Kunstwerk in Lokeren geeft aan 300 oude grafzerken een nieuwe betekenis

In Park ter Beuken in Lokeren ligt een kunstwerk dat gemaakt is met 300 oude grafzerken. De zerken mochten weggehaald worden van het kerkhof Oude Brug en alle verwijzingen naar overledenen zijn er af. Twee kunstenaars hebben er een soort schijf van gemaakt waarop je mag lopen. Zo geven ze het materiaal een andere betekenis. 

Meer krantenkoppen in België

TERUGELEZEN GAZA. Bijna 30 doden bij Israëlische luchtaanval op school in Gazastrook – “Kinderen in Gaza sterven door uithongeringscampagne”

Bij een Israëlische luchtaanval op een school in het zuiden van de Gazastrook zijn dinsdag meer dan tien doden gevallen. Er zijn ook tientallen gewonden. Dat is vernomen bij een medische bron van een ziekenhuis in Khan Younis. Sinds zaterdag zijn drie scholen die een onderkomen bieden aan Palestijnse vluchtelingen, getroffen door Israëlische luchtaanvallen. Daarbij zijn zeker twintig mensen om

Lees meer »

1.410 jobs op de helling bij Audi Vorst, vakbonden vrezen voor sluiting: “Eind volgend jaar kan het al zover zijn”

Audi overweegt om vroeger te stoppen met de productie van de Audi Q8 e-tron op de site in Vorst. Dat heeft de autoconstructeur dinsdagavond bekendgemaakt na de start van een bijzondere ondernemingsraad. 1.410 jobs zouden in oktober al verdwijnen. “Dit is heel slecht nieuws. We gaan richting een sluiting tegen eind 2025”, klinkt het bij de vakbonden.

Lees meer »

Langemarkenaar Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy

Langemarkenaar Jeroen Caron won zaterdag in Breda de eerste editie van de ADC (Amateur Darts Circuit) Benelux Trophy. In de finale versloeg hij de Nederlander Nick Crouwel met 5-2.
The post Langemarkenaar Jeroen Caron wint ADC Benelux Trophy appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Oekraïense drones vernielen Russisch wapendepot – Moskou claimt vernietiging lanceerinrichting voor Patriot-raketten in Odesa

Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben Iskander-raketten twee lanceerinrichtingen vernietigd voor Patriot grond-luchtraketsystemen in de regio Odesa, in het zuiden van Oekraïne. En Oekraïense drones hebben in de nacht van zaterdag op zondag een Russisch wapendepot vernield in de Russische regio Voronezj, die grenst aan het noordoosten van Oekraïne. In het depot van 90.000 vierkante meter bevonden zich volgens

Lees meer »

“Alle camera’s moeten afgedekt worden”: naaktscène van Kit Harington in toneelstuk zorgt voor strenge regels

De regels voor de bezoekers van ‘Slave Play’ in de Londense West End zijn onverbiddellijk. Het is ten strikste verboden om je smartphone boven te halen tijdens het toneelstuk waarin ‘Game of Thrones’-acteur Kit Harington (37) een lange naaktscène heeft. “Ze plakken camera’s van gsm’s af en dreigen met juridische stappen als je toch filmt.”

Lees meer »