Trump bezoekt Capitool-wijk voor het eerst sinds bestorming in 2021

Donald Trump heeft donderdag voor het eerst sinds de rellen van 6 januari 2021 Capitol Hill, de wijk waar het Capitool ligt, bezocht. Dat melden Amerikaanse media.

 

Meer krantenkoppen in België

Trofee van Vlaanderen en Internatie komen terug

Na een jaar onderbreking staat Koninlijke Wielerclub Bergdal Reningelst opnieuw in voor de Trofee van Vlaanderen en de Internatie. Respectievelijk op woensdag 31 juli en donderdag 1 augustus. Beide wedstrijden vinden zeker plaats, maar hoe het parcours er uitziet staat nog niet 100 procent vast.
The post Trofee van Vlaanderen en Internatie komen terug appeared first on KW.be.

Lees meer »

PRO geeft nieuwkomers een prominente plaats op de lijst met de slogan ‘Pro voor Iedereen’

In het groene kader van het gemeentelijk domein ’t Torreke in Dadizele stelde PRO woensdagavond de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober in Moorslede voor. “Het is onze ambitie te wegen op het beleid en het te duwen in een andere richting”, aldus lijsttrekker Ward Gillis. PRO telt nu drie zetels en legt de lat hoger. “De vierde zetel

Lees meer »

Georges uit Brugge viert 100ste verjaardag

Op zondag 21 juli vierde Georges Despriet zijn honderdste verjaardag in restaurant Chagall. Schepen Pablo Annys feliciteerde de eeuweling in naam van het Brugs stadsbestuur.
The post Georges uit Brugge viert 100ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noord-Korea stuurt nieuwe afvalballonnen de Zuid-Koreaanse grens over

Noord-Korea heeft donderdag opnieuw ballonnen met vermoedelijk afval naar Zuid-Korea gestuurd, melden Zuid-Koreaanse media. De afvalballonnen lijken volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg te zijn naar het noordelijke deel van de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt.

Lees meer »

Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem

Een mesthoop van zo’n 800 kubieke meter groot vatte maandag spontaan vuur op manege Kerstenburg langs de Markegemsesteenweg in Dentergem. De schade bleef beperkt, maar het was een werk van lange adem om zo’n hoeveelheid mest grondig te blussen.
The post Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Discussie over kunstwerk in Museumtuin Gaasbeek: kunstenaar krijgt 100 euro boete per dag dat kunstwerk blijft staan

Er is heibel ontstaan over het monumentale kunstwerk ‘Koesteren’ in de Museumtuin bij het Kasteel van Gaasbeek. Kunstenaar William Roobrouck kreeg de vraag om het kunstwerk eind vorig jaar weg te halen, maar dat is nog altijd niet gebeurd. Voor elke dag dat het kunstwerk er blijft staan, krijgt de kunstenaar een boete van 100 euro. Maar volgens Roobrouck was

Lees meer »

Hebben Samson & Marie nog voldoende toekomst? Acteur Walter De Donder geeft zijn eerlijke mening

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »