Oostende zegt erfpacht voetbalstadion KV Oostende op

Door het het recente faillissement van KVO, besliste het schepencollege om via artikel 12 van de erfpachtakte de erfpacht van het voetbalstadion met onmiddellijke ingang te beëindigen.

Stad Oostende gaf op 26 mei 2015 het toen vernieuwde voetbalstadion in het Albertpark in erfpacht aan ‘Oostende Stadion nv’, een vennootschap rond Marc Coucke. In de erfpachtakte staat in artikel 12 dat bij een faillissement van de Koninklijke Voetbalvereniging Oostende, de stad de erfpacht kan beëindigen met een aangetekende brief.

Gezien het recente faillissement van KVO, besliste het schepencollege, op advies van de juridische dienst van de stad, om dit artikel in te roepen om haar rechten te vrijwaren. Met de verstuurde brief wordt het recht van erfpacht aan Oostende Stadion nv met onmiddellijke ingang beëindigd.

Tot nu toe liet het stadsbestuur altijd in het midden of ze het stadion weer zou opeisen na het faillissement van KVO, al was wel altijd al duidelijk dat de stad dit kon doen. De plannen om samen te werken met KSV Diksmuide lijken alles in een stroomversnelling te hebben gebracht.

The post Oostende zegt erfpacht voetbalstadion KV Oostende op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Toekomstige heilige graal om de Tour te winnen? Die zit gewoon in onze darmen: maak kennis met het microbioom

Vergeet ketonen. De toekomstige heilige graal om de Tour te winnen, zit al in ons lichaam in de vorm van miljarden organismen, genaamd het microbioom. “We zitten nog in de onderzoekende fase met stoelgangtesten en darm-DNA, maar op termijn wordt het crúciaal om het microbioom van de renners zo optimaal mogelijk te krijgen voor de start van een grote ronde.”

Lees meer »

Oldtimer Kastelentocht met stop aan Kasteel d’Aertrycke: “We duimen dat het niet regent op 15 augustus”

Nog even en het is weer zover: het rijdend automuseum doorkruist het Houtland. Op donderdag 15 augustus, Hemelvaartsdag, heeft de 42ste Oldtimer Kastelentocht plaats. Vijftig tot zestig auto’s van vóór de Tweede Wereldoorlog maken een rondrit langs een 15-tal idyllische kasteeldomeinen.
The post Oldtimer Kastelentocht met stop aan Kasteel d’Aertrycke: “We duimen dat het niet regent op 15 augustus”

Lees meer »

Antwerpse 21 juliviering in teken van sport en pluraliteit: “De magie van sport en sportbeleving is voor velen een lichtpunt”

Aan het Stadspark van Antwerpen hebben de stad en provincie Antwerpen hun traditionele 21 juliviering gehouden. Die stond ditmaal in het teken van sport en pluraliteit. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) toonde zich vooral dankbaar dat de drukke sportzomer de publieke aandacht wat wegneemt van de federale en Vlaamse regeringsonderhandelingen.

Lees meer »

Ieperling Marvin Odent mag naar de Paralympische Spelen

Marvin Odent (41) uit Hollebeke is door het Belgian Paralympic Committee geselecteerd voor de Paralympische Spelen, van 28 augustus tot en met 8 september in Parijs. De Ieperling doet aan handbiken en is lid van de club Spirit Of Handcycling uit De Panne.
The post Ieperling Marvin Odent mag naar de Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Raymond trapt dag 1 af, het wordt drukker na de hitte

De Gentse Feesten zijn van start gegaan. Tien dagen lang palmt het gratis stadsfestival het centrum van Gent volledig in. Op dag 1 werd de sleutel overhandigd aan de feestenburgemeester en Raymond van het Groenewoud mocht de Feesten openen. Een overrompeling is het nog niet. Daar zit de hitte ongetwijfeld voor iets tussen. Maar gezellig is het wel. Mis niets

Lees meer »

Urenlang wachten, cash betalen en weer werken met pen en papier: deze impact had het ‘foutje’ in een software-update op u

Een ‘foutje’ in een software-update veroorzaakte vandaag wereldwijd IT-problemen in luchthavens, banken, stations en winkels. HLN-lezers Tom en Fien, Brian en Sabrina, Bjorn en Nathalie, Dietert, Willem en Lesley vertellen welke gevolgen dat voor hen had. “Plots doken er interventieagenten op. Terreurdreiging? Geen woordje uitleg!”

Lees meer »