Voyeur (35) heeft origineel excuus voor filmen van vrouwen in toilet op strand: “Ik had diarree en legde daarom mijn GSM bovenaan”

“Ik heb hen per ongeluk gefilmd. Die week had ik flinke buikloop en als ik naar het toilet ging, legde ik mijn GSM op het muurtje bovenaan om mijn handen vrij te hebben. Er is wellicht zo per ongeluk gefilmd.” Dat excuus had een 35-jarige man uit Nieuwpoort in petto voor de rechter als reden waarom hij verschillende vrouwen filmde in toiletten op het strand. Een van hen eist 2.000 euro schadevergoeding.

“Oh! Wat is dit?!” Een jongedame uit het Ieperse schrok zich op 21 juli 2022 rot toen ze naar het openbaar toilet aan het strand van de Fairybankhelling in Oostduinkerke ging. Het was snikheet die dag en de vrouw had weinig om het lijf. Toen ze op het toilet ging zitten en naar boven keek, zag ze daar een GSM op de bakstenen muur liggen die de toiletten van elkaar scheidt. De voyeur verliet zelf snel zijn toiletcabine en zette het op een lopen, maar kon door omstaanders tegengehouden worden. De politie kwam ter plaatse.

Geen respect voor privacy

De jongedame eiste bij de rechter 2.000 euro schadevergoeding. “Het is gewoon een vies gevoel”, sprak ze. De procureur eist zes maanden cel wegens voyeurisme voor S.T. “Op zijn telefoon werden meerdere beelden gevonden van dames tijdens hun toiletbezoek in Koksijde en Nieuwpoort, in die week van 21 juli 2022. Niet alle beelden zijn even duidelijk, maar sommige zijn wél scherp: dames werden zowel onder de toiletdeur als boven gefilmd. Hij heeft een totaal gebrek aan respect voor de privacy van die vrouwen, welke ongeloofwaardige uitleg hij er ook aan geeft.”

Week diarree

De uitleg van S.T. was op zijn minst erg bijzonder. “Die man had de hele week last van chronische buikloop en moest daarom frequent naar een toilet snellen”, zegt zijn advocaat Alain Coulier. “Omdat hij gehaast was, de toiletten veelal vies waren én hij smetvrees had legde hij zijn GSM op het muurtje bovenaan om zijn handen vrij te hebben. Daarbij heeft hij onbewust gefilmd. We willen ook opmerken dat die jongedame op geen enkel beeld staat. En alle andere beelden zijn vaak wazig of ongecontroleerd gefilmd. We vragen de vrijspraak.”

Dat beaamde ook S.T. “In mijn haast legde ik wellicht het icoontje van filmen bovenaan open en zo is er per ongeluk gefilmd”, verklaarde hij. Vonnis op 28 juni. (JH)

The post Voyeur (35) heeft origineel excuus voor filmen van vrouwen in toilet op strand: “Ik had diarree en legde daarom mijn GSM bovenaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Inwoners van de Polderstraat in Londerzeel blijven in shock achter na destructieve windhoos: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

Kilometerslange file aan Gotthardtunnel in Zwitserland

Voor de noordelijke ingang van de Gotthardtunnel in Zwitserland verloopt het verkeer zaterdagochtend moeizaam. Er stond rond 5.30 uur 11 km file, goed voor een wachttijd van een uur en 50 minuten, zo meldt mobiliteitsclub Touring Zwitserland via het sociale netwerk X.

Lees meer »

Taiwan meldt recordaantal Chinese vliegtuigen

Tijdens de NAVO-top in de Verenigde Staten lijkt China meer militaire oefeningen te houden voor de kust van Taiwan. Donderdagochtend (lokale tijd) had het Taiwanese ministerie van Defensie 66 militaire vliegtuigen in 24 uur tijd rond het eiland geregistreerd, volgens de autoriteit een recordaantal dit jaar.

Lees meer »

“Ik wist wel dat je het kon”: Jasper Philipsen krijgt na “deugddoende” zege dikke knuffel van vriendin Melanie en Van der Poel

Een vreugdekreet van ontlading. Jasper Philipsen (26) heeft z’n eerste ritzege in deze Tour beet. Na een aantal ereplaatsen, een declassering en een portie kritiek haalt de ‘Vlam van Ham’ zijn gram. “Eindelijk hebben we gedaan waarvoor we hier zijn.” En ook ploegleider Philip Roodhooft weet: “Dit is een grote opluchting.” Het regende knuffels: met vriendin Melanie en met lead-out

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Voor de huisdieren zorgen van wie op reis is: het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met deze 4 tips betaal je makkelijk op een festival

Dankzij nieuwe richtlijnen over betalen op festivals, is de kans kleiner dat je een financiële kater overhoudt aan een festivalbezoek. Festivals moeten bijvoorbeeld de prijzen van eten en drank duidelijk in euro vermelden, ook al gebruiken ze zelf hun eigen munten. Maar je kan zelf ook heel veel doen om je budget onder controle te houden en makkelijk en veilig

Lees meer »

Pros Slachmuylders overleden: de districtsburgemeester die geen homo’s wilde huwen, zat in een Filipijnse cel voor ‘kindermisbruik’

In een ziekenhuis in de Filipijnse stad Tagbilaran op het eiland Bohol is Pros Slachmuylders overleden. Dat bevestigt zijn familie aan onze redactie. De voormalige districtsburgemeester van Berchem zat sinds begin juli opnieuw in de gevangenis op beschuldiging van kindermisbruik, een aanklacht die hij al acht jaar met klem ontkent. Slachmuylders werd 84.

Lees meer »