Waarom de Belgische top én Tedesco zo zot zijn van Genk-aanwinst Matte Smets: “Hij heeft alles om het te maken”

Racing Genk won de strijd om zijn handtekening tegen Anderlecht, in januari wilde ook AA Gent hem al binnenhalen. Matte Smets (20) is ‘hot’ in België en ook buiten de landsgrenzen prijkt zijn naam op scoutingslijstjes. Wat maakt Smets zo gegeerd en waarom heeft ook bondscoach Domenico Tedesco het voor het Limburgse talent? 

Meer krantenkoppen in België

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Vanmiddag vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »

Acht dagen te paard naar Nederland voor het goede doel: Wendy steunt Kom Op Tegen Kanker met opmerkelijke sponsortocht vanuit Vlamertinge

630 km afleggen te paard in acht dagen. Dat is de stevige uitdaging die Wendy Klijn van stoeterij The Golden Sky aangaat ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Vertrekken doet ze vanuit Vlamertinge, hopelijk komt ze acht dagen later samen met haar paarden Whisper en Ronnie goed in haar geboortestad Alkmaar aan.
The post Acht dagen te paard

Lees meer »

Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden

In Huize Sint-Jozef in Ieper is Luc Vangheluwe (85) overleden. Hij begon als leerkracht aan het VTI Ieper en eindigde er als directie-secretaris. Hij is ook secretaris van Rijschool VTI Ieper en Koninklijke Harmonie De Kerels VTI Ieper geweest.
The post Gewezen directie-secretaris van VTI Ieper Luc Vangheluwe (85) is overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man springt van brandend flatgebouw in Oostende, recht op dak van buren: “Je hoorde de kinderen op straat schreeuwen”

Bij een hevige brand in een appartementsgebouw in Oostende heeft een man maandagnamiddag van het dak moeten springen om aan de vlammen te ontsnappen. De bewoner van de flat waarin de brand ontstond, is zwaargewond. Of hij de man is die van het dak sprong, is nog onduidelijk. Nog drie andere mensen moesten met een rookvergiftiging naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Wingense is West-Vlaamse kandidate voor verkiezing Miss België: “Ik ben een echte kameleon”

Marlies Dhaenens (25) uit Wingene is een van de 17 West-Vlaamse kandidates die meedingen naar de titel van Miss België. Maar eerst moet ze de provinciale voorselecties overleven. “Mijn zus Annelore heeft me ingeschreven en ik hou wel van nieuwe uitdagingen”, zegt Marlies. “Maar mijn echte passie is zingen. Als ‘Lizz’ treed ik op in heel de provincie, soms met

Lees meer »

Onze Amerika-correspondent Greet De Keyser over chaos nu Biden uit de presidentsrace stapt: “Toen wist ik: dit is een eindigend verhaal”

“Afstand doen van de macht, het bleek ook voor de schijnbaar zachtaardige Biden een groot probleem”, schrijft Greet De Keyser, Amerika-correspondent voor VTM NIEUWS en HLN. Hoe kwam hij dan toch tot die moeilijke beslissing? En hoe moet het nu verder? De Keyser analyseert de chaos nadat ‘koppige’ Biden dan toch de handdoek gooide.

Lees meer »

Laerke Expeels na EK-zilver: “Beste afvalling ooit”

Uiteenlopende emoties bij tweedejaarsjuniore Laerke Expeels (18) na de Europese pistekampioenschappen in het Duitse Cottbus. In de afvalling haalde ze knap zilver, maar in de ploegkoers kwam ze ten val.
The post Laerke Expeels na EK-zilver: “Beste afvalling ooit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Controverse rond Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ blijft groeien: “In 2017 veroordeeld wegens ontucht met twee patiënten”

De ophef rond ‘B&B zoekt lief’-deelnemer Jelmont Van Gestel (62) neemt stilaan groteske proporties aan. Volgens juicechannel ‘RealityFBI’ is de Nederlander in 2017 veroordeeld wegens ontucht met twee patiënten. Wat is er aan de hand? En was VTM op de hoogte van zijn juridische voorgeschiedenis? De zender reageert voor het eerst op de commotie rond de meest omstreden realityfiguur van

Lees meer »