Nieuwe BRE-Team van de gemeente geeft kansen aan 45 jonge jobstudenten

Tijdens de komende zomermaanden zullen zo’n 180 jobstudenten aan de slag zijn bij het gemeentebestuur. Nieuw dit jaar is het BRE-Team.

Jongeren krijgen vanaf zeer vroege leeftijd kansen bij het gemeentebestuur. Het BRE-Team is er al voor wie 15 jaar is (en de eerste twee studiejaren van het middelbaar onderwijs heeft gevolgd) of ouder.

“Het BRE-Team telt zo’n 45 jongeren die tijdens het zomerseizoen gedurende een maand op verschillende manieren kunnen worden ingezet. Dat kan zijn voor het net houden van het strand en de duinen, maar evengoed worden ze betrokken bij de opbouw of afbraak van toeristische evenementen of ingezet in het milieu- en recyclagepark”, legt burgemeester Steve Vandenberghe uit.

De jongeren van het BRE-Team krijgen een opleiding over wat ze van hun job mogen verwachten. “We geven ze op deze manier al de kans om de handen uit de mouwen te steken, vanaf het moment dat ze een vakantiejob mogen uitvoeren. Hierdoor leren ze verantwoordelijkheid nemen en zorgen ze bovendien voor een versterking van de dienstverlening tijdens de drukke zomermaanden”, verduidelijkt schepen van Personeel Kristof Vermeire.

(MM)

The post Nieuwe BRE-Team van de gemeente geeft kansen aan 45 jonge jobstudenten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met deze 4 tips betaal je makkelijk op een festival

Dankzij nieuwe richtlijnen over betalen op festivals, is de kans kleiner dat je een financiële kater overhoudt aan een festivalbezoek. Festivals moeten bijvoorbeeld de prijzen van eten en drank duidelijk in euro vermelden, ook al gebruiken ze zelf hun eigen munten. Maar je kan zelf ook heel veel doen om je budget onder controle te houden en makkelijk en veilig

Lees meer »

Fransen gaan massaal stemmen

Bij de tweede ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk was om 17 uur al 59,71 procent van de stemgerechtigde kiezers komen opdagen. Dat is het hoogste niveau sinds de verkiezingen van 1981, die volgden op de verkiezing van François Mitterand als president.

Lees meer »

‘Koningin van de Kantoren’ over opvolgingsstrijd in familiebedrijf: “Mijn zoon is voor de concurrentie gaan werken, zo meedogenloos is de competitie”

Bij het grote publiek doet haar naam misschien geen belletje rinkelen, maar de leading leady van de vastgoedsector Ingrid Ceusters (70) heeft een levensloop zoals er geen twee zijn. Nu geeft ze de fakkel door. En spreekt ze uitzonderlijk met de pers, óók over de familieruzie die haar gezin uiteenrukte. “Als de ene niet meer met de andere door dezelfde

Lees meer »

Geen zomerse muziekbars meer toegelaten in politiezone Neteland

In de politiezone Neteland zijn de voorwaarden voor pop-up bars verstrengd. Zo wordt onder meer het aantal decibels aan banden gelegd. Er mag enkel nog achtergrondmuziek spelen. In het verleden waren er soms klachten over geluidsoverlast. Het gaat om de gemeenten Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar.

Lees meer »

Jan verenigt vrijwilligers met vzw Vrienden van 1302: “Unieke expo herdenkt Guldensporenslag”

Jan Ocula (68) kan nog net het aantal verenigingen waarvan hij voorzitter is op één hand tellen. De actieve gepensioneerde is medewerker van het eerste uur bij Kortrijk 1302. Hij verenigde de vrijwilligers in een vzw (Vrienden van 1302) en organiseert samen met hen, twee jaar na opening van het museum, de unieke tentoonstelling ‘Guldensporenslag Kortrijk 1302, door de jaren

Lees meer »

Familie van vermoorde Jill Himpe (36) wil nabestaanden van moordslachtoffers helpen met fonds

Op 5 november 2019 werd Jill Himpe vermoord door haar ex-partner. Die kreeg daarvoor 29 jaar cel na een intens assisenproces begin maart dit jaar. Geen gerechtigheid, vindt de familie. Die blijft niet bij de pakken zitten en wil een fonds in Jills nagedachtenis oprichten. Daarmee willen ze lotgenoten helpen tijdens het proces. “Jill was de goedheid zelve, die goedheid

Lees meer »