Migranten sturen 7 miljard dollar naar thuisland vanuit België

Migranten hebben in 2022 vanuit België ruim 7 miljard dollar (omgerekend ruim 6,5 miljard euro) naar hun thuisland gestuurd. Dat geld ging voornamelijk naar Marokko, Roemenië en Turkije, zo blijkt uit een analyse door de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM).

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk herdenkt zware bombardementen van 80 jaar geleden: “Meest getroffen stad van België”

Op 21 juli 1944 werd Kortrijk zwaar gebombardeerd door zowel de Duitsers als de Geallieerden. Er vielen 127 doden. Dit wordt herdacht op 20 juli om 18 uur aan het Lancastermonument in Bissegem door de organisatie W.A.R., de War Association to Remember. Ze herdenken de bemanning van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de vele burgerslachtoffers in Kortrijk, Heule,

Lees meer »

Duitsland levert verdachte van schietpartij in Bavegem uit, man is aangehouden

De raadkamer van Oudenaarde heeft een verdachte aangehouden voor een schietpartij in Bavegem, in november vorig jaar. Toen kreeg een man twee kogels in zijn been terwijl hij buiten stond te roken. De verdachte is opgepakt in Duitsland en aan ons land uitgeleverd. De schietpartij veroorzaakte ophef, want ze gebeurde enkele dagen na de moord op een advocate in Sint-Lievens-Houtem.

Lees meer »

Bij één op de tien ongevallen is er alcohol in het spel, en vaak is het véél: “Voor de meeste mensen is dit percentage dodelijk”

Bij één op de tien ongevallen in België was minstens één van de betrokken bestuurders onder invloed van alcohol. En meestal gaat het om véél drank. “Zulke promillages zijn voor de meeste mensen dodelijk.” In de provincie Antwerpen gebeuren de minste ongevallen met dronken bestuurders. De chauffeur met het meeste alcohol in het bloed werd wel in onze provincie betrapt.

Lees meer »

Karel Standaert (37) organiseert mee Campo Solar: “Festivals zorgen voor gemeenschapsvorming”

“Festivals verbinden, ze zorgen voor gemeenschapsvorming”, zegt Bruggeling Karel Standaert. Voor Brugge Plus zette hij in juni Feest in ‘t Park mee op touw. Op 2, 3 en 4 augustus wacht een nieuwe uitdaging. Hij is een van de zes organisatoren van Campo Solar in Damme.
The post Karel Standaert (37) organiseert mee Campo Solar: “Festivals zorgen voor gemeenschapsvorming”

Lees meer »

“Stop met die haat”: Luke Littler vraagt om ex-vriendin Eloise niet langer te bestoken na veelbesproken breuk

Luke Littler (17) heeft een duidelijke boodschap voor zijn fans. De dartssensatie vraagt uitdrukkelijk om te stoppen met haatberichten te sturen naar zijn ex-vriendin Eloise Milburn (21). “Want ík heb de relatie stopgezet”, schrijft Littler op Instagram. Maar zij krijgt er dus blijkbaar wel stevig van langs. De split van de romance werd gisteren bekend en was meteen druk besproken.

Lees meer »

“Spanje luidt een nieuw tijdperk in het voetbal in”: Spaanse media zien nieuwe ‘Gouden Generatie’ nog veel meer winnen

De Spaanse media kloppen zich op de borst. Mag ook, na want ‘La Roja’ liet bewonderen in Duitsland. Als enige land alle zeven matchen gewonnen – een record, net als de vierde eindzege op een EK voetbal. En er wordt dankzij een “nieuwe gouden generatie” al reikhalzend uitgekeken naar het WK van 2026. “Op dit EK is een groep spelers

Lees meer »

Gezellig familiefestivalaan De Waterbek

Op vrijdag 19 juli vindt het familiefestival De Waterbek plaats aan het gelijknamige waterbufferbekken in Ardooie. Op het podium bouwen Regi Live ft. Linda & Guests, Get Ready, Maksim van #LikeMe en Dennis Cartier een feestje. Behalve optredens, is er ook animatie voor jong en oud. Kinderen kunnen zich bovendien ook uitleven op het klim-
The post Gezellig familiefestivalaan

Lees meer »

Duitsland levert verdachte van schietpartij in Bavegem uit, man is aangehouden

De raadkamer van Oudenaarde heeft een verdachte aangehouden voor een schietpartij in Bavegem, in november vorig jaar. Toen kreeg een man twee kogels in zijn been terwijl hij buiten stond te roken. De verdachte is opgepakt in Duitsland en aan ons land uitgeleverd. De schietpartij veroorzaakte ophef, want ze gebeurde enkele dagen na de moord op een advocate in Sint-Lievens-Houtem.

Lees meer »