In het hoofd van Bart De Wever (N-VA): als er voor ‘strijdmakker’ Jambon geen plaats meer is, zal hij het daar lastiger mee hebben dan Jambon zelf

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zowel de touwtjes van de federale als de Vlaamse formatie in handen. Maar welke onderhandelingspuzzel hij in zijn hoofd heeft, dat weet alleen hij. Maar hoe denkt De Wever écht? Hoe functioneert hij? En wat heeft hem gemaakt tot wie hij is? 

Meer krantenkoppen in België

16 vissers betrapt bij controleactie op visserij in de Westhoek

In de Westhoek zijn 16 vissers betrapt, die bijvoorbeeld met meer dan 2 hengels aan het vissen waren of geen vergunning hadden. Dat gebeurde tijdens Iron Fish, een grote controleactie die jaarlijks wordt gehouden. 7 politiezones uit de Westhoek namen deel aan de actie. Ze controleerden zo’n 250 kilometer aan waterlopen.

Lees meer »

Alle BV’s passeren langs make-upstoel van Mitch Fabry: “Ik kom héél dicht bij mensen. Dat maakt mijn job pak intiemer”

Bluf, geluk en bakken talent. Die combinatie zette Mitch Fabry (32) op weg naar een indrukwekkende carrière als make-upartiest. Onder meer James Cooke en de meisjes van K3 neemt hij al jaren onder handen. Klopt het dat BV’s en celebrities hun diepste geheimen vertellen in de make-upstoel? “Soms lees ik zelfs roddels die niet eens kúnnen kloppen”, getuigt hij in

Lees meer »

Bruggeling wandelt als een vluchteling naar Duinkerke

Bruggeling Ben Lierman onderneemt begin augustus een vierdaagse voettocht naar het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Met een persoonlijke Refugee Walk wil hij de aandacht vestigen op het lot van de transmigranten en fondsen sprokkelen voor de organisatie ‘Niemand is Illegaal Brugge’.
The post Bruggeling wandelt als een vluchteling naar Duinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Wat vind jij als jongere zélf over het onderwijs?

Ben jij een tiener met een mening over wat er goed loopt op school en wat minder? Dan zijn wij op zoek naar jou. Het ‘Nieuwsblad’ wil jongeren van allerlei achtergronden zelf aan het woord laten over hoe zij onderwijs zien. Mag de smartphone mee? En had je al last van het lerarentekort? Zit jij in het middelaar en wil

Lees meer »

Hein Vandecasteele neemt supermarkt Spar in Wervik over

Ondernemer Hein Vandecasteele (60) uit Zandvoorde heeft de supermarkt Spar in de Geluwestraat in Wervik overgenomen. “De overgang gebeurt later dit jaar en er zal geen wijziging komen in het personeelsbestand”, zegt Hein. “De winkel zal tevens niet sluiten voor de overgang en ook niet nadien.”
The post Hein Vandecasteele neemt supermarkt Spar in Wervik over appeared first on

Lees meer »

400 kinderen op sportkamp met Sportkampen Koekelare vzw

Sportkampen Koekelare vzw organiseert jaarlijks drie sportkampen voor kinderen tussen 5 en 14 jaar. Tijdens de zomervakantie vinden in juli en augustus telkens één week sportkampen plaats, en in de paasvakantie is er een omnisportkamp.
The post 400 kinderen op sportkamp met Sportkampen Koekelare vzw appeared first on KW.be.

Lees meer »