LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Autoriteiten roepen op om niet meer naar bekende Marienplatz te komen, ook Schotse fanzone zit al vol

Gastland Duitsland en Schotland trappen het EK voetbal vanavond op gang. En de sfeer zit er al een hele dag goed in. Duitse en Schotse fans verbroederen op het Marienplatz. Alleen is er nu al zóveel volk dat de stad München vraagt om niet meer naar het bekende plein af te zakken. Ook de Schotse fanzone aan de Allianz Arena zich al stampvol. Volg alle ontwikkelingen, van de voorbereidingen voor de match tot de wedstrijd zelf, op de voet in de liveblog hieronder. 

Meer krantenkoppen in België

Open VLD Sint-Truiden behoudt vertrouwen in Hilde Vautmans

Open VLD Sint-Truiden behoudt het vertrouwen in voormalig schepen Hilde Vautmans. Gisteren raakte bekend dat het gerecht een onderzoek opent naar Vautmans, omdat ze als Europees Parlementslid mogelijk misbruik gemaakt heeft van Europees geld. Maar voor Open VLD in Sint-Truiden staat haar 2e plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet ter discussie.

Lees meer »

Oude begraafplaats Menen weer toegankelijk, transformatie in volle gang

De oude begraafplaats in de Zandputstraat in Menen ondergaat een hele metamorfose. De voorbije maanden werd er hard gewerkt met onder meer de aanplanting van bijna 600 bomen en struiken en een pad aangelegd met grafzerken. De begraafplaats is sinds kort weer toegankelijk. Een officiële opening volgt in september.
The post Oude begraafplaats Menen weer toegankelijk, transformatie in volle

Lees meer »

Al meer dan honderd executies sinds begin jaar in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië zijn donderdag een Saoediër en een Pakistaan geëxecuteerd die ter dood veroordeeld waren wegens drugshandel. Daarmee klokt het aantal executies in het land sinds begin dit jaar af op 106, zo blijkt uit een balans van het Franse persagentschap AFP op basis van mededelingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Riyad.

Lees meer »

Vlaamse Europarlementsleden onder vuur voor mogelijk misbruik van Europese middelen: “Wat in België gebeurt, mag in Europa niet zomaar”

"Bij ons wordt veelvuldig met politieke financiële middelen geschoven, maar in Europa mag dat niet zomaar." Dat zegt Europa-expert Wouter Wolfs nadat 2 Belgische Europarlementsleden in het vizier zijn gekomen van het Europees openbaar ministerie. Hilde Vautmans (Open VLD) en Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) zouden hun Europese medewerkers ingezet hebben voor nationale opdrachten.

Lees meer »