En plots strijken er 20.000 bijen neer op de autoruit en motorkap van een wagen: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

In Gentbrugge streek vrijdag op een wagen een zwerm bijen neer. Volgens imker Ronny De Vylder (59) gaat het gemakkelijk om 20.000 bijen. Hij kwam zelf ter plaatse om te helpen. “In mijn 21-jarige carrière heb ik nog nooit zoiets meegemaakt”, doet hij zijn verhaal.

 

Meer krantenkoppen in België

Vingegaard verdedigt “verstandige” tactiek tijdens gravelrit, ook Van Aert schaart zich met subtiel prikje achter z’n kopman

Jonas Vingegaard heeft zich op de eerste Tour-rustdag verdedigd nadat zijn rivalen hem hadden beschuldigd van een gebrek aan lef in de gravelrit van zondag. De tweevoudige Tourwinnaar haalde zijn “koersinzicht” in de Tour de France aan. Ook Wout van Aert liet met een subtiel prikje op Strava verstaan dat hij zich aansluit bij de tactiek van z’n kopman.

Lees meer »

De Navo bestaat 75 jaar, maar valt er wel iets te vieren?

75 jaar geleden werd de Navo gesticht, en dat wordt deze week gevierd in Washington. Tegelijkertijd gaat Viktor Orban op de koffie bij Poetin en bonkt Navo-criticus Donald Trump nadrukkelijk op de deur van het Witte Huis. En de Navo wordt steeds meer rechtstreeks betrokken bij de oorlog in Oekraïne. Valt er dan wel iets te vieren?

Lees meer »

Hoogspanningsnetbeheerder Elia roept op minder stroom te gebruiken dit weekend in en rond Mechelen

Hoogspanningsnetbeheerder Elia lanceert een oproep om de komende dagen minder stroom te gebruiken in en rond Mechelen om stroomonderbrekingen te voorkomen bij de herstellingswerken in Leest en Heffen. Mechelen werd 2 dagen geleden zwaar getroffen door noodweer. In deelgemeente Leest gingen in totaal 9 hoogspanningsmasten van ongeveer 20 ton tegen de grond, over een afstand van 4 kilometer.

Lees meer »

Zes keer meer C-attesten in het beroepsonderwijs dan in het aso

Voor 20.084 middelbare scholieren eindigde het schooljaar in mineur: met een C-attest in de boekentas zijn ze verplicht om na de zomervakantie opnieuw in hetzelfde jaar te starten als op 1 september vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (Agodi). Opvallend: in het beroepsonderwijs zijn er zes keer meer zittenblijvers dan in het algemeen secundair

Lees meer »

Hoe realistisch is de nucleaire revival die Bart De Wever op het oog heeft? “Er is één mogelijke uitweg”

Formateur Bart De Wever heeft de nucleaire uitbater Engie laten weten dat zijn toekomstige regering “maximaal” wil inzetten op kernenergie en “sowieso” werk wil maken van een bijkomende verlenging van de Belgische kernreactoren. Maar hoe realistisch is dat scenario? “De nucleaire revival van De Wever-I is geen onmogelijke, maar wel een moeilijke en wellicht dure te realiseren verkiezingsbelofte.”

Lees meer »