De gloednieuwe stad ‘California Forever’: de droom van Silicon Valley-miljardairs, de nachtmerrie van lokale schapenboeren

Een gloednieuwe stad in het zonnige Californië, waar wandelaars koning zijn en jobs te grabbel liggen. Een utopie? Een krans miljardairs uit Silicon Valley gelooft nochtans vurig in hun ‘California Forever’. De eerste horde is zelfs al genomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Op de fiets door de Leiestreek met kunstschilder Emile Claus

Dit jaar is het precies een eeuw geleden dat de impressionist Emile Claus overleed. De ‘meester van het licht’, die 175 jaar geleden geboren werd in Sint-Eloois-Vijve (nu deelgemeente van Waregem), leefde het leven van drie mensen tegelijk. Dat wordt met de route ‘Op de fiets met Emile’ extra in de verf gezet.
The post Op de fiets door

Lees meer »

Voetbalclub Union steekt stadionplannen (even) in de koelkast

Precies een jaar geleden sloten het Brussels Gewest, de gemeente Vorst en voetbalclub Union een intentieverklaring over het ambitieuze stadionproject op de Bemptsite in Vorst. Union heeft voldaan aan alle voorwaarden en betreurt dat de gemeenteraad er nog niet over heeft gestemd. "De plannen gaan bij deze in de koelkast", laat Union weten. "RUSG hoopt dat het gezond verstand na

Lees meer »

Belgische werknemers vandaag ‘bevrijd’ van belastingen

De Belgische werknemers vieren maandag ‘Tax Liberation Day’, de dag van het jaar vanaf wanneer ze in theorie niet langer belastingen betalen en dus voor eigen rekening beginnen te werken. Dat blijkt uit een studie van de economische denktank Molinari in samenwerking met adviesbureau EY.

Lees meer »

“Spanje luidt een nieuw tijdperk in het voetbal in”: Spaanse media zien nieuwe ‘Gouden Generatie’ nog veel meer winnen

De Spaanse media kloppen zich op de borst. Mag ook, na want ‘La Roja’ liet bewonderen in Duitsland. Als enige land alle zeven matchen gewonnen – een record, net als de vierde eindzege op een EK voetbal. En er wordt dankzij een “nieuwe gouden generatie” al reikhalzend uitgekeken naar het WK van 2026. “Op dit EK is een groep spelers

Lees meer »

Guido en Godelieve zijn 60 jaar getrouwd

Guido Depla (85) en Godelieve Ramboer (82) uit de Torhoutstraat in Lichtervelde zijn 60 jaar getrouwd. Ze trouwden op 12 mei 1964.
The post Guido en Godelieve zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“’t Kan geen kwaad, ‘t is maar een buitje!”: 100 jaar geleden stierven 13 vissers toen de voltallige vloot kapseisde voor de Belgische kust

De Pukkelpopstorm, het busdrama in Sierre, de brand in de Innovation,… Er zijn van die rampen die in het collectieve geheugen gegrift staan. Andere worden compleet vergeten. De vissersramp van 18 juli 1924 is er zo één. Honderd jaar geleden verraste een plotse zomerstorm de voltallige vissersvloot van Oostende. Meer dan twintig schepen vergingen, en dertien vissers kwamen om. Nochtans

Lees meer »

Code geel voor onweer in hele land: vannacht kans op felle regen en wind, in Limburg al 130 oproepen voor schade 

Er trekt een nieuwe regenzone ons land binnen vanuit Frankrijk, waardoor het vannacht nog stevig kan regenen en waaien. Eerder vandaag was in verschillende Limburgse gemeenten al sprake van zware buien en wateroverlast. Brandweerzones Zuid-West en Oost-Limburg ontvingen al meer dan 130 oproepen. Omdat er windstoten tot 90 kilometer per uur kunnen zijn, heeft Brussel de parken en bossen gesloten.

Lees meer »

Lokale handelaars krijgen heel wat complimenten

In de raadszaal van het gemeentehuis van Zonnebeke werden de prijzen uitgereikt van de actie ‘Lokaal, da’s logisch’ van de provincie West-Vlaanderen met KERNpunt als steun aan de lokale handelaars.
The post Lokale handelaars krijgen heel wat complimenten appeared first on KW.be.

Lees meer »