Sporting 24 | Dienst Monumentenzorg

18:01 In de sportzomer overschouwt Rik Van Puymbroeck wat op en naast de sportarena gebeurt. 

Meer krantenkoppen in België

Wat staat er te gebeuren als Joe Biden toch nog uit de verkiezingsrace stapt?

De kans dat de huidige president Biden uit de verkiezingsrace zal stappen wordt met de tijd groter. Verschillende Democratische zwaargewichten hebben zowel openbaar als privé al laten uitschijnen dat het tijd is voor de 81-jarige om er de brui aan te geven. De positieve coronatest lijkt daarbij een ‘elegante uitweg’. Maar wat gebeurt er als Biden effectief zijn kandidatuur loslaat?

Lees meer »

Extreem zeldzame walvisachtige aangespoeld op strand in Nieuw-Zeeland: “Sinds 1800 wereldwijd slechts 6 exemplaren beschreven”

Op een strand in Nieuw-Zeeland is een exemplaar van een van de meest zeldzame en minst bekende walvissoorten aangespoeld. Het karkas van het 5 meter lange dier werd op 4 juli ontdekt in de buurt van Dunedin op het Zuidereiland. Het gaat waarschijnlijk om een mannelijke spadetandspitssnuitdolfijn. Tot nu toe is er slechts een handvol exemplaren van die soort ontdekt.

Lees meer »

Deskundige moet oordelen over verwondingen van café-uitbaatster na aanval

De rechter in Veurne heeft een deskundige aangesteld die moet oordelen over de verwondingen die een café-uitbaatster opliep tijdens een aanval op 8 juni. Toen werd ze door een dronken passant die op het terras inbrak hard op de kin geslagen. Ze liep daarbij een snijwonde van acht centimeter op.
The post Deskundige moet oordelen over verwondingen van café-uitbaatster

Lees meer »

Ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg officieel ingehuldigd: “Modern en functioneel, én toegankelijk voor iedereen”

Met een feestelijke receptie werd het gerenoveerde ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg officieel voor open verklaard. Het ontmoetingscentrum voldeed niet meer aan de hedendaagse normen en was aan renovatie toe. De werken startten in mei 2023 en zullen dit najaar definitief afgerond zijn.
The post Ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg officieel ingehuldigd: “Modern en functioneel, én toegankelijk voor iedereen”

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »

50.000 dollar én een gooi naar de titel later dit jaar: Shirzad Qadrian wint hoofdkamp van Cage Warriors 174 na intens gevecht

In Londen vond zaterdagavond het Cage Warriors 174-evenement plaats. Onder andere ex-wereldkampioen Vucenic en Qadrian mochten de octagon betreden. Die laatste trad aan in dé kamp van de avond en won van de Zweed Lööf. Daardoor mag de Brit zich opmaken voor een titelgevecht tegen Gittens later dit jaar. Een overzicht van de gevechten.

Lees meer »

“Spanje luidt een nieuw tijdperk in het voetbal in”: Spaanse media zien nieuwe ‘Gouden Generatie’ nog veel meer winnen

De Spaanse media kloppen zich op de borst. Mag ook, na want ‘La Roja’ liet bewonderen in Duitsland. Als enige land alle zeven matchen gewonnen – een record, net als de vierde eindzege op een EK voetbal. En er wordt dankzij een “nieuwe gouden generatie” al reikhalzend uitgekeken naar het WK van 2026. “Op dit EK is een groep spelers

Lees meer »

Ondanks haar levend schild krijgt Secret Service ook stevige kritiek na aanslag op Trump: “Bij Biden zou dit nooit gebeurd zijn”

Hoewel ze hun eigen leven riskeerden om Donald Trump zonder verdere verwondingen van het podium te evacueren, krijgen de agenten van de Amerikaanse Secret Service ook heel wat kritiek. Volgens verschillende Republikeinse stemmen werd Trump onvoldoende beschermd: “Bij Biden had dit nooit kunnen gebeuren.” Maar hoe werd Trump dan wél omringd door de Secret Service?

Lees meer »

AR-15: “Het wapen dat Amerika doodt”

Bij de aanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is volgens Amerikaanse media een AR-15 gebruikt, een halfautomatisch wapen dat eerder al gebruikt werd bij meerdere massaschietpartijen. Het wordt het “wapen dat Amerika doodt”, genoemd.

Lees meer »