In het hoofd van Bart De Wever (N-VA): hoe denkt de meesterstrateeg écht?

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zowel de touwtjes van de federale als de Vlaamse formatie in handen. Maar welke onderhandelingspuzzel hij in zijn hoofd heeft, dat weet alleen hij. Maar hoe denkt De Wever écht? Hoe functioneert hij? En wat heeft hem gemaakt tot wie hij is? 

Meer krantenkoppen in België

Bar à Mar is nieuwste van de 11 beachbars in Oostende: “De mensen die naar hier komen willen echt de zee zien”

Er staan deze zomer 11 beachbars op het strand van Oostende, van de Oosteroever tot aan Mariakerke. Naast de ‘oude bekenden’ zoals Q-Beach House en strandbar Lido is er ook een nieuwkomer met Bar à Mar. De nieuwste aanwinst in Oostende ligt tussen het stadscentrum en Mariakerke en is dan ook een ideale ontmoetingsplaats voor gezinnen met kinderen. Uitbaatster Melanie

Lees meer »

Kinderboerderij De Lenspolder neemt deel aan de nieuwe Kustsafari

Zes bezoekerscentra aan de kust slaan de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Kustsafari. Een kustranger neemt deelnemers, te voet of met de fiets, mee langs verborgen natuurparels op zoek naar opmerkelijke dieren, planten en bunkers. De Kustsafari is een initiatief van provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Westtoer en de deelnemende bezoekerscentra.
The post Kinderboerderij De

Lees meer »

Volle buit voor Girmay én twee ploegmaats kwijt: nieuwe groene trui wordt bijna onmogelijke opdracht voor Philipsen

Een tweede opeenvolgende groene trui is weer wat verder weg voor Jasper Philipsen. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest in Villeneuve-sur-Lot toekijken hoe concurrent Biniam Girmay nog maar eens de volle buit pakte én hij zag met Jonas Rickaert en Soren Kragh Andersen ook twee ploegmaats buiten tijd aankomen. “We proberen nu te mikken op nog een ritzege.”

Lees meer »

Recordaantal deelnemers aan tennistornooi Koekelare

Het tennistornooi van TC De Mote, dat twee weken geleden van start ging, begon met schitterend maar wellicht te warm weer. Vervolgens werd het dagelijks kouder, met de halve finales op zaterdag bij een wind van 5 beaufort en de finales op een wisselvallige, buiige zondag. Met een recordaantal van 300 inschrijvingen, waaronder 84 uit
The post Recordaantal deelnemers

Lees meer »

Average Rob en Omdat Het Kan, de mannen achter ‘On met la patate’: “Misschien wordt onze volgde plaat een lekkere slow. Alles kan, dat is het ding”

En of ze er een patat op hebben gegeven! Average Rob en Omdat Het Kan staan al weken in de Ultratop met hun supporterslied ‘On met la patate’, ze zijn genomineerd voor Radio 2 Zomerhit, spelen op de mainstage van Tomorrowland (en van 41 andere festivals) en nu mogen ze ook nog iets doen voor Zijne Majesteit de Koning. “Wij

Lees meer »

Kopecky komt sterk voor de dag in koninginnenrit, maar strandt op 1 seconde van de roze trui: “1 seconde, dat is echt heel stom”

In de zevende etappe stond de koninginnenrit van de Giro d’Italia Women op het programma. Lotte Kopecky (28) had een geweldige dag en volgde op de zware beklimmingen goed. In de sprint voor de tweede plaats klopte ze roze trui Longo Borghini en nadert zo tot op één seconde in het algemeen klassement: “Ik heb alles gedaan wat ik kon

Lees meer »