Rode cijfers dwingen De Watergroep tot tariefverhoging

19:53 Door een dalend verbruik en hogere kosten duikt De Watergroep 20,4 miljoen euro in het rood en lopen de schulden fors op. De drinkwaterverdeler wil volgend jaar zijn tarieven verhogen. 

Meer krantenkoppen in België

Prinses Delphine te gast bij Sandra Kim op het podium van ‘Tien-om-te-Zien’ in Westende

Niét de hevige regenval tijdens de repetities én ook niet het zonnetje dat vanaf 20 uur te voorschijn kwam én maar bleef schijnen tot zonsondergang tijdens de algemene opnames waren het gespreksonderwerp van de avond tijdens deze eerste aflevering van ‘Tien-om-te-Zien’ in Westende, maar wél de aanwezigheid van prinses Delphine Boël bij Sandra Kim op het podium.
The post

Lees meer »

“De sfeer op Festival Dranouter is speciaal”: Gezin Samyn uit Abele is al jaren vrijwilliger op zomerfestival

De liefde voor Festival Dranouter is groot bij het gezin Samyn uit Abele. Papa Martin, mama Heidi en dochters Janne en Flore helpen allemaal graag een handje als vrijwilliger bij Festival Dranouter, dat deze zomer ook uitpakt met een foto-expo.
The post “De sfeer op Festival Dranouter is speciaal”: Gezin Samyn uit Abele is al jaren vrijwilliger op zomerfestival

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russische ambassadeur in België: “Beslissingen NAVO-top kunnen leiden tot rechtstreekse confrontatie met Rusland”

De NAVO-landen nemen de nucleaire dreiging van Rusland niet ernstig genoeg. Daarvoor heeft de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov (64) gewaarschuwd. “Ze onderschatten ons nucleair potentieel”, aldus de minister. Intussen heeft Aleksander Tokovini, de Russische ambassadeur in België, gezegd dat de beslissingen van de NAVO-top kunnen leiden tot een rechtstreeks conflict met Rusland. Volg hier alle ontwikkelingen rond

Lees meer »

Ook op een rommel-of avondmarkt moet je zowel elektronisch als cash kunnen betalen bij een professionele verkoper

Als consument moet je bij elke onderneming of vereniging op minstens één elektronische manier kunnen betalen. Dus ook op een zomerse avond- of rommelmarkt. Dat kan met een bankkaart zijn, maar even goed door een QR-code te scannen met een betaalapp. Zelfs een overschrijving behoort tot de opties. Bovendien moeten ondernemingen ook altijd cash geld blijven aanvaarden.

Lees meer »

“Als ik morgen terug achter de schermen moet werken, is dat prima”: Sporza-gezicht Tess Elst reageert op kritiek rond studio

De sportzomer is nu al die van Tess Elst (33). Geen klimaatactivist, internettrol of sobere studio haalt de flegmatieke presentatrice van haar koers. Zondag presenteert zij en niet Karl Vannieuwkerke, die in de tour zit, de omkadering van de EK-finale. Maar wie is Tess Elst? We spreken haar voor het eerst uitgebreid over de kritiek op de sobere EK-verslaggeving en

Lees meer »

Lucht die aan rotvaart recht naar beneden dondert: hoe schade in Mechelen wellicht door valwind is veroorzaakt

De grote schade die in Mechelen is aangericht door het onweer van dinsdag, is waarschijnlijk het gevolg van een valwind. Dat zegt David Dehenauw, al moet verdere analyse van het KMI nog uitsluitsel brengen. Bij dat weerfenomeen dondert lucht aan een rotvaart recht naar beneden waar die zich razendsnel in alle richtingen verspreidt. Omdat ze lokaal en kortstondig zijn, zijn

Lees meer »

“Babydog, Babydog!” Niet Trump stal de show op de Republikeinse conventie, wel een 27 kg wegende bulldog

“Babydog, Babydog!” schreeuwde het publiek op de Republikeinse conventie toen de gouverneur van West Virginia, Jim Justice, het podium opkwam zonder zijn hond. En na een korte introductie kreeg het publiek zijn zin en kwam zijn geliefde bulldog tevoorschijn. “Babydog heeft een voorspelling voor jullie”, zei Justice. “We zullen massaal voor Trump kiezen in november.”

Lees meer »

De must-reads van het weekend

01:34 Hoe lang houdt Joe Biden nog vol? Na een week waarin de kritiek op de soms verwarde Amerikaanse president maar niet ging liggen, stellen we de vraag in zijn thuisbasis Wilmington (Delaware).

Lees meer »