Kuurnse partij Burg+ geeft startschot van zomercampagne: “Volgende week beginnen we met onze huisbezoeken”

Op 13 oktober gaan we opnieuw naar de stembus om onder andere een nieuw gemeentebestuur te kiezen. Een van de partijen op de kieslijst in Kuurne is Burg+. Al op 23 maart werden alle kandidaten van de lijst Burg+ voorgesteld. Vanaf komende week wil de partij zich ook persoonlijk gaan voorstellen aan de Kuurnse kiezers door middel van huisbezoeken.

“Elke kandidaat op onze Burg+-lijst kreeg ondertussen zijn definitieve plaats toegekend”, legt lijsttrekker Francis Benoit uit. “Nu dit achter de rug is, willen we vanaf komende week beginnen met onze huisbezoeken volgens een unieke methodiek: ‘Wat is jouw + voor Kuurne?’ Daarnaast zullen alle Kuurnenaren de komende dagen eveneens een ludieke zomerpuzzel in de bus krijgen. Vanaf zondag zullen we ook de eerste borden plakken, waarmee we naar de kiezer gaan met daarop diverse zomerhits. Deze zullen we woensdag en donderdag in het straatbeeld zetten.

Daarnaast start de partij ook met de verspreiding van kleine vensteraffiches met daarop de slogan ‘Burg+ wenst jou een prettige zomer’. Zo trapt Burg+ meteen zijn campagne af naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober.

The post Kuurnse partij Burg+ geeft startschot van zomercampagne: “Volgende week beginnen we met onze huisbezoeken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Worden zoutbatterijen (zonder lithium) de toekomst? “Er is sterke vooruitgang geboekt, goed voor opslag energie en kleine voertuigen”

De nieuwe technologie met natrium-ionbatterijen of ‘zoutbatterijen’ – waarbij we geen lithium meer nodig hebben – is veelbelovend. Dat zegt expert Philippe Vereecken in een gesprek met VRT NWS: "We hebben hierdoor meer kaarten in handen. Het betekent een belangrijke stap in de vergroening en de energie-opslag, al is er nog werk aan." Eerder liet de Zweedse batterijproducent Northvolt weten

Lees meer »

Brandweer Nieuwpoort viert 115-jarig bestaan met heuse veiligheidsdag: “Kom samen duiken in een duiktank”

De brandweer van Nieuwpoort viert dit jaar haar 115-jarig bestaan en wil dat niet zomaar laten passeren. Op zaterdag 10 augustus wordt een echte veiligheidsdag georganiseerd met tal van demonstraties en optreden, vergezeld van een zomerbar en foodtrucks. Wie wil, kan zelfs met een brandweerduiker een sprong wagen in de duiktank.
The post Brandweer Nieuwpoort viert 115-jarig bestaan met

Lees meer »

Adviseurs Biden twijfelen aan zijn winstkansen en voeren druk op

Enkele adviseurs van de Amerikaanse president Joe Biden zijn er niet van overtuigd dat hij de presidentsverkiezingen van november kan winnen van zijn Republikeinse uitdager Donald Trump. De afgelopen dagen zouden ze manieren hebben gezocht om Biden te overtuigen om zich terug te trekken, meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen.

Lees meer »

Eva De Bleeker dan toch kandidaat-voorzitter Open VLD

Vlaams Parlementslid Eva De Bleeker is dan toch kandidaat om de nieuwe voorzitter van Open VLD te worden. Dat heeft ze gezegd bij VTM Nieuws. “We moeten de partij weer op de rails krijgen. Goed linken met de afdelingen en zien dat de neuzen in dezelfde richting zitten.”

Lees meer »

Michèle (57) en Alexander (51) openen MGallery in Knokke: “Centrum voor kunst en cultuur aan de Belgische kust”

Met zo’n zeventig kunstgalerijen is Knokke wellicht met voorsprong dé place to be voor galeriehouders. Zo dachten ook Michèle Van Damme (57) en Alexander Dewilde (51). Het koppel opende recent hun kunstgalerij MGallery in Het Zoute. “We waren al lange tijd op zoek naar een geschikt pand. Tot ons oog op deze locatie viel”, zegt Michèle.
The post Michèle

Lees meer »

Dit zijn de populairste dagen waarop werknemers extra dagje vrij nemen

Hoop je op vrijdag 19 juli of op vrijdag 16 augustus nog vrij te nemen om een extra lang weekend te hebben, zal je op je collega’s moeten rekenen. “Want het zijn de twee populairste snipperdagen van de zomer”, zegt HR-bedrijf Attentia. Vrijdag is sowieso de dag waarop graag thuisblijven. En opvallend: het weer geen daar weinig invloed op.

Lees meer »

Drie vrienden doen mee aan Budapest Rally als ‘Bacardiologen’: “Hebben auto zelf omgebouwd”

Met twee vrienden vertrekt Michiel De Baets op zaterdag 13 juli richting Boedapest voor de Budapest Rally. Het drietal rijdt voor de rally in zeven etappes richting de Hongaarse hoofdstad met een zelfgebouwde wagen. De ‘Bacardiologen’ kochten een auto die klaar was voor de schroothoop en maakten hem klaar voor een zevendaags avontuur. “We hopen dat de auto het haalt,

Lees meer »

Opvallend: overheid roept op om met munten te betalen in winkel

De overheid wil de miljoenen muntstukken die ongebruikt bij mensen thuis liggen, in omloop krijgen. Ze roept de burger op om die centjes te verzamelen en ermee te betalen in de winkel. Dat is de centrale boodschap van een campagne op sociale media – #spendyourchange – die de federale overheidsdienst Financiën maandag lanceert.

Lees meer »

Deel Zedelgemsesteenweg in Eernegem langer dicht nadat door waterlek ook zinkgat ontstond

Door het grote waterlek dat zaterdagochtend ontstond in de Zedelgemsesteenweg in Eernegem is ook een zinkgat ontstaan, deels onder de asfaltweg. Daardoor werden de herstelwerken uitgesteld. “De herstelling is wat gecompliceerder geworden en moet goed aangepakt worden”, zegt eerste schepen Jan Bekaert (W.I.T.)
The post Deel Zedelgemsesteenweg in Eernegem langer dicht nadat door waterlek ook zinkgat ontstond appeared first

Lees meer »