Hakuna Matata! Onverwachte kaskraker ‘De leeuwenkoning’ blaast 30 kaarsjes uit

Precies 30 jaar geleden verscheen Disneyklassieker ‘The Lion King’ (‘De leeuwenkoning’ in het Nederlands) in de bioscoopzalen. De film over het speelse welpje Simba dat het uiteindelijk tot koning van de savanne schopt, zit boordevol kleurrijke personages en nummers die we vandaag nog graag meezingen. Het werd een van de populairste en meest succesvolle Disney-tekenfilms ooit, al hadden de makers dat in 1994 niet verwacht. 

Meer krantenkoppen in België

Duitsland levert verdachte van schietpartij in Bavegem uit, man is aangehouden

De raadkamer van Oudenaarde heeft een verdachte aangehouden voor een schietpartij in Bavegem, in november vorig jaar. Toen kreeg een man twee kogels in zijn been terwijl hij buiten stond te roken. De verdachte is opgepakt in Duitsland en aan ons land uitgeleverd. De schietpartij veroorzaakte ophef, want ze gebeurde enkele dagen na de moord op een advocate in Sint-Lievens-Houtem.

Lees meer »

LIVE (12u). Tegen Clement of Meunier? Union kent straks tegenstander in derde voorronde Champions League

Union gaat om 12u in de trommel voor de loting van de derde voorronde van de Champions League. Een affiche tegen Philippe Clement (Rangers) of Thomas Meunier (Lille) behoort tot de mogelijkheden. Cercle Brugge en AA Gent kennen later vandaag hun (mogelijke) tegenstanders in de voorrondes van respectievelijk de Europa League en Conference League. Volg het hieronder!

Lees meer »

Expeditie voor het goede doel eindigt in tragedie op Mont Blanc: Michele (50) valt in gletsjerspleet en sterft

Michele Raule (50) wilde een van de grootste uitdagingen van zijn leven aangaan voor het goede doel. De Italiaanse bergbeklimmer, die geld inzamelde voor kinderen met kanker, stapte op zijn stalen ros in Genua en fietste enkele honderden kilometers naar de voet van de Mont Blanc. Als bekroning van zijn tocht wilde hij naar de top klimmen (4.809 meter). Maar

Lees meer »

“We hadden zelfs al bezoekers uit Polynesië”: Jannick (58) en Johan (61) toveren oude boerderij om tot B&B in Dentergem

Al veertien jaar vormt B&B De Zoete Kers een mooie parel aan de Dentergemse horizon. Tussen de akkers en fruitboomgaarden creëerden Jannick Delodder (58) en haar man Johan Desmet (61) een gezellige overnachtingsplaats waar het heerlijk toeven is. Tijdens het seizoen kan je er ook stoppen voor een verfrissing aan hun zomerbar.
The post “We hadden zelfs al bezoekers

Lees meer »

Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in vlammen op

Brandweerpost Zuid-IJzer hielp maandagmiddag met het blussen van een zware brand in een weide op Frans grondgebied. De brand bevond zich een tweehonderdtal meter over de grens, achter het pand gekend als café ‘De Miserie’ van de populaire tv-reeks ‘Chantal’.
The post Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan

In de aanloop naar het jaarlijkse belle époquefeest Trammelant onthulde de gemeente De Haan afgelopen weekend een strooien beeltenis in authentieke belle époquestijl. De 4,5 meter hoge bezienswaardigheid is van de hand van de Haanse strokunstenaar Maximus Sculptor.
The post Strooien belle-époquefietser warmt bezoekers op voor Trammelant in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »