Ook Oekraïne stuurt gevangenen naar het front: “Het is een risico, maar hun moreel is hoger dan zij die op straat zijn gemobiliseerd”

Sinds een nieuwe wet van kracht is, kunnen Oekraïense gevangenen vrijwillig naar het front. CNN ging mee naar een Oekraïense gevangenis om te zien hoe de rekrutering daar gebeurt. “Het zal niet makkelijk zijn. Maar als je bij ons komt, kom je bij een familie”

 

Meer krantenkoppen in België

Democratische kopstukken voeren druk op Biden op, president zegt alleen bij “medisch probleem” kandidatuur te zullen evalueren

De druk op Joe Biden vanuit zijn eigen partij neemt met de dag toe. Verscheidene Democratische kopstukken hebben de voorbije dagen met hem gesproken en duidelijk gemaakt dat zij het idee genegen zijn een andere kandidaat het veld in te sturen om het voor het presidentschap op te nemen tegen Donald Trump. Biden blijft volharden, al lijkt hij de deur

Lees meer »

Dany Hendrickx verzorgt gidsbeurten over IJslandvissers en kapers in Oostende: “Ik kruip in de huid van burgemeester Serruys”

Voortaan kunnen groepen Oostende ontdekken met een reeks straffe verhalen over IJslandvaarders en kapers. Gebracht door gids Dany Hendrickx die daarvoor in de huid kruipt van burgemeester Jean Baptiste Serruys.
The post Dany Hendrickx verzorgt gidsbeurten over IJslandvissers en kapers in Oostende: “Ik kruip in de huid van burgemeester Serruys” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vakbonden Audi Brussels hebben sprankeltje hoop na overleg: “We voelen steun van de regering”

De vakbonden bij Audi Brussels zetten zich in voor het behoud van zoveel mogelijk banen in de fabriek in Vorst. ACV hoopt op alternatieven om sluiting te voorkomen, terwijl BBTK minder optimistisch is over een oplossing. Dinsdag bespraken vakbondsvertegenwoordigers samen met premier Alexander De Croo en minister van Economie Pierre-Yves Dermagne hoe banen bij Audi Brussels kunnen worden beschermd na

Lees meer »

Jongeren kopen opnieuw meer vastgoed

06:00 Het aantal transacties op de vastgoedmarkt blijft dalen, maar dat is niet te wijten aan jonge kopers. Integendeel, hun aandeel trekt licht aan. De afkoelende vastgoedmarkt doet de prijzen stabiliseren…

Lees meer »

Nieuwe olifant Max aangekomen in ZOO Antwerpen: “Puber die klaargestoomd wordt om rol als kweekstier te vervullen”

In de Antwerpse zoo is vandaag een nieuwe olifant aangekomen. Het dier heet Max en werd in een vrachtwagen vervoerd vanuit een dierentuin in de Tsjechische hoofdstad Praag. Max vervangt olifant Assam, die recent vertrokken is naar de zoo van Augsburg in Duitsland. Bezoekers kunnen de nieuwe aanwinst voorlopig nog niet bewonderen. "De olifant mag op zijn eigen ritme beslissen

Lees meer »

Het is erop of eronder voor Ursula von der Leyen

Ursula Von der Leyen gaat ervan uit dat ze donderdag in het Europees Parlement minstens 361 stemmen krijgt, zodat ze Commissievoorzitter kan blijven. Anders moeten de Europese leiders op zoek naar een nieuwe naam. “Er is alleen een plan-A.”

Lees meer »

Smeden maken grote Brigand

Het bestuur van de landelijke Kriekewijk in Ingelmunster hoopt dit jaar maar op één iets, namelijk een weekend zonder regen op 1, 2, 3 en 4 augustus. De editie 2023 werd immers volledig uitgeregend, waardoor de familiedag op zondag letterlijk in het water viel. Nieuw dit jaar is ‘Smeden met vrienden’. Kriekebewoner Gus Callewaert en zijn team maken een grote

Lees meer »