentuin maakt boomgaard Sint-Jan nog mooier appeared first on KW.be.

Lees meer »