LIVEBLOG SPANJE-KROATIË. Omzeilen Spanjaarden, met 16-jarige recordbreker Yamal, lastige klip?

In de ‘groep des doods’ neemt Spanje het op tegen Kroatië. Bij de Spanjaarden is het uitkijken naar de dribbels van Yamal, nog altijd maar 16. Daartegenover staat de Kroatische draaischijf Modric – 38. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. Het staat momenteel 0-0. 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Weekend start met lokale bui, maar zon breekt in de namiddag door

Deze ochtend verwachten we vooral over het noorden bewolkt weer met lokale buien, over het zuidelijk deel is het vaak droog en wisselend bewolkt. In de namiddag vallen er hoofdzakelijk over het zuidoostelijk deel plaatselijke buien en blijft het meestal droog met opklaringen over het westen, het noordwesten en het noorden. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden, voorspelt

Lees meer »

Luchthaven van Charleroi terug open na ontruiming: “Geplande vluchten zullen worden uitgevoerd”

De luchthaven van Charleroi is vanavond tijdelijk gedeeltelijk ontruimd, maar is terug opengesteld. Dat weet Carl Theunis van VTM NIEUWS. Er was een verdacht pakket gevonden. “Het ging om een zware koffer die volgestouwd was met werkgerief voor elektriciteitswerken”, laat An Berger van de federale politie weten aan onze radionieuwsredactie. “Alle geplande vluchten zullen worden uitgevoerd”, bevestigt de luchthaven.

Lees meer »

Volley, Muziek, Petanque en foodtrucks op Damme Beach: “Het leukste gratis festival”

Op 19, 20 en 21 juli organiseert een groepje Sijselenaars opnieuw Damme Beach op de site van de voormalige kazerne. “Het leukste gratis festival van Damme en omstreken”, zegt woordvoerder Gunther Cochuyt. “Dit jaar brengen we onder meer dj’s Flo Windey ft Skyve.”
The post Volley, Muziek, Petanque en foodtrucks op Damme Beach: “Het leukste gratis festival” appeared first

Lees meer »

Kopecky pakt met overmacht haar eerste ritzege in de Giro Donne: “Het is, denk ik, de beste lead-out die ik ooit heb gehad”

Lotte Kopecky (28) heeft eindelijk raak geschoten in deze Giro Donne. Ze won de vijfde etappe na een geweldige lead-out met enkele lengtes voorsprong op Consonni en Sierra: “Het was de perfecte timing op 500 meter van Cecchini en Guarischi en ik kon het mooi afmaken”. Na vier top-10 plaatsen, mocht ze dus eindelijk op het zegegebaar maken.

Lees meer »

Noodweer is voorbij, maar schade op sommige plaatsen enorm – Bewoonster vernield huis getuigt: “Het was heel angstaanjagend”

Een zware regen- en onweerszone is vanmiddag en vanavond van zuidwest naar noordoost over ons land getrokken. Het onweer ging gepaard met hevige neerslag, hagel en zware rukwinden. De schade is aanzienlijk. In Londerzeel werden verschillende huizen vernield, in Kapelle-op-den-Bos moest een jeugdkamp geëvacueerd worden en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Volg alle updates hieronder in onze liveblog.

Lees meer »

Mateo Vanaelst: “Goed zijn in Couvin volgende doel”

In tegenstelling tot vorig seizoen schreef Mateo Vanaelst (16) nog geen koers op z’n naam. In Kruisem en Bachte strandde hij op rang twee. Ontbreekt een zege, de regelmaat van de tweedejaarsnieuweling is tot nog toe heel groot.
The post Mateo Vanaelst: “Goed zijn in Couvin volgende doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Pijnlijk en moeilijk te beschrijven”: huilende Jasper Stuyven bijzonder ontgoocheld nadat hij op één kilometer van unieke ritzege gegrepen wordt

Balen voor Jasper Stuyven (32). Vanuit de kopgroep versnelde hij op elf kilometer van de finish. Zijn eerste ritzege in de Tour leek zo goed als binnen, maar in de slotkilometer werd hij alsnog gegrepen door zijn medevluchters. De ontgoocheling was bijzonder groot na de finish. Stuyven snikte minutenlang op z’n stuur.

Lees meer »

Het ultieme wanhoopsoffensief van Biden: zo gaat het eraan toe achter de schermen

In wat veel wegheeft van een laatste wanhoopsoffensief grijpt Joe Biden (81) elke mogelijke strohalm om te tonen dat hij nog steeds de enige geschikte Democratische presidentskandidaat is. Zo belde hij zélf naar een ochtendshow, waarin hij zowaar Trumpiaanse ‘oorlogstaal’ bezigde, en hield hij een geïmproviseerde online meeting met zijn belangrijkste geldschieters. Zo ging het eraan toe in die bewuste

Lees meer »

Van “een ingewikkelde rit” tot “een cruciale dag”: zo kijken Evenepoels concurrenten in de Tour naar de graveletappe

Belangrijke afspraak voor de klassementsmannen in de Ronde van Frankrijk met de graveletappe rond Troyes. Remco Evenepoel “kijkt ernaar uit”, maar wat met de rest? Wat is de mindset bij de concurrentie voor zondag? Hoe hebben zij zich voorbereid en wat zijn voor hen mogelijke valkuilen? Van Pogacar tot Philipsen, van De Lie tot Stuyven, zo vatten hun teams de

Lees meer »