17 jaar cel voor vrouw die andere vrouw doodsloeg in Kortrijk

Een 33-jarige vrouw is door het West-Vlaamse hof van assisen veroordeeld tot 17 jaar cel voor doodslag op een 65-jarige vrouw in Kortrijk in oktober 2021. Er stond nog een 2e vrouw terecht, zij krijgt 9 maanden cel voor schuldig verzuim. 

Meer krantenkoppen in België

Slotenmaker redt duif uit leegstaande winkel in Turnhout: “Desnoods moet de koning mij maar gratie verlenen”

In Turnhout heeft een slotenmaker op eigen initiatief een duif bevrijd vanachter de etalage van een leegstaande winkel. De duif zat er al enkele dagen vast en bezorgde voorbijgangers hadden al stukjes brood door een spleet geduwd. "Ik heb op voorhand de politiediensten gebeld omdat ik volgens de letter van de wet huisvredebreuk ging plegen", zegt slotenmaker Kristof Tauwenberg. Er

Lees meer »

Turkije brengt de Duitse döner in problemen

Een Turkse vereniging wil de döner als traditioneel gerecht laten erkennen en omschrijft precies wat van een broodje met kebabvlees een döner maakt. De Duitse dönermakers zijn ongerust, want hun gerecht houdt zich niet aan regels.

Lees meer »

Johan Van Overtveldt (N-VA) weer voorzitter begrotingscommissie Europees Parlement

Johan Van Overtveldt (N-VA) is herverkozen tot voorzitter van de begrotingscommissie in het Europees Parlement. De conservatief-nationalistische fractie ECR had Van Overtveldt gepresenteerd als kandidaat voor het voorzitterschap van de begrotingscommissie. Bij de stemmingen over de leiding van de verschillende commissies pasten de pro-Europese fracties opnieuw een cordon sanitaire tegen uiterst rechts toe.

Lees meer »

Brandweer heeft uur werk met brandende zaagmeelafzuiginstallatie in Diksmuide

De hulpdiensten moesten donderdag vlak voor het middaguur uitrukken naar het bedrijf Condeco in de Heernisse in Diksmuide voor een brand. Een afzuiginstallatie voor zaagmeel had er vuur gevat en die moest de brandweer blussen. Daarbij hadden ze een uur werk.
The post Brandweer heeft uur werk met brandende zaagmeelafzuiginstallatie in Diksmuide appeared first on KW.be.

Lees meer »

Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op een heerlijk hoorntje

Op de Zeedijk is Crèmerie Georges een gevestigde waarde onder ijsjeseters. Gestart met vijf smaken, zijn dat er vandaag vijf keer zo veel. Astrid Leplae vernieuwt dit aanbod regelmatig, onder het goedkeurend oog van Michel Casteleyn, de zoon van wijlen Georges.
The post Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op

Lees meer »

Agnes blaast 100 kaarsjes uit: “Ze woont nog steeds zelfstandig”

Agnes Verhelst werd ontvangen in het gemeentehuis van Wielsbeke naar aanleiding van haar 100ste verjaardag. Agnes zag het levenslicht in Ooigem op 29 juni 1924 en ze woont er nog steeds zelfstandig. Agnes is de weduwe van Florent Putman, die al in 2004 is overleden. In het gezin groeiden drie kinderen op: Marleen, Ignace en
The post Agnes blaast

Lees meer »

Papa van Michiel (22) doorbreekt stilzwijgen na dubbele moord op zoon en ex-vrouw: “Hij had Red Bull gekocht om wakker te blijven om zijn mama te beschermen”

“Het had nooit mogen gebeuren.” Christophe Dutilleux (54) uit Hofstade, bij Aalst, is daar rotsvast van overtuigd nu hij alle elementen kent uit het onderzoek naar de dubbele moord op zijn ex Miren Eynatten (54) en hun zoon Michiel (22). De dader was pas enkele uren eerder door het parket vrijgelaten nadat de slachtoffers allebei een klacht tegen hem hadden

Lees meer »

Minstens 174 doden en ruim 2.500 arrestaties bij studentenprotesten in Bangladesh

In Bangladesh zijn al minstens 174 mensen omgekomen, onder wie verschillende politiemensen, en ruim 2.500 mensen gearresteerd bij het recente straatprotest, zo berekende het Franse persagentschap AFP. Jongeren komen in het Aziatische land al weken op straat om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem waarbij overheidsbanen worden gereserveerd voor bepaalde groepen.

Lees meer »

Elke dag 66 winkeldiefstallen, en dus neemt uitbater Werner (46) het heft in eigen handen: “150 euro betalen, of ik bel de politie”

Het aantal winkeldiefstallen in ons land piekt. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. Vorig jaar werden zo’n 66 winkeldiefstallen per dag aangegeven, het hoogste aantal in tien jaar. En opvallend: steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Hoe gaat dat in z’n werk? Is dat wel wettelijk? En

Lees meer »