KIJK – Primeurkuikens van Europese zeearenden testen hun vleugels uit: “Vliegen doen ze nog niet, maar ze trainen wel hun vliegspieren”

Guido en Gloria, de primeurkuikens van Europese zeearenden Paul en Betty, slaan al eens hun vleugels uit in hun nest in natuurgebied De Blankaart bij de Diksmuidse deelgemeente Woumen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op “Cookie-instellingen” te klikken.”

“Vliegen doen ze nog niet, maar ze trainen wel hun vliegspieren”, vertelt Wim Bovens, een plaatselijke roofvogelliefhebber die deze beelden maakte. “Het gaat om de borstspieren die ze ontwikkelen door te flapperen. Ze gaan de komende dagen alsmaar hoger springen en fladderen zonder het nest te verlaten. De eerste vlucht verwachten we binnen een tweetal weken. De ouders geven hen wat ruimte zodat ze hun oefeningen kunnen doen. Paul en Betty vertoeven vooral op het eiland van De Blankaart of in een boom achter het nest als ze niet aan het jagen zijn.”

Babyborrel

De babyborrel met meter Maaike Cafmeyer en peter Wim Willaert wordt op 14 juli georganiseerd in De Blankaart. Iedereen is welkom. (TP)

The post KIJK – Primeurkuikens van Europese zeearenden testen hun vleugels uit: “Vliegen doen ze nog niet, maar ze trainen wel hun vliegspieren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Israël roept op zuiden Gazastrook te evacueren, zeker 70 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op Khan Younis

Het Israëlisch leger heeft een deel van de inwoners van Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook, het bevel gegeven om te evacueren, waar het een intensieve operatie zal uitvoeren. Dat laat het Israëlische leger weten op X. Even later zijn bij Israëlische aanvallen op Khan Younis zeker 70 Palestijnen, onder wie vrouwen en kinderen, gedood en

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries leidt met drie legs in slordige finale tegen Van Gerwen

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Onweer zorgt voor wateroverlast in noordoosten van Frankrijk: “Straten ondergelopen, water staat meter hoog”

Het onweer heeft vannacht in ons land vooral Limburg geteisterd, maar ook in het noordoosten van Frankrijk is er schade. Zo staan er straten blank, moesten mensen geëvacueerd worden, waren er stroompannes en werden er vijf mensen naar het ziekenhuis overgebracht. “Er viel op een uur tijd tien keer meer regen dan normaal”, aldus het regionale bestuur van Haute-Marne.

Lees meer »

Meer Vlaamse woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard

In Vlaanderen zijn vorig jaar 4.725 woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard. Dat blijkt uit het jaarverslag van Wonen in Vlaanderen. Het gaat om een record van minstens de jongste 5 jaar, al betekent dat niet per se dat er meer woningen in slechte staat verkeren. Mogelijk wijst het cijfer vooral op een toenemend aantal controles.

Lees meer »

Democratische kopstukken voeren druk op Biden op, president zegt alleen bij “medisch probleem” kandidatuur te zullen evalueren

De druk op Joe Biden vanuit zijn eigen partij neemt met de dag toe. Verscheidene Democratische kopstukken hebben de voorbije dagen met hem gesproken en duidelijk gemaakt dat zij het idee genegen zijn een andere kandidaat het veld in te sturen om het voor het presidentschap op te nemen tegen Donald Trump. Biden blijft volharden, al lijkt hij de deur

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »

Eén week voor start Spelen in Parijs nog 1,2 miljoen (vaak goedkope) tickets beschikbaar: “Gouden kans voor Belgische sportfans”

Amper één week voor de start van de Olympische Spelen in Parijs zijn verrassend genoeg nog 1,2 miljoen tickets beschikbaar – ook voor de wedstrijden van Belgische medaillefavorieten zoals Nafi Thiam in de zevenkamp en de Belgische basket- en hockeyploegen. Bij die laatsten zelfs vanaf de spotprijs van 24 (!) euro. “Voor de Belgische sportliefhebber is dit een gouden kans”,

Lees meer »

Formateur De Wever schetst geen fraai toekomstbeeld tijdens 21 juli-toespraak: “Moeilijk decennium”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juli-viering gehouden. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen, maar hij had het ook over “een moeilijk decennium” dat ons te wachten staat.

Lees meer »