Er valt heel wat te beleven op speelpleinwerking Jakkedoe: “We zoeken nog monitoren”

Van maandag 1 tot en met vrijdag 19 juli én van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 30 augustus is er de jaarlijkse speelpleinwerking Jakkedoe op het gelijknamige speelplein aan Steuren Ambacht. “Kinderen vanaf het peuterklasje tot en met het tweede middelbaar kunnen er in die periodes komen spelen en genieten onder de leiding van animatoren”, zegt jeugdconsulente Kimberly Tanghe.

De ouders en hun kinderen kunnen zelf bepalen wanneer ze naar de speelpleinwerking komen. Het hoeft dus niet elke dag te zijn. Per halve dag betaal je voor een kind drie euro, blijven over de middag kost twee euro extra en voor een volledige dag betaal je acht euro. Betalen gebeurt via factuur achteraf. Voor kinderen onder de 14 jaar kunnen de ouders een fiscaal attest downloaden via de webshop, ze hebben recht op een belastingvermindering van 45 procent van het bedrag. Bijna alle ziekenfondsen bieden een gedeeltelijke terugbetaling aan.”

Er zijn zes leeftijdsgroepen voorzien en ook nog een afzonderlijke tienerwerking (voor jongeren geboren in 2010 en 2011). Er staan diverse activiteiten en uitstappen op het programma waarvoor de ouders wel iets extra moeten betalen. Op 2 en 9 juli én 13 en 22 augustus zijn er kookdagen (10 euro), op 4 juli trekken ze naar De Gavers in Harelbeke (15 euro), op 12 juli is er ‘Kid Rock’ (20 euro), op 20 augustus is er een uitstap naar zee (15 euro), op 27 augustus bezoekt men Plopasaland in Adinkerke (30 euro). De laatste dag van de speelpleinwerking is er traditioneel frietjesdag (12 euro). Tijdens de sluitingsperiode van de speelpleinwerking is er op donderdag 8 augustus nog een uitstap naar de musical Sneeuwwitje in Plopsaland en daarvoor betaal je 30 euro per kind.

oproep

“Het is minder evident geworden om de animatorenplanning rond te krijgen”, zegt Kimberly. “En er mogen zich best nog extra animatoren of monitoren aanmelden bij Jakkedoe. Voorwaarden? Alle jongeren vanaf 15 jaar zijn welkom om als animator aan de slag te gaan. De enige voorwaarde die wij stellen is dat ze enthousiast zijn om in een speels team aan de slag te gaan en samen heel wat kinderen een leuke zomer te bezorgen.”

Meer info bij de Jeugddienst op 051 31 58 70 of mail [email protected].

The post Er valt heel wat te beleven op speelpleinwerking Jakkedoe: “We zoeken nog monitoren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kiwanisclub Roeselare 1 deelt cheques uit

Kiwanisclub Roeselare 1 organiseerde onlangs in feestzaal Orchidee zijn jaarlijkse uitreiking van de cheques voor de sociale projecten die ondersteund worden door de club. Die cheques gingen naar vzw de Paschhoeve voor de aanleg van een nieuw pad (5.000 euro), Kiekafobee uit Lichtervelde (5.000 euro), vzw De Sociale Kruidenier RSL op post (4.500 euro), Basisschool
The post Kiwanisclub Roeselare

Lees meer »

De wanhoop van Biden: zo gaat het eraan toe achter de schermen

In wat veel wegheeft van een laatste wanhoopsoffensief grijpt Joe Biden (81) elke mogelijke strohalm om te tonen dat hij nog steeds de enige geschikte Democratische presidentskandidaat is. Zo belde hij zélf naar een ochtendshow, waarin hij zowaar Trumpiaanse ‘oorlogstaal’ bezigde, en hield hij een geïmproviseerde online meeting met zijn belangrijkste geldschieters. Zo ging het eraan toe in die bewuste

Lees meer »

“Ik had hem al 20 keer gevraagd om stiller te zijn, maar hij bleef doorgaan”: daarna wordt jongen (17) gefilmd terwijl hij wordt beplast, kaalgeschoren en vernederd

“Hoe ziek ben je als je dit doet op zo’n jonge leeftijd?” Een 17-jarige weggelopen jongen werd urenlang vernederd en mishandeld op een appartement in Brugge. Twee jongeren filmden het slachtoffer terwijl ze op hem plasten in de douche en zijn wenkbrauwen afschoren met een tondeuse. Nadien dreigden ze er ook mee om hem in het kanaal te dumpen. Eén

Lees meer »

Collega komt met hoofd in bagagetrolley vast te zitten en moet gered worden door brandweer: “Ze was iets te nieuwsgierig”

De Amerikaanse Caitlin McCoy uit South Carolina heeft eens goed kunnen lachen met haar collega. De twee vervoerden enkele dozen op een bagagetrolley, toen de vrouw voorstelde om iets gek te doen. “Ze wilde testen of ze haar hoofd tussen de metalen staven van de kar kon steken”, vertelt Caitlin. “Maar ze kwam vast te zitten.” Caitlin moest uiteindelijk de

Lees meer »

“Lokale verankering is voor ons heel belangrijk”: Brecht en Stijn Romel breiden Bordes uit naar Hooglede en Oostrozebeke

Broers Brecht (38) en Stijn Romel (36) leiden al negen jaar vastgoedkantoor Bordes in goede banen. Na vestigingen in Merelbeke en Waregem breiden de Izegemnaars nu ook uit naar Hooglede en Oostrozebeke, waar ze samensmelten met Briek en Imex.
The post “Lokale verankering is voor ons heel belangrijk”: Brecht en Stijn Romel breiden Bordes uit naar Hooglede en Oostrozebeke

Lees meer »

EK-revelatie scoorde al op assist van Evenepoel: hoe ‘spitsbroers’ Gakpo en Remco elkaar nog altijd in de gaten houden

Ze delen dezelfde herinneringen: Liverpool-aanvaller Cody Gakpo (25) schittert voor Oranje op EURO 2024, Remco Evenepoel (24) mikt op een podiumplek in de Tour de France, maar ooit kruisten hun paden in Eindhoven. Een verhaal over oude geesten in een jong lichaam, hoogtepunten op YouTube en de weg die God heeft uitgestippeld. Wie van de oud-ploeggenoten beleeft straks zijn leukste

Lees meer »