LIVEBLOG ITALIË-ALBANIË. Aftrap nadert, schiet de titelverdediger goed uit de startblokken?

In groep B neemt Italië het op tegen Albanië. De titelverdediger zou normaal niet in de problemen mogen komen, maar in voetbal weet je natuurlijk nooit. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. Voorlopig staat het nog 0-0. 

Meer krantenkoppen in België

“Niet te geloven”: ook Lionel Messi spreekt na “VAR-schandaal” op de Spelen, Argentijnse bond dient klacht in bij FIFA

De Argentijnse voetbalbond heeft klacht ingediend bij de FIFA na het waanzinnige slot in de openingsmatch tegen Marokko. Argentinië leek in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een ook al knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moesten de

Lees meer »

Vader en zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

Kamala Harris zoekt running mate die belichaamt wat ze zelf mist, 3 gouverneurs en oud-astronaut voorlopig grootste kanshebbers

Kamala Harris zoekt een running mate die belichaamt wat ze zelf niet voldoende heeft. Als vrouw van middelbare leeftijd met zwarte en Aziatische roots en bestuurservaring als procureur-generaal en vicepresident, tikt ze zelf al heel wat vakjes aan die haar kansen vergroten om verkozen te geraken. We wikken en wegen de strategische overwegingen en de kanshebbers om haar running mate

Lees meer »

Federale regeringsonderhandelingen versnellen: 80 besparingsvoorstellen doorgerekend door ambtenaren

Voorzichtig optimisme op het Koninklijk Paleis vandaag, want ondanks donkere budgettaire wolken is er sprake van ‘versnelling’ en ‘voorzichtige vooruitgang’ aan de federale onderhandelingstafel. De vijf partijvoorzitters lijken een manier gevonden te hebben om de heetste hangijzers aan elkaar te koppelen. En ook op Vlaams niveau schiet het op. Dit is de exacte stand van zaken.

Lees meer »

“Hij was nog nooit zo skinny”: op zoek naar het geheim achter de beste versie ooit van Tadej Pogacar

Sportief manager Joxean Matxin is formeel: “Dit is de beste Tadej Pogacar die ik al heb gezien.” De geletruidrager zelf én de rest van het peloton kunnen enkel beamen, maar wat is de verklaring daarvoor? “Zoek niet naar één reden. Het is de optelsom van veel kleine”, klinkt het bij UAE, waar ze vooral zoeken naar Mou55981652. Een achtergrondverhaal.

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »

Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500 bezoekers”

Na het succes van vorig jaar organiseert de Reddersclub een nieuwe editie van Mira d’Or. “We zorgen voor een echte festivalsfeer”, benadrukt voorzitter Jente Vanhauwaert. Afspraak op zaterdag 27 juli vanaf 17 uur op de site van Duin & Zee op Oosteroever in Oostende.
The post Reddersfestival Mira d’Or in Oostende aan tweede editie toe: “Hopen op zo’n 1.500

Lees meer »