NEW23 in Maldegem is veel meer dan café: “Nieuw concept slaat aan”

Nadat er de laatste tijd heel wat horecazaken verdwenen, heeft Maldegem er in de Nieuwstraat met NEW23 weer een leuk adresje bij. Zaakvoerders Ellie Audenaert (57) en Esmeralda Martens (56) baatten vijf jaar lang café Den Oldies in de Stationsstraat uit. “Ons nieuw concept slaat aan.”

“Op 23 december sloten we de deuren van ons café Den Oldies, en eigenlijk was het de bedoeling om al op 2 januari een doorstart te maken met NEW23, maar de overeenkomst was nog niet rond. We zijn dan ook blij dat we nu – met wat vertraging – de deuren kunnen openen”, vertelt Ellie. “Naast klanten van ons vroegere café, verwelkomden we ook al heel wat nieuwe gezichten. Het doet deugd om te zien dat ons concept aanslaat.”

NEW23 is veel meer dan zomaar een café. Zo kan je er ook terecht voor een partijtje darts, tapbiljart en pool, en vinden er regelmatig leuke feestjes plaats.

Van darts tot dansen

“We beschikken over acht verlichte dartsborden en zijn volop in de weer met de oprichting van een dartsclub”, aldus Ellie, die dagelijks met volle teugen geniet van het contact met de klanten. Ook tijdens Braderie Maldegem, dit jaar op zondag 16 juni, valt er bij NEW23 wat te beleven. “Van 14 tot 18 uur vinden er die dag bij ons vier optredens plaats”, klinkt het enthousiast.

Ook Ellies vrouw Esmeralda houdt van het horecagebeuren en kijkt ernaar uit om van NEW23 een bruisende zaak te maken. “Vanaf zondag 29 september starten we met het organiseren van dansnamiddagen”, vertelt Esmeralda, die als bezige bij ook nog een kapsalon runt en voltijds aan de slag is als poetshulp bij Trixxo. “We sleutelen nog een beetje aan de formule”, vult Ellie aan. “Zo spelen we met het idee om de mensen eerst iets te laten eten en daarna om 14 uur het startschot te geven voor een gezellige namiddag met optredens en dans”, klinkt het.

NEW23, Nieuwstraat 23, Maldegem. Open op dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 14 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 19 uur. www.new23.be, 0492 59 19 39 (Ellie) en 0478 36 25 31 (Esmeralda)

The post NEW23 in Maldegem is veel meer dan café: “Nieuw concept slaat aan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekende Youtuber (24) geraakt als stunt verkozen in Europees Parlement en laat in zijn portefeuille kijken: “Maar ik ken niks van politiek”

De bekende Cypriotische Youtuber Fidias Panayiotou heeft in een video bekendgemaakt hoeveel hij als nieuwbakken Europees Parlementslid verdient. “Ik ken niks van politiek, maar dankzij de kracht van sociale media kreeg ik de meeste stemmen in mijn land”, zegt de 24-jarige Cyprioot, terwijl hij een rondleiding geeft op zijn nieuwe werkplek.

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: is de Belgische driekleur in Brussel gemaakt?

Tijdens een EK of WK-voetbal of in de aanloop naar de Belgische feestdag wordt hij van zolder gehaald en zien we hem net iets vaker wapperen aan de Brusselse vensterbanken dan anders. De driekleur, le tricolore, de Belgische vlag. Maar wist je dat de allereerste versie daarvan in volle revolutie aan elkaar werd genaaid in Brussel op een boogscheut van

Lees meer »

Verdachte van fietsdiefstal bij ex-wielrenner in Meerbeke aangehouden

Er is man aangehouden die ervan verdacht wordt 2 dure racefietsen te hebben gestolen bij een ex-wielrenner in Meerbeke, bij Ninove. De dief geraakte binnen in de garage waarvan de poort op een kier stond. Op camerabeelden is te zien hoe hij tewerk ging. De politie vond de dief via de beelden, de man is aangehouden. De fietsen zijn nog

Lees meer »

LIVE. Amerikaanse nieuwszender: “Dak vooraf geïdentificeerd als veiligheidsprobleem door Secret Service”

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart naar zijn motief. Afgelopen nacht reisde Trump naar Milwaukee in Wisconsin voor een vierdaags partijcongres, waar hij officieel aangesteld zal worden als Republikeins presidentskandidaat. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Brussel en Kiev ondertekenen samenwerkingsakkoord voor Belgisch herstelprogramma voor Oekraïne

België en Oekraïne ondertekenen vandaag een samenwerkingsakkoord dat de officiële start van het Belgische herstelprogramma voor Oekraïne inluidt. Op vraag van Oekraïne focust het programma vooral op de heropbouw van kritieke infrastructuur en de bouw van schuilkelders in scholen in de regio’s rond Tsjernihiv en Kiev. De eerste schijf van 20 miljoen euro gaat naar het herstel van energievoorzieningen in

Lees meer »

Het is nu tijd voor discretie, meneer Rousseau

Conner Rousseau, de bijna-voorzitter van Vooruit, vindt het jammer dat er zo veel ontwerpteksten worden gelekt vóór de onderhandelingen over een nieuwe regering goed en wel zijn begonnen. Tegelijk publiceert hij op de eerste echte onderhandelingsdag een open brief over de begroting.

Lees meer »

Pascal Samijn – afkomstig uit Waregem – toont gebarentaal tijdens de song ‘Arrivederci’ van Sam Gooris op het podium van ‘Tien-om-te-Zien’

Voor muziekfanaat Pascal Samijn uit Aalter, geboren in Waregem, ging een droom in vervulling. Terwijl Sam Gooris zijn recentste song ‘Arrivederci’ zingt, staat Pascal op het podium en toont hij gebarentaal op het imposante podium van ‘Tien-om-te-zien’ in Wesende.
The post Pascal Samijn – afkomstig uit Waregem – toont gebarentaal tijdens de song ‘Arrivederci’ van Sam Gooris op het

Lees meer »