Campinguitbater in Lommel verdient miljoenen aan asielcrisis

01:00 Peter Gillis, de Nederlandse uitbater van drie Limburgse vakantieparken, verdiende al bijna 10 miljoen euro aan de opvang van asielzoekers op de camping Parelstrand in Lommel. De overheid verlengde he… 

Meer krantenkoppen in België

Zutendaal geeft 14 percelen in de beekvalleien in beheer van Limburgs Landschap: lappendeken wordt stilaan een groot geheel

Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw gaat in de beekvalleien in Zutendaal 14 percelen beheren. Samen zijn ze goed voor 2,25 hectare natuurgebied. Het gaat om stukken waar vroeger weekendhuisjes op stonden. Eigenaars hebben ze aan de gemeente geschonken in ruil voor de sanering van die huisjes. Limburgs landschap gaat nu verder aan de slag met de gronden door de hooilanden te

Lees meer »

‘Zeiltrip van hun leven’ eindigt in mineur voor John (66) en Chris (63) na aanval door orka’s: “Dit had slecht kunnen aflopen”

De droomreis van John Ostermeyer (66) en zijn echtgenote Chris Simons (63) uit Aartselaar is in mineur geëindigd. Het koppel begon op 5 mei aan een zeiltocht van de haven in Breskens naar de Azoren, een Portugese archipel in de Atlantische Oceaan, en weer terug. Maar afgelopen dinsdagochtend sloeg het noodlot toe. Zo’n 65 kilometer voor de kust van Bretagne

Lees meer »

“Je hebt geen diepte nodig om te verdrinken. 10 centimeter is genoeg”: redders waarschuwen voor gevaar van zwemmen in zee

“De Noordzee is geen zwembad, ga er dus ‘s avonds na 18.30 uur alstublieft niet in zwemmen.” Die noodkreet slaken de redders van de West-Vlaamse Kustreddingsdienst die zich donderdag in Oostende – op nota bene de eerste echte zonnige stranddag sinds Hemelvaart – ontfermden over twee bijna verdronken broers van 11 en 17. Maar waarom is het zélfs voor ervaren

Lees meer »

Maarten Bosmans opnieuw gids in Praag na amputatie van voorvoet: “Voor vrijgezellenweekends gaan we van stripclub naar stripclub”

“Twee jaar heb ik verloren.” Nadat een bloedklonter hem een deel van zijn voet kostte, vroeg Maarten Bosmans (47) zich vertwijfeld af of hij ooit nog zou kunnen acteren, of zelfs maar stappen. Nu hij tóch weer toeristen kan rondleiden in Praag, waar hij deeltijds woont met z’n gezin, is hij de koning te rijk. ‘Dag Allemaal’ ging mee op

Lees meer »

“Karl Vannieuwkerke is me gisteren nog recept komen vragen”: koks Raf en Imke reizen al 6 jaar mee met ‘Vive le vélo’

Het geheime ingrediënt van twintig successeizoenen ‘Vive le vélo’? Dat is de catering. Kok Raf Verstraete (40) en partner Imke Van den Bruel (33) reizen al zes jaar mee in het spoor van de tourtalkshow. Het duo, voor wie geen tv-set geheim is, vertelt over de lievelingskost van Karl Vannieuwkerke, het jaarlijkse feest op 21 juli en hun manier van

Lees meer »

IS eist aanslag aan sjiitische moskee in Oman op

Terreurbeweging Islamitische Staat heeft de aanslag in de buurt van een moskee in de Omaanse hoofdstad Muscat opgeëist. Dat doen de terroristen in een verklaring die verspreid is door het aan IS gelieerde persbureau Amaq. Doelwit van de drie terroristen was een bijeenkomst van sjiieten, klinkt het. IS beschouwt sjiieten als afvalligen. Bij de aanval kwamen zes mensen om en

Lees meer »

Buitenlandse Zaken vaardigt “hoge veiligheidswaarschuwing” uit voor Bangladesh door studentenprotesten

Buitenlandse Zaken heeft een “hoge veiligheidswaarschuwing” uitgevaardigd voor heel Bangladesh door de grootschalige studentenprotesten in het land. Dat blijkt vrijdag uit een update van het reisadvies. “Het is raadzaam om tijdens reizen naar Bangladesh de hoogste waakzaamheid aan de dag te leggen en veiligheidsrisico’s te vermijden”, schrijft Buitenlandse Zaken.

Lees meer »

Corona-expert wordt nieuwe minister van Gezondheid in Waalse regering

De partij Les Engagés heeft epidemioloog Yves Coppieters aangeduid als nieuwe Waalse minister voor Volksgezondheid. Hij wordt ook bevoegd voor Leefmilieu. De combinatie van beide portefeuilles kan niet los worden gezien van de heisa rond PFAS die ook in het zuiden van het land is ontstaan. De nieuwe Waalse ministers leggen maandag de eed af.

Lees meer »