Na advies van VREG om thuisbatterij te gebruiken: hoe rendabel is dat eigenlijk?

Zonnestroom op het net zetten, levert amper iets op. Dus raadt de Vlaamse energiewaakhond aan om je opgewekte energie zo veel mogelijk te verbruiken, bijvoorbeeld door een thuisbatterij te plaatsen. Alleen: is dat wel interessant, zo’n batterij?

 

Meer krantenkoppen in België

Zondag was warmste dag ooit op aarde

Het was zondag 21 juli de warmste dag ooit. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van de Copernicus klimaatveranderingsdienst van de Europese Unie, die dergelijke mondiale weerpatronen sinds 1940 bijhoudt.

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

Bekend medisch labo uit Kortrijk failliet, dertig mensen op straat: “Overnemer haakte op het laatst af”

Over en uit voor Eurofins Labo Van Poucke in Kortrijk. Het medisch laboratorium moet de boeken neerleggen. Daardoor komen een dertigtal medewerkers op straat te staan. “Werd moeilijk als er weinig investeringen worden gedaan.”
The post Bekend medisch labo uit Kortrijk failliet, dertig mensen op straat: “Overnemer haakte op het laatst af” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Walter De Donder slijt dit jaar zijn 25ste zomer in Plopsaland: zo ziet hij de toekomst voor Samson & Marie

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

Biden licht in toespraak toe waarom hij uit de race stapte, en eindigt met emotionele noot: “De geschiedenis ligt in uw handen”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

17-jarige monitor verdacht van seksueel grensoverschrijdend gedrag met kleuters op taalkamp: “Politioneel onderzoek aan de gang”

Er loopt een onderzoek naar het seksueel overschrijdend gedrag van een 17-jarige monitor op een talenkamp in Kuurne. Hij zou kinderen van 5 à 6 jaar aangerand hebben op het talenkamp begin deze maand, tussen 1 en 5 juli bij Talencentrum Le Crayon in Kuurne. “De jongeman werd meteen op non-actief gezet”, zegt advocate Sharon Carrein die het Talencentrum vertegenwoordigt.

Lees meer »

Vrouw (54) rijdt vitrine van gereedschapswinkel binnen

In de Torhoutsesteenweg in Oostende gebeurde woensdagavond een verkeersongeval. Een 54-jarige automobiliste reed daar met haar wagen de vitrine van gereedschapswinkel Toolstation binnen. “De winkel is nog maar een jaar geopend”, vertelt een van de medewerkers.

Lees meer »