Nog maar 1 tandarts zonder patiëntenstop in heel Limburg: “Geen oplossing op korte termijn”

In Limburg is er nog maar 1 tandartsenpraktijk die geen patiëntenstop heeft. Voor de Limburgers is het daarom enorm moeilijk om nog een tandarts te vinden. Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen raadt aan om op tijd te starten met zoeken. "Het is een heel acuut probleem en op korte termijn is er geen oplossing", zegt Raf Michiels van de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen. 

Meer krantenkoppen in België

TERUGELEZEN GAZA. Bijna 30 doden bij Israëlische luchtaanval op school in Gazastrook – “Kinderen in Gaza sterven door uithongeringscampagne”

Bij een Israëlische luchtaanval op een school in het zuiden van de Gazastrook zijn dinsdag meer dan tien doden gevallen. Er zijn ook tientallen gewonden. Dat is vernomen bij een medische bron van een ziekenhuis in Khan Younis. Sinds zaterdag zijn drie scholen die een onderkomen bieden aan Palestijnse vluchtelingen, getroffen door Israëlische luchtaanvallen. Daarbij zijn zeker twintig mensen om

Lees meer »

“Ik zou mijn wereldtitel wel inruilen voor een olympische, ja”: baanwielrenster Nicky Degrendele klaar voor haar eerste Spelen

De Olympische Spelen in Tokio moest ze nog verrassend aan zich laten voorbijgaan, maar in Parijs is baanwielrenster Nicky Degrendele er wel bij. Na enkele moeilijke jaren waarin ze zelfs even haar profcontract verloor, is de wereldkampioene keirin van 2018 nu helemaal terug en klaar om te schitteren. “In het leven moet je soms eens met je kop tegen de

Lees meer »

130 Buurtbewoners van Sportpark Kuurne sluiten zich aan bij het SAVE-netwerk: “Volgende stap in geïntegreerde aanpak”

Het Sportpark van Kuurne kwam de afgelopen tijd in beeld door de aanwezige overlast én door de kordate aanpak van de amokmakers die deze overlast veroorzaken. De nultolerantie van gemeente- en politiediensten werd versterkt door onder meer het plaatsen van een mobiele camera. Nu worden ook de buurtbewoners extra betrokken door zich te verbinden via het SAVE*-netwerk.
The post

Lees meer »

SpaceX-raket blijft aan de grond na mislukte lancering

De Falcon 9-raket van SpaceX moet aan de grond blijven. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA beslist nadat een raket van dit type bij een lancering in de ruimte uit elkaar brak en zo de lading Starlink-satellieten in gevaar bracht. Het is de eerste mislukte lancering in zeven jaar van dit type raket van het bedrijf van Elon Musk.

Lees meer »

Nederlandse omroep PowNed gaat volledig over de schreef: “Laat je borsten zien voor meet-and-greet met Taylor Swift”

De Nederlandse omroep PowNed heeft zichzelf de afgelopen dagen in de problemen gewerkt met een controversiële video over Taylor Swift-fans. In de video, met de titel ‘Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift’, toont een fan haar borsten in ruil voor een meet-and-greet met de zangeres. Maar die meet-and-greet bleek niet te bestaan. De omroep werd overspoeld met meer dan

Lees meer »

Boeing-vliegtuig verliest opnieuw kort na vertrek een wiel

Een Boeing-vliegtuig van United Airlines heeft maandag tijdens het opstijgen opnieuw een wiel verloren. Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Niemand raakte gewond tijdens de vlucht met een Boeing 757-200 die om 7.16 uur lokale tijd opsteeg vanuit Los Angeles en om 10.10 uur landde op Denver International Airport.

Lees meer »

Opnieuw Russische luchtaanval op belangrijke Oekraïense luchtmachtbasis

De Oekraïense luchtmacht heeft verschillende drones en raketten neergehaald bij een Russische luchtaanval. Het belangrijkste doelwit van de aanval was de Oekraïense luchtmachtbasis Starokostiantyniv, die regelmatig wordt bestookt door het Russische leger. Rusland vermoedt dat er Westerse F-16-gevechtsvliegtuigen zullen worden gestationeerd in Starokostiantyniv.

Lees meer »

Fransen gaan massaal stemmen

Bij de tweede ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk was om 17 uur al 59,71 procent van de stemgerechtigde kiezers komen opdagen. Dat is het hoogste niveau sinds de verkiezingen van 1981, die volgden op de verkiezing van François Mitterand als president.

Lees meer »

Gemeente voorziet zelf geldautomaat: “Machelen verdient dit”

De inwoners van Machelen kunnen opnieuw cash geld afhalen in hun deelgemeente. Het laatste bankkantoor met een geldautomaat verdween een jaar geleden. Getouwtrek met de banksector en hogere overheden leverde niets op dus investeerde de gemeente maar zelf in een automaat. “Al blijven we erbij dat dit eigenlijk geen taak van het gemeentebestuur is”, zegt burgemeester Simon Lagrange.
The

Lees meer »

Hittegolf in Japan eist het leven van zes mensen

Niet enkel het zuiden van Europa kampt met extreme hitte. Ook aan de andere kant van de wereld is het puffen. De hittegolf die Japan treft, heeft de voorbije dagen al zes levens geëist. Afgelopen zondag tikte de thermometer voor het eerst dit jaar in het land 40 graden Celsius aan.

Lees meer »

Meer regionale treinen is winst op de autosnelweg

TreinTramBus maakt zich zorgen omdat de kans bestaat dat ‘kleine’ stations, zoals dat van Mortsel-Oude God, vanaf eind dit jaar minder frequent bediend zullen worden. Daarom trekken ze nu al aan de bel. Logisch, want voor minder auto’s op de weg, is regionaal treinverkeer cruciaal.

Lees meer »

Frederik Moerman volgt Frank Wauters op als voorzitter van de Krottegemse Ransels: “Na 13 jaar is het tijd aan de jongere generatie”

Na dertien jaar stopt Frank Wauters, stichter van de Krottegemse Ransels, als voorzitter van het wijkcomité in de Roeselaarse wijk Krottegem. Frederik Moerman, die de voorbije edities de plaatselijke rommelmarkt in goede banen leidde, volgt hem op.
The post Frederik Moerman volgt Frank Wauters op als voorzitter van de Krottegemse Ransels: “Na 13 jaar is het tijd aan de

Lees meer »