Twee minderjarigen opgepakt en in instelling geplaatst na “schandalige” aanval: slachtoffer krijgt trap in gezicht nadat hij op de knieën wordt gedwongen

Op sociale media circuleren beelden waarop een minderjarige jongen in Hamme bedreigd en aangevallen wordt. Op de video is te zien hoe de jongen op de knieën gedwongen wordt door twee leeftijdsgenoten en vervolgens een trap in zijn gezicht krijgt. Het is onduidelijk hoe het nu met het slachtoffer gesteld is. De politie kon de daders, die herkenbaar in beeld kwamen, oppakken. De twee betrokken minderjarigen zijn in een insteling geplaatst.

 

Meer krantenkoppen in België

“Slecht aangesloten fornuis kan Vanden Borre duur komen te staan”: winkelketen moet zich in rechtbank verantwoorden na gasexplosie

Elektrowinkelketen Vanden Borre moet zich voor de rechter verantwoorden voor een gasontploffing op oudjaarsdag 2021 in Turnhout. Daarbij kwamen vier mensen om. De oorzaak voor de explosie ligt bij een slecht geïnstalleerd gasfornuis dat gekocht was bij Vanden Borre. Omdat de installateur niet over de juiste kwalificaties beschikte, kan de keten mee verantwoordelijk worden gesteld. “Eén verkeerde dop had catastrofale

Lees meer »

“Die eerste streep zon opnieuw voelen op mijn huid was zalig”: Cato (28) over haar strijd tegen een levensbedreigende hersentumor

Ze voelde zich weken misselijk en had zware pijnscheuten. “Stress”, klokt het. Maar de Gentse Cato Deschuytter (28) bleek een hersentumor van 5 centimeter te hebben. Kanker was de diagnose en ze had vijftig procent kans om te overleven. “Ik had zoveel plannen en die moesten allemaal de koelkast in.” Een jaar later doet ze haar verhaal.

Lees meer »

China kondigt militaire oefeningen aan met Rusland “om vrede en stabiliteit te bewaren”

Het Chinese en Russische leger houden op dit moment gezamenlijke militaire oefeningen in het zuiden van China. Dat heeft het Chinese ministerie van Defensie bekendgemaakt. De oefeningen maken deel uit van een militair samenwerkingsplan tussen de 2 landen en moeten naar eigen zeggen "de vrede en stabiliteit in de wereld bewaren". Eerder deze week waarschuwden westerse landen nog voor de

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Trump verschijnt met verband om rechteroor op partijcongres – “Musk wil maandelijks 45 miljoen dollar uitgeven voor herverkiezing Trump”

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Ivo Devos (44) is de nieuwe directeur van vbs De Peereboom: “De laatste maanden viel alles zowat op zijn plaats”

Ivo Devos (44) verlaat na 21 jaar gbs Wevelgem, waar hij de laatste jaren onder meer beleidsondersteuner was. Zijn toekomst ligt in Ledegem, daar wordt hij de nieuwe directeur van vbs De Peereboom. Ook zullen de Ledegemnaren hem in november van een andere kant leren kennen als toneelspeler.
The post Ivo Devos (44) is de nieuwe directeur van vbs

Lees meer »