Oef, de Duitsers doen weer normaal

 

Er zit al toch zo veel corruptie in de internationale voetbalorganisaties, dat we hier niet nog wat extra gesjoemel gaan suggereren. Stom geluk bestaat, ook bij lotingen, en Duitsland – de Mannschaft en de hele organisatie – is er enorm mee getrakteerd toen Schotland als de tegenstander van de openingswedstrijd uit de koker kwam.

 

Meer krantenkoppen in België

Warme William doet zijn intrede in de Sint-Amandusschool: “Een warm luisterend oor”

Op de speelplaats van de Sint-Amandusschool in de Karel van Manderstraat staat een nieuwe bank met het welluidende opschrift: ‘Zit je met iets, praat erover! Warme William luistert…’ Op die bank zit een vriendelijke, volumineuze, blauwe beer die je uitnodigt naast hem plaats te nemen. Het is Warme William. Zijn houding nodigt uit te vertellen wat er scheelt, hij biedt

Lees meer »

EXCLUSIEF. Gert Verhulst en James Cooke starten in Saint-Tropez met repetities ‘ZomerRevue’: “Geen woke voor ons”

Ze zijn boezemvrienden, maar ook op professioneel vlak kunnen James Cooke (39) en Gert Verhulst (56) elkaar niet missen. Daarom repeteren ze in Saint-Tropez volop voor hun eerste ‘ZomerRevue’. Wat kunnen we precies verwachten? Welke actuele grapjes vonden hun weg naar het scenario? En hoe staat het met de ticketverkoop? “We hopen nog op dagjestoeristen.”

Lees meer »

Jongen (17) filmt hoe hij mindervalide man mishandelt aan bibliotheek van Hasselt: slachtoffer zwaargewond

Een 17-jarige jongen heeft afgelopen weekend een mindervalide man zwaar mishandeld aan de bibliotheek van Hasselt, bij de hoek van de Badderijstraat en het Kolonel Dusartplein. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Het slachtoffer raakte zwaargewond, de minderjarige moest voor de jeugdrechter verschijnen. Volgens getuigen legde de dader de feiten zelf vast op camera.

Lees meer »

China kondigt militaire oefeningen aan met Rusland “om vrede en stabiliteit te bewaren”

Het Chinese en Russische leger houden op dit moment gezamenlijke militaire oefeningen in het zuiden van China. Dat heeft het Chinese ministerie van Defensie bekendgemaakt. De oefeningen maken deel uit van een militair samenwerkingsplan tussen de 2 landen en moeten naar eigen zeggen "de vrede en stabiliteit in de wereld bewaren". Eerder deze week waarschuwden westerse landen nog voor de

Lees meer »

Kamerlid Kjell Vander Elst (Open Vld) krijgt eigen pijl in voorhoofd tijdens koningsschieting in Leefdaal: “Vijf hechtingen en een hersenschudding”

Tijdens de koningsschieting van De Jefkes in het Vlaams-Brabantse Leefdaal, een eeuwenoude traditie waarbij met een pijl en boog een doelwit op 27 meter hoogte geraakt moet worden, is pas verkozen Kamerlid Kjell Vander Elst (Open Vld) gewond geraakt. Doordat het windstil was, belandde de eerste pijl die Kjell afschoot op zijn voorhoofd. “Die pijlen zijn gelukkig bot, maar de

Lees meer »

Warmste juni ooit: Griekenland bereidt zich voor op snikhete zomer

Afgelopen juni was de warmste junimaand ooit gemeten in Griekenland sinds de start van de metingen in 1960. Het was 3,8 graden warmer dan het gemiddelde van de afgelopen dertig jaar (1991 tot en met 2020). Sinds de eerste metingen is de gemiddelde temperatuur met 2,5 graden Celsius gestegen, aldus Kostas Lagouvardos, onderzoeksdirecteur aan het Nationale Observatorium in Athene.

Lees meer »

Zaterdag 7 december komt het ‘Feest van Sinterklaas’ mét ook Superpiet voor het eerst naar Schiervelde in West-Vlaanderen

Superpiet warmt alvast zijn stembanden op, stretcht zijn dansbenen en heeft zaterdag 7 december met stip aangeduid op de kalender. Dan mag hij zich he-le-maal uitleven tijdens een gloednieuwe editie van ‘Het Feest van Sinterklaas’ in de eventhal Schiervelde in Roeselare.
The post Zaterdag 7 december komt het ‘Feest van Sinterklaas’ mét ook Superpiet voor het eerst naar Schiervelde

Lees meer »

Stierenrennen in Pamplona gestart: zes gewonden

Bij de controversiële stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Verschillende gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht, melden de lokale medische diensten aan Spaanse media.

Lees meer »