Lachen met God mag van de paus als je rekening houdt met één regel

Mag je lachen met God? Die vraag behandelde paus Franciscus vrijdag toen hij 107 komieken uit vijftien landen ontving in het Vaticaan. Het mag, zo blijkt, maar je moet wel rekening houden met één regel. 

Meer krantenkoppen in België

Rusland stuurt gevechtsvliegtuigen voor Amerikaanse bommenwerpers boven Barentszzee

Rusland zegt zondag dat het gevechtsvliegtuigen heeft laten opstijgen om te verhinderen dat twee Amerikaanse strategische bommenwerpers de grens boven de Barentszzee zouden oversteken, in het noordpoolgebied. “Toen de Russische vliegtuigen naderden, corrigeerden de Amerikaanse strategische bommenwerpers hun traject, weg van de grens met Rusland”, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Lees meer »

Als werkloosheidssteun na 2 jaar stopgezet worden, dreigen 138.000 Belgen uitkering te verliezen

Een werkloosheidsuitkering die doorloopt tot in de eeuwigheid? Vier van de vijf toekomstige federale regeringspartijen willen die steun na 2 jaar stopzetten. Meer dan 138.000 Belgen dreigen daardoor hun maandelijkse uitkering te verliezen, al levert het de staatskas wel een mooi extraatje van om en bij de 2 miljard euro op. Dat ontdekte onze redactie door in de cijfers te

Lees meer »

Dit worden de Gentse Feesten: openen met verrassingsact, megaconcert van 740 saxofonen en – natuurlijk – Irish coffees op de Vlasmarkt

De 181e editie van de Gentse Feesten telt bijna 3.500 verschillende activiteiten: dans, expo’s, muziek, performance, (straat)theater en ambiance tot in de vroege uurtjes. Het grootste stadsfestival van Europa opent met een verrassingsact aan het water. Het programma zit in een speciale app. Drinken doe je uit een nieuwe herbruikbare ‘Gentse Feesten’-beker, en afsluiten doe je op de Vlasmarkt, al

Lees meer »

KIJK. Evenepoel probeert Vingegaard te lossen en de originele verjaardagswens van Van Aert voor zoontje Jerome: de hoogtepunten van rit 20

Gegokt en verloren. Remco Evenepoel probeerde op de Col de la Couillole Jonas Vingegaard er meermaals af te rijden, maar botste vervolgens op een stevige counter. Tadej Pogacar zette zijn nakende Tourwinst uiteindelijk nog maar eens in de verf door zijn vijfde (!) ritzege te pakken. Eerder in de etappe was er ook een mooi moment met Wout van Aert,

Lees meer »

Barcelona wil hogere toeristentaks voor cruisepassagiers

Barcelona wil de belasting voor toeristen op cruiseschepen opnieuw verhogen. Dat zegt de burgemeester van Barcelona Jaume Collboni in een interview met de Spaanse krant El País. Vooral de dagtoeristen die met een cruiseschip in Barcelona aanmeren en minder dan 12 uur in de stad doorbrengen, zouden voor veel drukte zorgen. De belasting voor die dagtoeristen bedraagt vandaag al zo’n

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Energiewaakhond in nota aan formateur De Wever: “Maak aardgas duurder en elektriciteit goedkoper”

Energiewaakhond CREG vraagt de federale regeringsonderhandelaars om warmtepompen aantrekkelijker te maken door de accijnzen op elektriciteit te verlagen en die op aardgas te verhogen. Ander opvallend voorstel: een verplicht ‘basiscontract’ voor energie. Dat moet het makkelijker maken om energieleveranciers te vergelijken. Wat betekenen die voorstellen? Welk verschil maken ze op je energiefactuur? En komen ze er ook effectief?

Lees meer »