Mithra, kroniek van een gekelderd kroonjuweel: ‘De grote winnaar is Hongaars’

06:00 Na jaren te zijn mismeesterd is het ooit zo bejubelde Luikse farmabedrijf Mithra verkruimeld. ‘Het management had vroeger moeten ingrijpen.’ 

Meer krantenkoppen in België

“Moed en hoop houden mij recht”: West-Vlaamse verpleegkundige Katrien (33) gaat straks weer levens redden in Gaza

Terwijl wij massaal een ticket naar de zon boekten, trekt Katrien Claeys straks naar… Gaza. De West-Vlaamse was er eerder al aan de slag als medisch teamleider bij Artsen Zonder Grenzen en keert in augustus terug naar het oorlogsgebied. “Omdat humanitaire hulp er onmisbaar blijft. Het werk dat we er verrichten, is enorm betekenisvol.”
The post “Moed en hoop

Lees meer »

Warme William doet zijn intrede in de Sint-Amandusschool: “Een warm luisterend oor”

Op de speelplaats van de Sint-Amandusschool in de Karel van Manderstraat staat een nieuwe bank met het welluidende opschrift: ‘Zit je met iets, praat erover! Warme William luistert…’ Op die bank zit een vriendelijke, volumineuze, blauwe beer die je uitnodigt naast hem plaats te nemen. Het is Warme William. Zijn houding nodigt uit te vertellen wat er scheelt, hij biedt

Lees meer »

Jasper Pillen (Open VLD) geen kandidaat-voorzitter, wel kandidaat-burgemeester in 2030: “Sta volledig klaar om hem of haar te steunen”

Tegen maandag 8 juli moeten alle kandidaturen voor het voorzitterschap bij Open VLD binnen zijn. Wie daar alvast niet tussen zal staan is Jasper Pillen, afgelopen verkiezingen lijsttrekker voor de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Parlement. Hij wil zich volledig focussen op het Vlaams Parlement en op het burgemeesterschap van zijn geboortestad Brugge in 2030.
The post Jasper Pillen

Lees meer »

Eén vraag blijft over na voorzittersdebat Open Vld: wie is sterk genoeg om de oude krokodillen een halt toe te roepen?

Wie wordt de nieuwe voorzitter van Open Vld? De kandidaat-voorzitters legden vrijdagavond hun kaarten op tafel in een debat. Eén vraag blijft over: wie is er sterk genoeg om weerstand te bieden tegen de oude krokodillen binnen de partij? Een blauwe martelares of een zoontje van? Onze journalist was aanwezig op de confrontatie en wikt en weegt hun kansen. “Als

Lees meer »

Nieuwe deelwagen voor de Ardooise bevolking

Wie er nood aan heeft kan vanaf nu beschikken over een deelwagen. Deze wagen die je kan huren staat ter beschikking aan de voorkant van het gemeentehuis van Ardooie.
The post Nieuwe deelwagen voor de Ardooise bevolking appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky tevreden met beloofde extra luchtafweersystemen voor Oekraïne: “Tastbaar resultaat op eerste dag NAVO-top”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. Eerder kondigde NAVO-topman Jens Stoltenberg aan dat het bondgenootschap voor omgerekend nog eens ruim 600 miljoen euro draagbare luchtdoelraketten

Lees meer »

Gewezen bankdirecteur die slachtoffers bijna 2,9 miljoen euro ontfutselde, krijgt celstraf voor oplichting en voyeurisme

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Peter B. (50) donderdag veroordeeld tot drie jaar cel, 8.000 euro boete met uitstel en tien jaar beroepsverbod. Hij deed zich als bonafide beleggingsadviseur voor en lichtte zo zeven slachtoffers op voor een totaalbedrag van bijna 2,9 miljoen euro. Hij kreeg daarnaast nog eens achttien maanden cel voor voyeurisme.

Lees meer »

Brandweer rukt uit naar chemiebedrijf in Oostende voor lek: “Defect op leiding tussen opslagtanks”

De brandweer kreeg omstreeks 8.30 uur een melding van een incident met gevaarlijke stoffen op de Plassendale Chemie Site in Oostende. “Onderzoek wees uit dat er een defect was op een leiding tussen twee opslagtanks”, zegt woordvoerder Yves Vande Velde.
The post Brandweer rukt uit naar chemiebedrijf in Oostende voor lek: “Defect op leiding tussen opslagtanks” appeared first on

Lees meer »

Schepen Patrick Benoot (63) overleden: “Niets wees erop dat het plots zo snel zou gaan”

In het ziekenhuis is Patrick Benoot afgelopen nacht overleden. Hij was schepen van personeel, sport en landbouw. Bij de man werd kanker vastgesteld. “Hij was positief en heel goedlachs, ook de laatste maanden toen het verdict z’n leven veranderde.”
The post Schepen Patrick Benoot (63) overleden: “Niets wees erop dat het plots zo snel zou gaan” appeared first on

Lees meer »

K-Fête van start in wzc Châtellenie: “Als bewoners niet naar feest kunnen, komt feest naar bewoners”

In woon- en zorgcentrum Châtellenie werd het gloednieuwe K-Fête in gebruik genomen. De plaats, die deel uitmaakt van de modernisatie van alle woonzorgcentra op het grondgebied, moet de bewoners meer betrekken bij de lokale feesten. “Het is open voor iedereen, niet alleen familie van de bewoners.”
The post K-Fête van start in wzc Châtellenie: “Als bewoners niet naar feest

Lees meer »