Olivier Vandecasteele over vrijlating Floderus uit Iraanse cel: “Hij zat in dezelfde omstandigheden als ik gevangen”

De Zweden Johan Floderus en Saeed Azizi zijn vrijgelaten uit een Iraanse gevangenis. Zaterdagavond landden ze in Zweden. Olivier Vandecasteele spendeerde drie weken in de Iraanse cel met Floderus. “Hij maakte zich zorgen, omdat zijn situatie amper onder de aandacht leek te komen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen richting Barentszzee: “Om te verhinderen dat Amerikaanse bommenwerpers zouden oversteken”

Rusland zegt dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

Goud voor Luc en Marleen uit Kachtem

In de Sint-Vincentiusschool vond het gouden huwelijksjubileum plaats van Luc Carrette (73) en Marleen Demeulenaere (69) uit de Kerkestukstraat. Luc is afkomstig van Rumbeke en Marleen van Ardooie, ze trouwden op 6 juli 1974 in Izegem.
The post Goud voor Luc en Marleen uit Kachtem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket Halle-Vilvoorde legt grootschalig netwerk van witwaspraktijken bloot

Het parket en de federale gerechtelijke politie (FGP) van Halle-Vilvoorde hebben een grootschalig netwerk van witwaspraktijken blootgelegd. Bij 13 huiszoekingen in Halle-Vilvoorde, Brussel, Bergen, Waals-Brabant, en Charleroi werden 8 personen opgepakt, die allemaal zijn aangehouden. Tijdens de huiszoekingen nam de politie ook 440.000 euro cash in beslag en blokkeerde ze 500 bankrekeningen.

Lees meer »

Van “100 procent zeker” tot “mogelijke herevaluatie”: hoe Joe Biden minder toonvast lijkt over zijn kandidatuur

Dat Joe Biden zijn kandidatuur zou heroverwegen bij een "medische aandoening", is een opvallende wending van een man die al wekenlang verkondigt dat "niemand hem zal wegduwen" uit de presidentsrace. Toch is er geen sprake van een bocht richting uitgang, zegt Amerika-specialist Bert De Vroey. "De quarantaineperiode kan wel een moment van bezinning zijn voor de president."

Lees meer »

Noodweer eist al minstens 20 doden in China

In China zijn als gevolg van hevige stortregens minstens twintig mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist. Grote delen van het noorden en het centrale deel van het land worden sinds dinsdag geteisterd door hevige regen en overstromingen, die voor heel wat schade en slachtoffers zorgen.

Lees meer »

Expeditie voor het goede doel eindigt in tragedie op Mont Blanc: Michele (50) valt in gletsjerspleet en sterft

Michele Raule (50) wilde een van de grootste uitdagingen van zijn leven aangaan voor het goede doel. De Italiaanse bergbeklimmer, die geld inzamelde voor kinderen met kanker, stapte op zijn stalen ros in Genua en fietste enkele honderden kilometers naar de voet van de Mont Blanc. Als bekroning van zijn tocht wilde hij naar de top klimmen (4.809 meter). Maar

Lees meer »