LIVEBLOG NBA FINALS. Boston is nog geen kampioen, Dallas grijpt laatste strohalm

In de NBA Finals strijden de Boston Celtics en Dallas Mavericks om de titel. In een best-of-seven staan de Celtics op een 3-1-voorsprong. Maandag kunnen ze het afmaken. Volg het op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Mol krijgt muurschildering Rode Duivel Wout Faes niet verwijderd

In Mol kost het de gemeente veel moeite om de muurschildering van Rode Duivel Wout Faes te verwijderen. Het portret van de verdediger staat op de gevel van cultuurcentrum ’t Getouw naar aanleiding van het EK voetbal. Nu het voetbaltornooi gedaan is, wilde de gemeente af van de tekening. Ze probeerde hem eraf te halen met een hogedrukspuit, maar zonder

Lees meer »

Yvette en Roger zijn een gouden paar

Naar aanleiding van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Roger Schoutteten (75) en Yvette Veldeman (74) gehuldigd door het Werviks stadsbestuur.
The post Yvette en Roger zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste handcarwash van Genk al voor de 3e keer gesloten: “Dit is een carwash die telkens naast de pot pist”

De handcarwash op de Maaseikerbaan in Genk heeft geen verlenging van zijn vergunning gekregen. Die tijdelijke vergunning werd in oktober gegeven door het stadsbestuur, nadat de zaak eerder al twee keer de deuren moest sluiten wegens verschillende inbreuken. De tijdelijke vergunning is niet verlengd omdat er bij twee controles in januari en maart opnieuw fraude is vastgesteld.

Lees meer »

VRT bouwt exclusiviteitscontracten af en lanceert nieuwe constructie voor BV’s, maar er zit een addertje onder het gras

Geen grote vergoedingen meer voor exclusiviteit of voor zogenaamde ‘consultancy-opdrachten’. De VRT stuurt zijn exclusieve verbintenissen met BV’s – in alle stilte – wel degelijk bij. De openbare omroep moet de exclusiviteitscontracten immers afbouwen tegen 2025. Kobe Ilsen is daar een eerste voorbeeld van. En nieuwe gezichten zoals Pommelien Thijs en Zita Wauters krijgen een minder strikte deal, die hen

Lees meer »

Net op de 100ste verjaardag van actrice Alice Toen: allerlaatste seizoen van ‘De Kotmadam’ vanaf 25 juli op Streamz

Na 25 seizoenen sluit ‘De Kotmadam’ definitief de deuren van haar studentenhuis in Leuven. De nieuwe afleveringen vormen één doorlopend verhaal en zijn vanaf 25 juli te zien op Streamz. De eerste aflevering kwam op televisie op 30 december 1991. Met 352 afleveringen is ‘De Kotmadam’ de langst lopende reeks ooit in Vlaanderen. In totaal verwelkomde het studentenkot 29 verschillende

Lees meer »

Frans en Lucrèce vieren gouden huwelijksjubileum in Ardooie: Cupido deed 50 jaar geleden zijn werk in de Broederschool

Frans Vandenberghe en Lucrèce Vansteelant werden naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum op het gemeentehuis ontvangen. Beiden zijn intens vertrouwd met Ardooie. Frans werd er geboren op 30 juni 1950. Lucrèce liet zich voor de eerste keer horen op 31 oktober 1952. Het echtpaar woont in de Stationsstraat 177.
The post Frans en Lucrèce vieren gouden huwelijksjubileum in Ardooie:

Lees meer »

Na opnieuw dodelijke Israëlische aanvallen op Gaza, Artsen Zonder Grenzen: “Een van de zwaarste crisissen die wij hebben meegemaakt”

Bij een Israëlische aanval op een school in het vluchtelingenkamp Nuseirat, centraal gelegen in de Gazastrook, zijn 15 doden gevallen. Er vielen dit weekend ook 90 doden bij een aanval op een vluchtelingenkamp Al Mawasi. Dat hebben de Palestijnse autoriteiten gemeld. "De realiteit dag na dag voor deze bevolking en kinderen is afschuwelijk", meldt voormalig directeur van Artsen Zonder Grenzen

Lees meer »

Beelden tonen moment waarop veiligheidsdienst schutter neerschiet

Op beelden op sociale media is te zien hoe de schutter die Donald Trump wou neerschieten, zelf wordt neergeschoten door de politie. Dat terwijl grote paniek te horen is bij het publiek. De man schoot acht keer naar de voormalige president, vanop een dak op een afstand van ongeveer 130 meter. Daarbij is een persoon in het publiek omgekomen, twee

Lees meer »