Diamant voor Rafaël en Cecilia

Rafaël Uyttenhove en Cecilia Van Parijs hebben samen met hun kinderen, kleinkinderen en familie hun diamanten huwelijksjubileum gevierd. Zij werden door de burgemeester en schepenen ontvangen in Ter Borcht.

Rafaël werd op 11 juli 1941 geboren in Meulebeke. Vader Henri was meestergast bij Vandekerckhove in Ingelmunster en moeder Irma Vanseveren zorgde voor haar vijf zonen. Rafaël ging naar school in de Heilige Hartschool in Ingelmunster, en volgde daarna de afdeling Bouw in Kortrijk. Hij werkte een jaar bij Vandekerckhove en moest dan het vaderland verdedigen. Na drie maanden opleiding in Turnhout kwam hij voor negen maanden terecht bij het Twee Lansiers in Euskirchen. Na zijn legerdienst kon hij terecht bij bouwfirma Gebroeders Vergote in de Gentstraat en nadien bij Chris Vuylsteke, waar hij een leidinggevende functie bekleedde op de verschillende werven. Hij bleef er tot hij op zijn 65ste met pensioen ging. Rafaël is lid van de kaartersclub NEOS, OKRA en de Yverige Jonckheit op ‘t Veld. Voetbal en wielrennen volgt hij op tv.

Cecilia Van Parijs werd geboren op 21 maart 1941 in Meulebeke. Vader Arthur was handelsreiziger, moeder Maria Vankeirsbilck ontfermde zich over haar dochter en haar zonen Alfons en Roger. Na de lagere school volgde Cecilia een opleiding atelierleidster in het Sint-Jozefsinstituut in Tielt. Ze begon te werken bij Pelzen Bouckaert en trad later als modeliste in dienst bij Pelzen Parmentier. Na enkele jaren werd ze nachtverpleegster in het toenmalig Sint-Vincentius rustoord, waar ze 7,5 jaar lang voor 93 patiënten zorgde. Toen de kinderen groter waren en naar school gingen, werkte ze in dagdienst. Ze ging op haar 65ste met pensioen. Cecilia zorgt graag voor de kleinkinderen en leest veel.

Het koppel leerde elkaar kennen tijdens een volksdansavond in de Gilde. Ze waren beiden lid van de Kajottersbeweging, KAJ en VKAJ. Ze trouwden op 30 mei 1964 voor de kerk. Cecilia en Rafaël zijn de ouders van Jean-Marie (Els Vandemoortelen), Katleen (Yves Sanders) en Katrien (Pol Algoet), grootouders van Femke, Elke, Robin, Julie, Amélie, Gauthier, Marthe en Lotte, en hebben al twee achterkleinkinderen: Gabrielle en Géraud. (LB/foto Luc)

The post Diamant voor Rafaël en Cecilia is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Slapend rijk worden met de verhuur van je Spaanse vakantiehuis: “Absurde nieuwe regels maken het steeds moeilijker”

Spanje stelt paal en perk aan de toeristische verhuur door particulieren, en dat heeft ook gevolgen voor de ruim 30.000 Belgen die hun Spaanse casa verhuren. Jouw tweede verblijf aan de costa’s verhuren via Airbnb of Booking.com is lang niet altijd de vetpot die soms wordt beloofd, waarschuwt Spaans vastgoedexperte Marleen De Vijt. “Deze soms absurde nieuwe regels maken dat

Lees meer »

Na 60 jaar vonden ze elkaar terug, maar door Belgische migratiewet tóch geen ‘happy ending’ in sprookje van Roger en Rosalind

Het heeft niet mogen zijn, het bijzondere liefdesverhaal van Bruggeling Roger Herman (86) en de Nieuw-Zeelandse Rosalind Walker (80). Ze vonden elkaar ruim 60 jaar na hun ontmoeting terug en maakten plannen om de rest van hun leven samen door te brengen. Maar daar steekt Dienst Vreemdelingenzaken nu een stokje voor: omdat Rogers pensioen te laag is krijgt Rosalind geen

Lees meer »

Organisatoren Bos Ommegang geconfronteerd met nieuwe realiteit: “Ruim 12.000 euro extra kosten”

Bosmolens Ommegang houdt ook dit jaar de festiviteiten gratis, maar ziet met lede ogen aan dat het (financieel) steeds moeilijker wordt om alles rond te krijgen. “Vooral door hogere kosten voor veiligheid en herbruikbare bekers moeten we 12.000 euro meer budgetteren.”
The post Organisatoren Bos Ommegang geconfronteerd met nieuwe realiteit: “Ruim 12.000 euro extra kosten” appeared first on KW.be.

Lees meer »