Slechts één leider kan lachen: G7-top gaat van start onder negatief gesternte

De G7, de leiders van de zeven belangrijkste westerse economieën, komen deze week samen in Italië. De agenda staat aardig vol, met onder andere de oorlogen in Oekraïne en Israël. Maar de top start onder een negatief gesternte: op één na kampen alle leiders met problemen op het thuisfront.

 

Meer krantenkoppen in België

Hittegolf in Japan eist het leven van zes mensen

Niet enkel het zuiden van Europa kampt met extreme hitte. Ook aan de andere kant van de wereld is het puffen. De hittegolf die Japan treft, heeft de voorbije dagen al zes levens geëist. Afgelopen zondag tikte de thermometer voor het eerst dit jaar in het land 40 graden Celsius aan.

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem

Afgelopen zaterdag vierden Christiane Brysse (79) en Fernand Vandaele (85) hun diamanten huwelijk. Hoewel ze dat aanvankelijk zouden vieren met een etentje met hun dochter en schoonzoon, hadden die laatsten andere plannen met het koppel.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tesla stelt voorstelling robottaxi uit

De Amerikaanse bouwer van elektrische wagens Tesla stelt de voorstelling van zijn langverwachte robottaxi uit. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van bronnen met kennis van zaken.

Lees meer »

Brand vernielt hoeve van Patrick in Lippelo, drie paarden komen om: “Die blikseminslag moet een enorme knal hebben veroorzaakt”

In Lippelo, een deelgemeente van Puurs-Sint-Amands, is gisterenavond een hoeve in brand gevlogen nadat de bliksem er had ingeslagen tijdens het zware noodweer. De hoeve stond al gauw in lichterlaaie en is volledig verwoest. Drie paarden die er op stal stonden, zijn omgekomen in de brand. Eigenaar Patrick reageert aangeslagen: “Je denkt altijd dat het jou niet kan overkomen, maar

Lees meer »

Steven De Lelie is terug als Bert(je) in de ‘Familie’-webreeks: “Ik moest voor de rol een paar kilo kwijt”

“Leven van enkel acteren? Ik wil mijn kinderen fatsoenlijk eten geven.” Steven De Lelie (47) heeft een job naast het scherm en podium, maar toch kruipt hij opnieuw in de huid van booswicht Bert(je) Van den Bossche. Niet in ‘Familie’, want daar is het Jan Sobrie die Bert vertolkt na plastische chirurgie, wel in de nieuwe webserie ‘Familie – Het

Lees meer »

Al voor zijn persconferentie ging het fout: Biden noemt Zelenski “president Poetin” in zijn gezicht

Nog voordat de Amerikaanse president Joe Biden de pers te woord stond tijdens zijn ‘big boy press conference’, liet hij zich betrappen op een pijnlijke verspreking. Op het einde van de NAVO-top in Washington sprak hij de Oekraïense president Volodimir Zelenski plots aan als “president Poetin”. Al snel besefte Biden dat hij de mist inging, waarna hij zijn vergissing rechtzette

Lees meer »

KSA Leiezonen uit Kuurne realiseert spectaculair Vikingdorp op kampplaats

KSA Leiezonen uit Kuurne zet ook dit jaar de traditie verder om op de kampplaats waar de jeugdvereniging neerstrijkt een indrukwekkend bouwwerk te realiseren. Na het bouwen van een gigantische kerk op hun kamplocatie in Bohon vorig jaar, kozen ze dit jaar voor het thema Vikingen.
The post KSA Leiezonen uit Kuurne realiseert spectaculair Vikingdorp op kampplaats appeared first

Lees meer »

“NAVO-landen onderschatten ons nucleair potentieel”, waarschuwt Russische viceminister

De NAVO-landen nemen de Russische nucleaire dreiging niet ernstig genoeg. Daarvoor heeft de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov (64) gewaarschuwd. “Ze onderschatten ons nucleair potentieel (…), maar wij achten het mogelijk om alle middelen te gebruiken die we ter beschikking hebben”, aldus de minister in een reactie op de NAVO-top die deze week plaatsvond.

Lees meer »